Tužilac naložio obdukciju, pokrenuta istraga

Viši državni tužilac u Podgorici naložio je da se uradi odbukcija tijela dvogodišnje djevojčice J.B. koja je preminula ove sedmice u Podgorici a rezultati se očekuju narednih dana.

“Odmah po obavještenju o smrti malodobne J.B., donijeta je naredba da se izvrši obdukcija. Do danas obdukcioni zapisnik nije dostavljen ovom tužilaštvu”, piše u odgovoru Tužilaštva Vijestima dostavljenim u petak popodne.

Zbog smrti djevojčice Jelene Bogavac u Podgorici, pokrenuta je opsežna istraga o propustima državnih institucija, saznaje Prva televizija.

Istraga koju je, kako navode, naredio premijer Duško Marković, uključuje postupanja nadležnih u ministarstvima zdravlja, rada i socijalnog staranja, u Centru za socijalni rad i službama Glavnog grada.

Prema prvim nezvaničnim nalazima propusta je bilo.

Banka hrane zbog smrti djevojčice pokrenula je inicijativu za smjenu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, poručivši da je administracija jednog neefikasnog i nezainteresovanog ministarstva odgovorna za tragičnu smrt djeteta.

Predsjednica Banke hrane Marina Medojević kazala je ranije Vijestima da je dvogodišnja djevojčica, koja je preminula u srijedu, jela kada ima hrane, koju su dobijali iz Narodne kuhinje, a njena majka skupljala je novac za insulin koje je dijete moralo primati jer je rođeno sa dijabetesom.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. I treba da se pokrene istraga! Prije svega ova majka nije samohrana. Ima muza koji ih nije napustio,redovno odrzava kontakt sa njima i radi u inostranstvu. Sve pare koje zaradi salje porodici. I muzevi otac i majka pomazu od rodjenja prve djevojcice. Kupovali su im odjecu,obucu svim trima,kao i skolske udzbenike i sveske. Ali manipulacija i mediji su cudo!

  2. Insulin se ne placa…on se dobija dzabe.Koja to majka i koji to sistem ce dopustiti da dijete umre od gladi.Sramno!A mislim da novinari sire neistine i itekako treba da se ispita zasto i kako.To nece promjeniti nista…nek mali andjeo pociva u miru…A mnogi nek se zapitaju sta rade….

  3. Jedno je sigurno: izmjene Zakona o socijalnoj i djecjoj zastiti ( narocito od 2013.na ovamo) dovele su do toga da socijalnu pomoc ( materijalno obezbjedjenje) cesto ne mogu dobiti oni kojima je najpotrebnija! U tom smislu ne treba kriviti Centar za socijani rad, odnosno zaposlene, koji moraju po tom zakonu da postupaju.Ako je bilo propusta druge vrste, utvrdice istraga.Najgore od svega sto se Zakon nece promjeniti, sto ce sirotinja i dalje umirati, a narod osudjivati one koji rade po tom istom Zakonu.Nek andjeo mali pociva u miru.

Leave a Reply