Lutke sa tri kontinenta stižu u Podgoricu u septembru

Međunarodni festival lutkarstva Podgorica, Crna Gora 2017. biće održan šesti put od 13. do 17. septembra u KIC-u „Budo Tomović”, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, a učešće su najavila lutkarska pozorišta sa tri kontinenta, iz šest zemalja – Turske, Srbije, Albanije, Kenije, Ukrajine i Crne Gore.

„Posebno smo radosni što ćemo listu učesnika Festivala lutkarstva obogatiti izvođačima sa još jednog kontinenta. Naime, nakon Evrope, Azije, Južne, te Sjeverne Amerike, podgorički mališani će imati priliku da kroz priču, muziku i pokret lutaka upoznaju kulturu jedne zemlje iz istočne Afrike, a to je Kenija”, kazao je Davor Dragojević, glumac i režiser lutkarstva, suosnivač Festivala.

Festival je takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučivati međunarodni stručni žiri, ali i dječji žiri sastavljen od podgoričkih osnovaca.

Festival se održava uz podršku Sekretarijata za kulturu Glavnog Grada, Ministarstva kulture, te ostalih sponzora, donatora i prijatelja.

„Želimo da istaknemo podršku koju nam već treću godinu pruža Turski kulturni centar Yunus Emre u Podgorici,”, kazala je Ljiljana Burzan-Nikolić, istaknuta društvena djelatnica i suosnivačica Festivala.

Iako finansijska konstrukcija još u potpunosti nije zatvorena, uvjereni su da će u narednom periodu dobiti pozitivne odgovore od sponzora kojima su se obratili. Pozvali su institucije, preduzeća i organizacije da budu dio ekipe koja je sebi zadala važan cilj – izgradnju boljeg društva kroz vraćanje i njegovanje pravih vrijednosti..

Kao i svake godine, ulaz na sve sadržaje Festivala biće SLOBODAN.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply