Za trudnice besplatno parkiranje kod Kliničkog centra

Parking servis Podgorica u srijedu je počeo izdavanje parking karata za trudnice koje će im omogućiti da besplatno koriste samo jedno zatvoreno parkiralište u Ulici Džona Džeksona pored Kliničkog centra Crne Gore.

Kako je kazao direktor Parking servisa Nusret Canović, u narednom periodu nastojaće da prošire mrežu besplatnih parkinga za trudnice i da ta povoljnost bude dostupna i porodiljama. On navodi da je procedura za dobijanje besplatnih “bejbi” karata vrlo jednostavna.

“Za dobijanje besplatnih karata trudnica treba da, uz podneseni zahtjev, dostavi potvrdu od izabranog ljekara. Na osnovu toga dobiće određeni kontingent karata, koje može koristiti za besplatno parkiranje na zatvorenom parkiralištu kod Kliničkog centra”, kazao je Canović i dodao da zainteresovane korisnice više informacija mogu dobiti na broj telefona ovog preduzeća 020 665 515 ili na e-mail [email protected]

Canović kaže da su se za početak opredijelili da izdaju karte za besplatno parkiranje kod Kliničkog centra, jer njega trudnice najčešće i redovno koriste.

“Ideja je bila i da obilježimo mjesta na uličnom parkingu ispred bolnice. Međutim, s obzirom na loše iskustvo koje imamo sa uzurpiranjem obilježenih parking mjesta za osobe sa invaliditetom, opredijelili smo se da za trudnice izdajemo besplatne ,,bejbi“ karte za zatvoreno parkiralište kod KC-a, gdje uvijek ima dovoljno slobodnog mjesta”, kazao je Canović.

On najavljuje da će nastojati da ova usluga bude dostupna i porodiljama, kao i da bude proširena i na druge lokacije u gradu.

U Podgorici će u nedjelju, 27. maja biti održani lokalni izbori.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Kaze kako imAju lose iskustvo na parkingu za osobe sa invaliditetom, e zemljo moja… kakav smo mi to narod, nikad to mjesto nisam vidjela da je zauzeo neko sa znAkom sa invaliditetom, samo ove bahatnice i bezobraznici ulaze na takav parking🤢🤢😩😩😩

Leave a Reply