U podgoričkim vrtićima ovog ljeta preko dvije hiljade djece

Foto: Vijesti

Dežurni vrtići tokom ljeta u sklopu Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica” i „Ljubica Popović” u Podgorici počeli su da rade u ponedjeljak, a na raspolaganju je sedam vaspitnih jedinica.

U sklopu JPU „Đina Vrbica” dežuraće pet vaspitnih jedinica i to „Jelena Ćetković” na Koniku, „Poletarac” 1 i 2 na Zabjelu, Zvjezdani vrt u Zeti i novootvoreni „Mali princ” u Zagoriču.

“U skladu sa brojem zainteresovanih za boravak tokom jula i avgusta, vaspitno obrazovni rad će se ostvarivati u okviru dvije vaspitne jedinice – “Ljubica Popović” u Ulici arhitekte Milana Popovića i Suncokrili u Bloku pet. Boravak će biti organizovan u 35 grupa, od čega 21 će biti vaspitna, a 14 jaslenih”, pojasnila je direktorica JPU „Ljubica Popović”, Slavica Luburić.

Iz obje ustanove je saopšteno da dežurstva organizuju na inicijativu roditelja i da se to ispostavilo kao ispravan korak, jer se broj prijavljene djece povećava.

“Važno je naglasiti da je ove godine prijavljeno više djece za dežurstvo nego ranijih godina, tako da smo teritorijalno odabrali vrtiće koji će raditi u ljetnjem periodu, pa smo manje pripajali većim. U njima će boraviti oko 2.000 prijavljenih mališana”, rekla je PR „Đine Vrbice”, Milica Medojević.

Plan i program i radno vrijeme tokom ljetnjih mjeseci biće isti kao i za vrijeme redovnog rada vaspitno obrazovnih ustanova, odnosno vrtići u sklopu JPU „Đina Vrbica” radiće od šest do 17 časova a „Ljubica Popović” od 6 do 18 časova.

“Vrtići će pratiti svoju osnovnu djelatnost, vaspitanje i obrazovanje djece predškolskog uzrasta i pružanje pomoći roditeljima u poboljšanju kvaliteta života porodice i djeteta. Osim vaspitno-obrazovnog rada u ustanovi se ostvaruje preventivna zdravstvena zaštita, njega i ishrana djece. Troškove boravka i ishrane djece korisnici će plaćati za onoliko dana koliko je dijete boravilo u vrtiću”, izjavila je Luburić.

Na isti način će se obračunavati troškovi i u „Đini Vrbici” – sabiranjem dana provedenih u vrtiću, a cijena po danu iznosi 1.78 za vrtić i 1.82 eura za jaslice.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply