Roditelji i uprava organizovali novu akciju – saniraju toalete

Savjet roditelja i uprava Osnovne škole Orjenski bataljon iz Herceg Novog pokrenuli su akciju sanacije đačkih toaleta, a društveno odgovorne kompanije iz grada prepoznale su značaj projekta i  donacijama ga podržale.

Akcijom je obuhvaćeno pet od sedam đačkih toaleta koji su izgrađeni 1982. godine i od tada su rađene sitne popravke, ali nije bilo mogućnosti da se kompletno saniraju, kazao je predsjednik Savjeta roditelja Igor Simović.

“Ova aktivnost je bila zaista potrebna, a ovo je i prilika da toalete sredimo tako da budu prilagođeni i djeci sa smetnjama u razvoju, jer u školi ove godine imamo dvoje djece koja su u invalidskim kolicima. Imam obavezu da u ime svih nas iz škole, roditelja i djece zahvalim kompanijama koje su i ovog puta pokazale da su društveno odgovorne i pomogle našu akciju“, kazao je Simović, ističući da se akciji priključila i Olivera Doklestić, direktorica Vodovoda i kanalizacije koja je izašla na teren i potom preuzela konkretne korake.

Radnici Vodovoda su uklonili stare pločice, vodovodne i kanalizacione instalacije, oštemali sve što je potrebno, izbacili i odvezli šut, a nakon toga ugradili nove instalacije.

“Kompanija Feroplet nam je donirao 60 kvadrata pločica, fug mase i ljepila, Doo Krušo nam je uputio kamion pjeska, kompanija Katunjanin paletu cimenta. U jeku akcije pridružio nam se i vlasnik kompaje Carine koji nam je ponudio pomoć u preostalom potrebnom materijalu i plaćanje troškova radnika”, kazao je Simović.

Do finalizacije akcije potreban i hidroizolacioni materijal, koji će obezbjediti škola, kazao je Simović, napominjući da će preostala dva đačka toaleta kod fiskulturne sale, renovirati u narednom periodu kada očekuju i početak sanacije krova na tom dijelu i nad svečanom salom, a  sredstva je obezbjedilo Ministarstvo prosvjete.

Dobrom saradnjom Savjeta roditelja, uprave škole, roditelja i privrednika, realizovane su brojne aktivnosti među kojima je uređenje dvorišta i postavljanje video nadzora.

Izvor: Radio Herceg Novi

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply