U srijedu Dan osoba s Daunovim sindromom, pošaljite poruku da različito nije manje lijepo

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) pozvalo je građane da se priključe globalnoj kampanji podizanja svijesti u okviru nedjelje osoba s Daun sindromom i da u srijedu obuju šarene ili rasparene čarape ali i da im se pridruže od 11 sati na Trgu nezavisnosti da zajedno proslave ljepotu različitosti.

Pozivali su zainteresovame da im daju podršku tako što će im slati svoje slike u šarenim ili rasparenim čarapama ili fotografije i priče djece, braće ili sestara ili da ih objave uz haštagove #awareness #DownSyndrome #WhatIBringToMyCommunity #WDSD18.

Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom obilježava se ove godine uz slogan Kako ja doprinosim svojoj zajednici?, i ima za cilj da upozna javnost s doprinosom koji osobe s Daun sindromom daju svojim zajednicama.

“Svi će slaviti srijedu, 21. mart. Neki zbog početka proljeća, a mi u Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore i zbog osoba s Daun sindromom. Brojevi 21/3 predstavljaju 3 kopije hromozoma 21, koji je jedinstven za osobe s Daun sindromom”, pojašnjavaju iz UMHCG.

Kako kažu, simbol ovog dana su šarene ili rasparene čarape jer se tvrdi da ih osobe s Daun sindromom ne mogu upariti.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply