Sjutra završni dan akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više u Podgorici, Budvi i Kotoru

poster Podijelimo2015

Završni događaj humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više udruženja Roditelji u Podgorici, Kotoru i Budvi biće održan sjutra u tržnim centrima Delta City, Kamelija i TQ Plaza.

Građani u toku cijelog dana mogu da doniraju školski pribor, korištenu i očuvanu garderobu i obuću za djecu iz socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji.

Volonteri udruženja Roditelji, uz podršku Volonterskog kluba podgoričke gimnazije i volontera Crvenog Krsta koji je i ove godine partner akcije, u tri tržna centra prikupljaće donacije građana na vidno obilježenim punktovima.

Donacije će dijelu socijalno ugroženih porodica biti uručene istog dana, a jedan dio će preuzeti Crveni krst za svoje korisnike.

Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 porodica sa oko 500 djece.

Prethodnih dana građani su imali priliku da u marketima Maxi i Roda u tri grada kupuju školski pribor i na taj način se priključe akciji, a mogli su i da odnesu donacije u opštinske organizacije Crvenog krsta u svim opštinama. Ovo je prvi put da u saradnji sa marketima organizujemo akciju i zahvaljujemo se svim građanima koji su se odazvali našem pozivu i napunili korpe koje se nalaze iza kasa“, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku, Biljana Popović.

Ovo je peti put da udruženje Roditelji organizuje humanitarnu akciju. Tokom prethodnih akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply