Prikupljen školski pribor i garderoba za oko 300 djece

jednakiPosljednjeg dana humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, koju je udruženje Roditelji ove godine organizovalo peti put, građani su donirali očivanu odjeću i obuću i školski pribor za oko 100 porodica sa 300 djece.

Osim toga, dio školskog pribora i odjeće, koji je doniran u Kotoru i Budvi biće raspoređen još jednom dijelu porodica koje su na evidenciji Crvenog krsta koji je bio partner i ove godine. Akciji se priključila i kompanija Donator koja je obezbijedila novu garderobu i obuću za 4 đaka, a dio pribora su donirali Domaća trgovina i Televizija Budva.

Volonteri udruženja Roditelji, Volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice i Crvenog Ksta su u toku subote bili na raspolaganju svim zainteresovanim građanima koji su donacije donosili u tržne centre Delta City u Podgorici, Kamelija u Kotoru i TQ Plaza u Budvi gdje se akcija održavala.

Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 porodica sa oko 500 djece, a u ovoj akciji su prioritet bile porodice sa djecom školskog uzrasta .

“Zadovoljni smo koliko je prikupljeno, mada moramo da priznamo da smo očekivali da ćemo uspjeti da obezbjedimo dovoljne količine odjeće i školskog pribora za sve porodice sa spiska, jer su bila uključena tri grada i akcija je trajala tokom cijele sedmice. Činjenica je da je septembar postao izazovan mjesec za veliki broj porodica u Crnoj Gori i da je sve više onih kojima nije lako pipremiti djecu za školu i obezbijediti uz to sve ostalo što je potrebno za jesen i zimu”, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku, Biljana Popović.

Udruženje Roditelji je u toku subote uručilo donacije dijelu porodica, a ostatak će podijeliti naredne sedmice u Podgorici ali i još nekoliko opština.

U akciju se i ove godine uključila voda Suza koja je obezbijedila vodu za volontere, kao i market Maxi.

Građani su imali priliku od ponedjeljka i da u trgovačkim lancima MAXI i Roda u Podgorici, Kotoru i Budvi kupe i doniraju školski pribor. Osim toga, mogli su da donose donacije i u opštinske kancelarije Crvenog krsta u svim gradovima u Crnoj Gori.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ovaj covek mi je pomogao, kad mi je bilo najteze u zivotu, kada sam bila u finansijskom kolapsu. Uz njegovu pomoc sam se vratila na pravi put i na tome smo mu zahvalni moja porodica i ja, pa je ovo najmanje sto mogu da ucinim za njega. Bila sam skepticna u vezi tih dojava, jer ima more prevaranata,tesko je naci nekoga iskrenog kao sto je on, koji ima pouzdane izvore . Eto pogledajte profil i sami se uverite.
    https://m.facebook.com/profile.php?id=100000994876806

  2. Pročitajte ovu moju osobnu ispovijest. Nakon završenog fakulteta tražila sam posao. Nisam ga mogla naći i roditelji su me jedva uzdržavali. Probavala sam na svakave načine doći do novca i snalazila sam se. Onda sam se sprijateljila na fejsbuku sa gospodinom koji se bavi namještenim utakmicama. Htjela sam probati, bila sam vrlo znatiželjna jer nikada nisam igrala kladionicu, a kamoli čula da se utakmice namještaju i prodaju. Prijatelji su mi govorili da su to obmane i prijevare, ali sam odlučila svejedno probati. Posudila sam novac od mirovine svojih roditelja i odlučila zaigrati. Nisam požalila definitivno. On mi je omogućio kupovinu osobnog automobila i kuće kako bih mogla normalno živjeti. Predivan čovjek i predivno iskustvo. Obećajem da nećete požaliti ako ga dodate i javite se. (Vidim da ima puno ljudi koji se bave takoreći namještenim mečevima i čujem da su prevaranti pa je ovaj komentar osvrt na takve, ali u isto vrijeme i savjet drugima..)
    https://m.facebook.com/profile.php?id=100000994876806

Leave a Reply