U subotu humanitarna akcija u Delti

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva Banka hrane Crne Gore i Volonterski klub Gimnazije “Slobodan Škerović” u subotu 14. oktobra u šoping molu Delta city organizuju humanitarnu akciju pod nazivom Da imaju i oni koji nemaju.

Tu humanitarnu akciju sakupljanja hrane i higijenskih sredstava, istim povodom, Banka hrane organizuje osmu godinu.

“Banka hrane će, u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije “Slobodan Škerović” i Delta city-jem, kao domaćinom, organizovati ovu plemenitu akciju namijenjenu socijalno ugroženim porodicama. Akcija će početi u 9 sati i 30 minuta i trajaće do 22 sata”, najavili su iz te NVO.

Organizatori napominju da akcija ove godine nosi naziv Da imaju i oni koji nemaju, jer je pravi primjer altruizma i dobročinstva.

Oni napominju da su Ujedinjene nacije proglasile 17. oktobar za Svjetski dan borbe protiv siromaštva 1987. godine, sa ciljem da ukažu na potrebu iskorjenjivanja siromaštva u svim zemljama svijeta.

“Povodom tog datuma širom svijeta se organizuju akcije solidarnosti i apeluje da svi pomognemo ugroženima koliko možemo. Vlade svih država, a posebno onih sa velikim brojem ugroženih stanovnika, se pozivaju da proaktivnom politikom stvore ambijent za brži izlazak iz siromaštva”, navodi s u saopštenju.

Iz Banke hrane napominju da “koliko porodica će dobiti pomoć zavisi od nas!” i pozivaju “Donirajmo, naše malo njima puno znači!”.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply