I prošle godine rekodan broj razvoda u posljednjih šest godina

U 2017. godini u Crnoj Gori je razvedeno 586 brakova i to je jedna od najbrojnih godina po razvodima od 2012. pokazuju podaci Monstata.

U posljednjih šest godina, najmanje razvoda bilo je 2013. godine (499), a najviše 2016. (čak 703).

U Crnoj Gori je u februaru ove godine razvedeno 12 brakova više u odnosu na isti mjesec 2017, podaci su Monstata. Statističari su utvrdili da je tokom 2017. godine najviše razvoda bilo u martu (86), a najmanje u avgustu (25).

U mjesečnom statističkom pregledu za april, u dijelu koji se odnosi na stanovništvo, navodi se da u prva dva mjeseca ove godine tačka stavljena na 91 brak.

Za prva dva mjeseca ove godine od 91-og razvedenog braka 27 njih je u Podgorici dok je najmanje razvoda bilo u Kolašinu i Mojkovcu, gdje je tokom januara i februara razveden po jedan brak.

Nakon Podgorice, slijedi Bar sa deset razvedenih brakova za dva mjeseca, zatim Berane (9), Cetinje, Danilovgrad i Rožaje sa po osam razvedenih brakova, dok je u Bijelom Polju tačka stavljena na šest brakova.

U Nikšiću su razvedena četiri braka, a u Herceg Novom, Pljevljima i Ulcinju po tri.

U Andrijevici, Budvi, Gusinju, Kotoru, Petnjici, Plavu, Plužinama, Šavniku, Tivtu i na Žabljaku, prema podacima Monstata, nije rastavljen nijedan brak.

I dok je u Crnoj Gori za prva dva mjeseca ove godine razveden 91 brak, sklopljeno ih je gotovo četiri puta više – 354.

Najviše parova sudbonosno „Da“ je izgovorilo u Podgorici – njih 97, a najmanje u Andrijevici i Plužinama, gdje je sklopljen po jedan brak.

Istovremeno, vjenčanja nije bilo u Šavniku i na Žabljaku, i to su jedina dva grada u koja za dva mjeseca nije sklopljen nijedan brak.

Izvor: RTCG

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply