Rotvajler napao djevojčicu u selu Ponari

Podgorička policija uhapsila je D.Đ. (20) čiji je pas, kako se sumnja, napao četvorogodišnju djevojčicu, a ona je zbog povreda glave zadržana na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Osumnjičenom D.Đ. (20) iz Podgorice na teret se stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu maloljetne djevojčice.

“On je, kako se sumnja, 24. aprila oko 18 sati, u selu Ponari, na povocu bez korpe držao psa rase rotvajler, koji je, kada su prolazili pored dvorišta jedne kuće, primjetio četvorogodišnju djevojčicu, napao je i oborio je na trotoar, nanoseći joj zubima povrede u predjelu glave”, kazali su iz policije.

Kako dodaju iz policije, djevojčica je prevezena u Klinički centar Crne Gore, gdje je zadržana na liječenju.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ocigledno je da komunalna policija ne radi posao kako treba, smatram da bi trebalo mnogo ostroO postupati sa vlasnicima pasa dok se ne nauce kako ih najbezbjednije izvoditi u setnju! Imam psa i volim ga najvise na svijetu ali itekako vodim racuna kuda sa njim.. Ovo sto citamo u ovom clanku je uzas, koji se ponavlja iz godine u godinu nad neduznom djecom.. Eto skoro sam bila u dvoristu crkve Sv Djordje u Donjoj Gorici sa djecom, predivna crkva, uredjeno dvoriste za djecu i dodje zenska osoba sa muskom osobom(ne znam kako bih drugacije opisala onako glupave), pustise psa sa povodca koji je inace prijeke naravi to zakljucujem po rasi kojoj pripada a i njegovom ponasanju.. Pustise psa, pas trci, pas laje, pas piski po pragu crkvenom, pas plasi djecu, mogao je nekog i da ujede..Kako reagovati, sta uraditi? Crkva im sveta nije, sto bih onda vjerovala da ce im biti sveto moje dijete..

    • Desanka Vlahovic Lalevic Pa eto ja nijesam imala povjerenja da ih pozovem, prosto nisam vjerovala da ce doci.. Nego sam pokupila djecu i bukvalno pobjegla.. Ali smatram da ni to nije pametan potez, trebali bi da se borimo protiv nepravilnosti..

  2. Ma sta nas briga za bezbjednost djece….bitno je da mi sto bolju i skuplju rasu psa setamo. Nadmetanje! A o lutalicama i da ne pricam…. Danas pas moze da izvrsi nuzdu bilo gdje na javnom mjestu,a da mu vlasnika ne smijes ni opomenuti. Sta bi bilo kad bi pustili djecu da vrse nuzdu gdje god pozele i to tako ostavimo.

  3. Da mi dijete napadne pas i da ja na sve to cutim, a prije svega izujedano po glavi, e nema toga zakona koji bi spasio tu dzukelu….Kad nam se djeca pokoskaju u cetvrtom razredu ispred neke od skola, zovemo policiju, a kad dzukele napadaju, e tu cutimo da ne uvrijedimo “gazde kucnih ljubimaca”…Pi

  4. Imam maltezera koji je dobar i umiljat ali ga ne puštam blizu djece jer nikad ne znam oce li ga dijete pomaziti ili pocupati pa ga iziritirati. Zato se pitam kako vlasnici ovakvih pasa mogu mirno da sjede dok znaju da im je pas pušten. Ne kapiram svijest pojedinih ljudi. Često dodjem u situaciju da uzmem svog psa u ruke i bježim na drugu stranu ulice dok preko puta nas čovjek vodi psa koji reži, bali i laje, kog ne može ni od da uzdrzi a meni kaže “neće on”. E tad bih tog gazdu ubila motkom po glavi, a ne psa…

Leave a Reply