Djevojčica skupila novac za ljetovanje porodice

Djevojčica Maja iz Šida u Srbiji dvije godine je skupljala novac od džeparca, da bi uštedjela novac i došla sa mamom i tatom na odmor u Sutomore, gdje su njenu porodicu zatim dodatno iznenadili vlasnici smještaja koji nijesu željeli da ima naplate ljetovanje.

“To mi je bila najveća želja, zaslužili su odmor, a nisu to mogli da priušte, jer imaju mala primanja. Štedjela sam, ostavljala u kasicu svaki dinar kojim su me častili baka, deda, tetka, za rođendan ili odličan uspjeh u školi”, ispričala je trinaestogodišnja Maja za Večernje Novosti.

Tata Željko je kondukter na željeznici, a mama Jadranka radi u Poreskoj upravi.

Podigli su kredit i prošle godine rekli Maji da ne mogu na ljetovanje, jer su im primanja mala. Tada je obećala da će ona skupiti novac, a nedavno ih je dočekala riječima: “Idemo ovog ljeta na more”.

“Odgovorila sam joj da nam kredit ističe u julu i da nam treba bar godinu dana da skupimo novac”, priča mama Jadranka, dodajući da su zahvaljujući skromnosti djeteta stigli na more.

Djevojčica priča da su kod “teta Nine” ljetovali prije dvije godine i da im je bilo lijepo. U međuvremenu, nisu išli na odmor.”Htela sam da na more dođemo porodično, da se opustimo. Drugarice su džeparac trošile, a ja sam srećna kad smo mi zajedno. Ništa ljepše od večernjih šetnji pored mora. Imam vrlo lijep odnos sa roditeljima”, kaže dijete čija su razmišljanja zrelija od mnogih koji su dva-tri puta stariji od Maje.

A, zbog tog razmišljanja, priča je dobila nastavak. Kad su dobrodušna vlasnica apartmana Leković u Sutomoru, Nina, i njen sin Filip Ivezić, čuli da je djevojčica skupila novac, odlučili su da Iliće časte.

“Moj sin Filip mi je rekao da im ne naplatimo ljetovanje. Neka Maja kupi sebi šta želi”, kazale je ona.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply