Osmijehom obojen i dom samohrane majke Slađane

U domu samohrane majke Slađane Radojević nedavno je realizovana akcija Osmijehom oboji dom, jer su majstori Boja i lakova Kameleon njen iznajmljeni stan okrečili i dotjerali stolariju.

„Nije lako biti samohrana majka, ali kome to da pričam i ima li što bolje od ove moje priče“ , kazala je Slađana nakon što je ekipa akcije Osmijehom oboji dom posjetila i njen stambeni prostor u naselju Tološi. Ona sa dvije kćerke i sinom živi kao podstanar, i kako kaže, ne predaje se.

„Teško je i kad oba roditelja rade, a ne sama majka. Jedini siguran prihod je socijala od oko 180 eura. Sve ostalo je stvar sreće i raznih okolnosti. Mada uvijek ima dobrih ljudi koji pomognu“, kazala je Slađana.

Ona kaže da je kuća u kojoj žive lijepa i uslovna i da je jako zadovoljna. Međutim, ta kuća je, kako kaže, samo privremeno rešenje. Oni svoj krov nad glavom nemaju.

„Jedino što bi trebalao je da se malo dotjera jer odavno nije čak ni okrečena. Razmišljala sam i o tome, ali prioriteti su kirija, struja, komunalije, hrana, škola….“, kaže ona.

U sklopu akcije Osmijehom oboji dom Boje i lakovi Kameleon uz podršku kompanije Maxima iz Lučana, odlučili su da Slađi i djeci pomognu u uređenju doma.

„Nedavno smo počeli i ovogodišnju akciju adaptacije i uređenja domova porodica koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe, u okviru koje ćemo pomoći deset porodica da srede svoje domove. Drugi dom u koji ulazimo je Slađanin i zadovoljstvo nam je da njoj i djeci pomognemo“, istakao je suvlasnik Kameleona Mirko Raičević.

Majstori Kameleona su pred sobom imali prilično težak zadatak jer su, kako navode, sobe bile vlažne od kondezacije koja se dugo vremena sakupljala, zidovi oštećeni i neokrečeni, stolarija zrela za farbanje…

„U takvim sobama su djeca boravila. Znam da to nije zdravo, ali šta da radim kad se nema novca. Strijepimo da nam ne isključe struju, tako da svaki cent koji nam preostane ostavljamo za to“, kaže Slađana.

Ona dodaje da je dolazak akcije Osmijehom oboji dom nešto što im je u velikoj mjeri pomoglo i da zato nijesu gubili ni minut već su i ona i djeca pomagali majstorima da sve bude onako kako su zamišljali.

Radovi su trajali nekoliko dana, a nakon toga je sve dobilo drugačiji izgled. Osmijeh djece i majke pokazao je da je sve upravo onako kako su i zamišljali.

„Zadovoljni smo svime. Majstori su bili brzi i dobri. Naša kuća sada djeluje mnogo ljepše i prijatnije za život. Moja djeca i ja smo svima jako zahvalni i radosni smo što postoji ova akcija“, kazala je Slađana nakon završetka radova.

Kako najavljuju, majstori Kameleona vrlo brzo će zakucati i na vrata neke druge porodice kojoj je pomoć potrebna.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply