Uskoro besplatne jezičke radionice u saradnji sa centrom Globe

U Razvojnom centru u Podgorici uskoro će početi još jedan tip novih radionica, za djecu uzrasta od 3 do 12 godina koje će raditi predavači Centra za kreativno obrazovanje Globe. Njihovi profesori će održavati besplatne jezičke radionice za djecu uzrasta od 3 do 12 godina, a obuhvatiće sve jezike koji se nude u Centru.

Centar za kreativno obrazovanje Globe je nova škola stranih jezika u Podgorici, koja kako kažu, može da se pohvali izvanrednim i iskusnim kadrom, punim entuzijazma u svom radu, i nadasve ljubavi prema djeci. U školi se, pored engleskog jezika, izučavaju i njemački, francuski, italijanski i ruski.

“Odabirom imena, koje asocira na čuveno londonsko pozorište Globe u čijem je osnivanju učestvovao Vilijem Šekspir i koje je sve do danas pozornica na kojoj se izvode njegova djela, ukazuje se, naime, na dominantnu fokusiranost same škole na engleski jezik kao neophodan strani jezik za savremenu komunikaciju. Sa druge strane, ime Globe asocira na svijet (engl. globe) i mogućnosti povezivanja kroz izučavanje različitih jezika, što se u ovoj školi i nudi”, kažu u ovoj školi.

Centar za kreativno obrzovanje Globe najviše pažnje zaista posvećuje kursevima engleskog jezika. Osmišljeni su za sve uzraste, za uzrast od tri godine i naviše, a u postizanju ishoda učenja koriste zvanične materijale za pripremanje međunarodno priznatih Cambridge ispita. U školi ističu da je najbolji način da budete sigurni da vi ili vaše djete ostvarujete napredak i postižete rezultate da naučeno provjerite putem međunarodnih ispita koje priznaju i obrazovne ustanove i poslodavci širom Evrope i svijeta. Zato je škola Globe i zvanični pripremni centar za ispite Cambridge English.

Od kurseva drugih stranih jezika Centar Globe nudi kurseve njemačkog kojima, zbog mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja na njemačkom govornom području, popularnost raste iz dana u dan. Novina je što se nude kursevi njemačkog i za djecu u veoma ranom uzrastu. Tu su još i kursevi francuskog kao jezika koji postaje sve potrebniji u svjetlu evropskih integracija, i tradicionalno popularni kursevi italijanskog i ruskog jezika.

Kao i za kurseve engleskog jezika, u osmišljavanju svih ovih kurseva koristili su se materijali za pripremu međunarodno priznatih ispita (DELF, DALF za francuski, ÖSD za njemački, itd).

U Centru ističu da su naročito ponosni na tim nastavnika koji je sastavljen od odličnih predavača stranih jezika, koji pokrivaju sve uzraste i nivoe znanja, i koji posjeduju dugogodišnje iskustvo i brojne međunarodne sertifikate i licence u oblasti izučavanja stranih jezika.

Interesantno u ponudi Centra Globe su i polu-individualni časovi. U ovom Centru ističu da je za učenje potrebna prijatna atmosfera, a da je najprijatnije učiti sa ljudima sa kojima se dobro slažete. Zato pozivaju potencijalne polaznike da okupe svoje drugare iz odjeljenja ili iz kvarta i sami sebi naprave grupu za pohađanje kursa stranog jezika, gdje će se uz učenje i dodatno zabaviti.

Prostor u kome se održava nastava prepun je svjetlosti, nalazi se na obali rijeke Morače i gleda na park, koji se tokom lijepih proljećnjih i jesenjih dana može iskoristiti za časove u prirodi. Pored prozračnih učionica, u Globe-u postoji i prijatan prostor za roditelje dok su im djeca na nastavi, a za one roditelje koji ne vole dokolicu, Globe nudi mogućnost organizovanja kursa stranog jezika u istom periodu kada su djeca na svojoj nastavi.

Kada se pomenu vanškolske aktivnosti, za većinu roditelja parking i prevoz predstavljaju značajna pitanja. S tim u vezi, parking je dostupan neposredno pored škole, što je za roditelje izuzetno praktično. Vodeći računa o današnjem načinu života, Globe nudi i mogućnost prevoza djece, preko svog partnera agencije Congress Travel, i za zainteresovane polaznike obezbjeđuje i prevoz od kuće do škole i nazad, po povoljnim cijenama.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply