U subotu drugi festival roditeljstva PorodicaFest: Objavljen program Festivala

Ove subote u podgoričkom parku Kruševac, ispred Dvorca Petrovića, biće organizovan najveći porodični događaj u zemlji, drugi festival roditeljstva PorodicaFest. Festival organizuju udruženje Roditelji i socijalno preduzeće Kreativa Lab u partnerstvu sa Glavnim gradom, Nacionalnom turističkom organizacijom i firmom PG Sound.

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha prvog crnogorskog festivala roditeljstva, kada se u najljepšem podgoričkom parku okupio veliki broj porodica iz Podgorice, ali i drugih crnogorskih gradova, organizatori najavljuju da će ovogodišnje izdanje Festivala biti još sadržajnije, zanimljivije i zabavnije.

Zahvaljujući saradnji sa brojnim organizacijama, institucijama i pojedincima tokom cijelog dana, od 10 do 21 sat, organizovaćemo stručna predavanja i prezentacije, preko 30 kreativnih, edukativnih i sportskih radionica, što je najveći broj na jednom mjestu do sada, kao i animacije, zabavne aktivnosti, piknik i još mnogo toga. Program će biti interesantan svim generacijama pa pozivamo sve članove porodice da u subotu zajedno dođu u park i uživaju u sadržajima i druženju“, kazala je Lejla Abdić iz socijalnog preduzeća Kreativa Lab.

Program festivala će biti otvoren u 10 sati, promenadom biciklista svih generacija, koju će organizovati nevladina organizacija Biciklo.me i nastupom solista Dječjeg saveza Podgorica, nakon čega će uslijediti brojni programski segmenti.

Ovogodišnji specijalni gosti Festivala su dr Ranko Rajović, osnivač MENSA Srbija i autor NTC programa i Milan Inić, kreator Jutjub kanala Yasserstain i autor knjige Nemoj Biti Taj L1k. Gosti Festivala biće i doc. dr Nebojša Kavarić, spec. pedijatar, direktor Doma zdravlja Podgorica i Tanja Lukovac, diplomirani logoped, autorka knjige Progovorilica.

Na Festivalu će ove godine biti zastupljen i muzički segment. U prijepodnevnom dijelu programa nastupiće Muzički kolektiv Kino kultura, a popodnevni program će započeti nastupom gudačkog kvarteta Allegria. Još jedna od novina u programu ove godine je 360 sferni bioskop i bioskop na otvorenom.

Tokom festivala posjetiocima će se predstaviti brojne organizacije i centri koji organizuju programe i aktivnosti namijenjene djeci i roditeljima. Učesnici programskih segmenata Festivala su: Izviđački odred Stara Varoš, Škola glume Osmijeh i tačka, Crnogorsko društvo ekologa, NTC centri Crna Gora, Privatne predškolske ustanove Vini Pu, Pinokio Artić, Maša, Kockica, Čarli Čaplin i Kućica, Internacionalni vrtić Maša, Žarko Stanišić, Škola za trudnice JU Dom zdravlja Podgorica, Higia Logos, Crnogorska kinoteka, STK SPIN Institut Konfucije, Zelenilo doo Podgorica, vajarka Vlatka Vujošević, umjetnica Katarina Švabić, Muzička školica Ton Ton, Škola fudbala Broker INS Sport, Pipers Green, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, Plesni klub Sonrisa, Yoga studio Podgorica i Cik Cak šnajderaj.

Učesnici Festivala su i kompanije koje na domaćem tržištu nude proizvode i usluge namijenjene porodici kao i kreativne radionice koje se bave izradom proizvoda za djecu i porodicu. Predstaviće se Crnogorski Telekom, BioSave, Helen Doron, Kidsland, Tosama, Bobi home, IDEA, Expo commerce, Grawe, Benu, Glosarij, Sofa bed, Pary time, Neregelia, NVO Pružite nam šansu, Meditas, EFEP, Up igraonica, Igračkoteka i Razvojni centar, Radna soba – Fill n squeze,  CikCik šnajderaj, Angie&Me, Imlek, Sana i PPU Maša.

Udruženje Roditelji i Kreativa Lab ovaj festival organizuju drugu godinu, a u susret Međunarodnom danu porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja. Cilj Festivala je promocija uloge porodice kao temelja svakog društva i njenog značaja za zajednicu i pojedinca.

Organizaciju Festivala su, pored partnera, pomogli: Dječji savez Podgorica, Delta City Podgorica, hotel Ramada Podgorica, voda Suza,  Golbi print i Solutions for you.

Program festivala je objavljen danas i dostupan je na portalu Roditelji.me, FB event stranici PorodicaFest 2018 i Instagram profilu @udruzenje.roditelji

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply