Opština Budva vrtiću ustupa zemljište u kompleksu TQ Plaza

Opština Budva namjerava da ustupi javnoj predškolskoj ustanovi “Ljubica Jovanović – Maše” dio prostorija dobijenih na ime odštetu u kompleksu TQ Plaza koje bi potom bile adaptirane za boravak djece.

Predsjednik opštine Dragan Krapović kaže da je sa upravom budvanskog vrtića praktično već sve dogovoreno.

“Direktorica JPU “Ljubica Jovanović – Maše”, Vera Šaranović od mene je tražila da Opština iznađe neko rješenje za sljedeću školsku godinu za smještaja djece, jer je centralni vrtić prebikiran. Riječ je o 1.150 mališana koji bi trebalo da pohađaju vrtić, koji može da primi samo 300. Šaranovićeva i nadležni iz Opštine obišli su određene prostore u ‘TQ Plaza’, u postupku smo da im te prostore ustupimo. Iz predškolske ustanove su kazali da će u saradnji sa resornim Ministarstvom opremiti prostorije“, rekao je on Vijestima.

Budvanski vrtić godinama kuburi sa prostorom.

Iako je prije nekoliko godina, pored centralnog vrtića nadomak Staroga grada, izgrađen još jedan u naselju Podkošljun, problem prebukiranosti sve je izraženiji.

Problem je kulminirao ove godine s obzirom na to da praktično trostruko više djece želi u vrtić nego što je mjesta.

Priznanjima budvanske kriminalne grupe na čelu sa Svetozarom Marovićem i kompanije Trejd junik Mirka Latinovića da su oštetili opštinsku kasu gradnjom TQ Plaza za 19,5 miliona eura, Opština je dobila 8.129 kvadratnih metara u tom kompleksu…

Krapović je kritikovao odnos Ministarstva prosvjete prema problemu prebukiranosti vrtića, istakavši da su uputili nekoliko urgencija, ali da im nije odgovoreno.

“Ne znam šta je razlog… Da li su u pitanju političke razlike, to što ova uprava (Budve), kako premijer voli da kaže, ‘nije njihova’, ili šta drugo, ali to bi trebalo eliminisati kada je riječ o ovim problemima. Pozivam Ministarstvio prosvjete da se jače i ozbiljnije zauzme za rješavanje problema, jer je sitaucija u Budvi u predškolskom obrazovanju alarmantna“, poručio je on.

OPština će zaključiti ugovor o davanju na korišćenje prostorija u kompleksu TQ Plaza sa nevladinom organizacijom Puževa kućica, koja se bavi se radom sa djecom sa posebnim potrebama u gotovo neuslovnim prostorijama.

Ugovor bi trebalo da bude zaključen nakon što Skupština da zeleno svjetlo na sjednici zakazanoj za 10. jul.

Izvor: Vijesti
Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply