to.to MER je toplomjer za kontinuirano mjerenje temperature

Sponzorisana objava

Na crnogorskom tržištu roditelji mogu da kupe inovativni toplomjer to.to MER, koji proizvodi slovenačka Tosama, u kojoj kažu da jednostavno, brzo i pouzdano mjeri tjelesnu temperaturu.

Podsjećaju da postoje tri osnovna postupka mjerenja tjelesne temperature novorođenčeta: putem uha, pazuh i rektalno. Idealan metod mjerenja telesne temperature treba da je jednostavan, brz i ne treba da uzrokuje nelagodnost kod novorođenčeta, kažu u Tosami.

to.to MER se nalijepi duboko ispod pazuha, ispod pregiba na tijelo, na zdravu, suvu i neoštećenu kožu. Spusti se ruka i sačeka 3 minuta za prvo očitavanje.

Ovaj toplomjer pokazuje temperaturu kontinuirano, za novo očitavanje potrebno je samo podići ruku u pokretu ili prilikom spavanja.

“Proizvod pouzdano pokazuje temeraturu do 48 sati”, dodaju iz Tosame.

Nakon toga treba ga pažljivo odlijepiti i baciti, po potrebi nalijepiti novi. Mjerenje tjelesne temperature omogućavaju tečni kristali koji su ugrađeni u unutrašnjost toplomjera.

Toplomjer je premazan nježnim lijepkom koji je hipoalergijski i ne nadražuje osjetljivu dečiju kožu. U toku nošenja toplomjera dijete može nesmetano da se tušira. Toplomjer mogu koristiti bebe od rođenja, kao i odrasle osobe.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Svaka cast ovim toplomjerasicama, ja licno posle dvoje djece ne mogu odokativnom metodom da odredim ima li mi dijete 38t ili 38.5t -kad je vrijeme za sirup! Stvarno bravo, mora da ste bolje majke od mene sto se interesujem za ovaj novi toplomjer!! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    • Pa poenta je da i ne trebate da znate u pola stepena…Nije vazno da djetetu date sirup za temp svaki put kad djete ima 38,5…Temp je prijatelj ogranizma i ne treba je uvjek skidati ali da nadzirati, puno je bolje kad se tjelo samo izbori…Imate puno opcija kad djete ima temp a poslednja bi trebala biti sirup

    • Posto vi procjenjujete tjelesnu temperaturu djeteta na osnovu pogleda, molim Vas da kontaktirate WHO, mozda ce Vasa praksa i saznanja u oblasti skidanja temperature biti od koristi svima nama. U svakom slucaju, ne bih ni komentarisala ovaj post, jer svako o zdravlju svog djeteta brine kako misli da je najbolje -da mi nije bilo odvratno kako ste graknule na zenu sto se zainteresovala za novi toplomjer. Na kraju, ovaj post je informativnog karaktera, i nije namijenjen citaocima koji vjeruju da senf, jogurt, krompir u carapama, ajvar, kackavalj i druge djakonije lijece temperaturu 😉 Pozdrav, svako dobro Vam zelim!

  2. Toplomer to.to mer možete kupiti u Benu apotekama, kao i u drugim privatnim apotekama, u Voli Naš Diskont u Pg i Voli Super u City Kvartu u Pg.
    Pakovanje od 6 komada košta oko 9 eura
    Pozdrav

Leave a Reply