Tužilac naložio obdukciju, pokrenuta istraga

Viši državni tužilac u Podgorici naložio je da se uradi odbukcija tijela dvogodišnje djevojčice J.B. koja je preminula ove sedmice u Podgorici a rezultati se očekuju narednih dana.

“Odmah po obavještenju o smrti malodobne J.B., donijeta je naredba da se izvrši obdukcija. Do danas obdukcioni zapisnik nije dostavljen ovom tužilaštvu”, piše u odgovoru Tužilaštva Vijestima dostavljenim u petak popodne.

Zbog smrti djevojčice Jelene Bogavac u Podgorici, pokrenuta je opsežna istraga o propustima državnih institucija, saznaje Prva televizija.

Istraga koju je, kako navode, naredio premijer Duško Marković, uključuje postupanja nadležnih u ministarstvima zdravlja, rada i socijalnog staranja, u Centru za socijalni rad i službama Glavnog grada.

Prema prvim nezvaničnim nalazima propusta je bilo.

Banka hrane zbog smrti djevojčice pokrenula je inicijativu za smjenu ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, poručivši da je administracija jednog neefikasnog i nezainteresovanog ministarstva odgovorna za tragičnu smrt djeteta.

Predsjednica Banke hrane Marina Medojević kazala je ranije Vijestima da je dvogodišnja djevojčica, koja je preminula u srijedu, jela kada ima hrane, koju su dobijali iz Narodne kuhinje, a njena majka skupljala je novac za insulin koje je dijete moralo primati jer je rođeno sa dijabetesom.

 

Comments

 1. I treba da se pokrene istraga! Prije svega ova majka nije samohrana. Ima muza koji ih nije napustio,redovno odrzava kontakt sa njima i radi u inostranstvu. Sve pare koje zaradi salje porodici. I muzevi otac i majka pomazu od rodjenja prve djevojcice. Kupovali su im odjecu,obucu svim trima,kao i skolske udzbenike i sveske. Ali manipulacija i mediji su cudo!

  • Ako su svi bili tu, pomagali, svi snose još veču odgovornost. Ako majka nije reagovala kako mi vi u porucí napisaste, dje bijaste prva/i ti da reagujes. Marijana je pred novu god snimana i javno trazila pomoć, što tad ne reagovaste kao sad što meni pišete. Nemate meni sta objašnjavati i pisati. Je li hoćete da skinete teret sa duse. Tesko dragi/a moj/a, ne radi se to tako….

  • Ti ih bas znas,zivis sa njima mozda u kucu pa da znas je li samohrana ili nije,ako i muz radi gdje kazete,moguce da ponekad pridonese nesto toj djeci posto je samohrana majka.I pa sta iako doprinese,i to kad mu se cefne,ko da nije nista.

  • Mislim da ova debata ovdje nema smisla. Andjio mali pociva. Svima nam je tesko. Cijelo popodne sam plakala. Slicne sam sudbine pa sam se i razboljela od neizlecive bolesti. Eto na mene se odrazilo a djecu sam sacuvala a cetvoro ih imam .
   Ne treba njima osuda. Osudjeni su svi dok su zivi.
   Nek se mediji sluze istinom. Ruzno je traziti krivce u drugima. Svi smo mi odgovorni za svoje postupke. Sad svi traze ostavku. Smijesno.
   Ajde da trazimo izmjenu zakona. Da trazimo JELENIN ZAKON. Da se nikad ne ponovi nikom.

 2. Insulin se ne placa…on se dobija dzabe.Koja to majka i koji to sistem ce dopustiti da dijete umre od gladi.Sramno!A mislim da novinari sire neistine i itekako treba da se ispita zasto i kako.To nece promjeniti nista…nek mali andjeo pociva u miru…A mnogi nek se zapitaju sta rade….

 3. Jedno je sigurno: izmjene Zakona o socijalnoj i djecjoj zastiti ( narocito od 2013.na ovamo) dovele su do toga da socijalnu pomoc ( materijalno obezbjedjenje) cesto ne mogu dobiti oni kojima je najpotrebnija! U tom smislu ne treba kriviti Centar za socijani rad, odnosno zaposlene, koji moraju po tom zakonu da postupaju.Ako je bilo propusta druge vrste, utvrdice istraga.Najgore od svega sto se Zakon nece promjeniti, sto ce sirotinja i dalje umirati, a narod osudjivati one koji rade po tom istom Zakonu.Nek andjeo mali pociva u miru.

Leave a Reply