Naredne sedmice tri edukativno-kreativne radionice

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće organizovana čitalačka radionica za djecu mlađeg uzrasta, a malo stariji drugari će na kreativan način učiti o reciklaži i osnovama njemačkog jezika.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 30. aprila u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Dječji klub čitalaca, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 8 godina.

Cilj ove dramske čitalice je da se kod djece probudi ljubav prema čitanju i knjizi, i navede ih da razvijaju maštu. Mališanima će biti dodijeljene uloge junaka iz priče, te će tokom čitanja imati zadatak da odigraju odnose izmedju istih. Učićemo o intonaciji, slušanju i važnosti improvizacije kada pričamo priču.

Na ovaj način ćemo približiti čitanje i navesti ih na konstruktivni razgovor o glavnim junacima, njihovim nedaćama i uspjesima, u cilju pospješenja dijaloga među mališanima, kao i razvitka njihove kreativnosti i vokabulara.

Istraživanja su pokazala da ukoliko su djeca izložena čitanju od ranog djetinjstva, aktiviraju se određeni centri u mozgu, što posebno utiče na djetetov razvoj jezika, način razmišljanja, poboljšava njihovu koncentraciju i doprinosi ‘žeđi za znanjem’.Radionicu će voditi pisac i magistar prava Tijana Ostojić , a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 8.

U četvrtak, 3. maja u 19 sati pripremili smo jezičku radionicu pod nazivom Učimo Njemački jezik ,u saradnji sa Centrom za kreativno obrazovanje GLOBE. Namijenjena je djeci uzrastu od 8 do 14 godina.

Globe nam ovog mjeseca donosi radionicu za sve koji su zainteresovani  da počnu da uče njemački. Djeca će imati priliku da na kreativan i zanimljiv način, usvajaju  početna znanja njemačkog jezika. Počinjemo sa Hallo! Ich heiße… (Zdravo! Ja se zovem…) Nebrojeno je mnogo razloga pored engleskog jezika učiti i njemački. To je jedan od vodećih jezika u Evropi, otvara brojna vrata za kasnije usavršavanje na prestižnim univerzitetima, to je jezik koji nosi jednu veliku kulturu koja vam se poznavanjem tog jezika otvara. Njemački je jezik Getea, Ničea, Mozarta, Baha, Betovena, Frojda i Ajnštajna. Radionicu će voditi Bojana Rakočević, a broj mjesta je ograničen na 12.

U petak, 4.maja u 19 sati biće održana edukativno kreativna radionica pod nazivom Staro u novom ruhu, a namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Reciklaža papira, plastike i ostalih otpadnih materijala od izuzetne je važnosti za očuvanje životne sredine. Proces reciklaže podrazumijeva izdvajanje korišćenih materijala i proizvoda, njihovu preradu i ponovnu upotrebu. Vjerujemo da je veoma važno djecu učiti koliko je bitno reciklirati otpad i brinuti o životnoj sredini. Kako od iskorišćenog materijala mogu napraviti  korisne predmete, mališani će na ovoj radionici imati priliku da nauče od baka Vasiljke Lozić i Dragice Đurović i deke Svetozara Đurovića. Na taj način razvijamo kreativnost, motoriku a i povećamo stepen informisanosti i svijesti kod djece o načinu i značaju očuvanja životne sredine.

Radionica je dio projekta Bake i deke, za aktivan razvoj, koji realizujemo u saradnji sa Crvenim krstom, a uz finansijsku podršku EU, Austrijske agencije za razvoj i austrijskog Crvenog krsta. Broj mjesta ograničen je na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply