NLB banka i njeni zaposleni donirali u akciji Podijelimo

dav

Predstavnici NLB Banke posjetili su danas udruženje Roditelji iz Podgorice i tom prilikom uručili donaciju za humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više. Sredstva koja će se koristiti za kupovinu školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih porodica za novu školsku godinu rezultat su donacije kako NLB Banke i njenih zaposlenih.

„Naša strategija podrazumijeva da se suočavamo sa društvenim izazovima i brinemo za dobrobit zajednice u kojoj djelujemo. Prepoznali smo potrebu da pružimo podršku ovoj humanitarnoj akciji i da olakšamo školarcima iz udruženja Roditelji pripreme za novu školsku godinu“, izjavio je ovim povodom Martin Leberle, direktor NLB Banke, te dodao da ga izuzetno raduje činjenica da je izražena kolektivna svijest zaposlenih Banke koji su, također, donirali sredstva.

“Raduje nas što se sve više kompanija uključuje u našu akciju, a ova inicijativa zaposlenih u NLB Banci je značajna ne samo zbog materijalne vrijednosti, već i kao pozitivan primjer i dokaz da se samo zajedno zaista može više”, kazala je Biljana Popović, koordinatorka Grupe za socijalnu podršku u udruženju Roditelji.

Pored finansijskih sredstava, donacija obuhvata i tzv. edukativne buklete koji su nastali partnerskim angažmanom Nacionalnih parkova Crne Gore i NLB Banke na projektu Obradujmo prirodu, koji će se koristiti u radu Razvojnog centra. Svaki buklet se sastoji od deset edukativnih i radnih listova koji atraktivnim i za djecu prilagođenim dizajnom i sadržajem pruža informacije i podstiče djecu da aktivno kroz radne zadatke uče o vrijednostima i značaju prirodnih ljepota i biodiverziteta u pet nacionalnih parkova Crne Gore. Cilj projekta je da se podigne ekološka svijest kod najmlađih i da se u odgovarajućoj životnoj dobi izgradi prijateljski i pozitivan stav prema prirodi.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply