Akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više u Podgorici, Budvi i Kotoru

poster Podijelimo2015

Udruženje Roditelji i ove godine organizuje humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više u tri grada, a u toku koje građani mogu da doniraju školski pribor i opremu za školu za djecu iz socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na spisku Udruženja.

Ove godine partneri akcije su tržni centri Delta City u Podgorici, Kamelija u Kotoru i TQ Plaza u Budvi, kao i Crveni Krst Crne Gore.

Akciji su se priključili i trgovački lanci MAXI i Roda pa će građani Podgorice, Kotora i Budve od ponedjeljka, 24. avgusta moći da doniraju školski pribor u njihovim objektima koji se nalaze u tržnim centrima Delta City, Mall of Montenegro, Kamelija i TQ Plaza.

Završna akcija će biti održana u subotu, 29. avgusta kada će volonteri udruženja Roditelji, uz podršku Volonterskog kluba podgoričke gimnazije i volontera Crvenog Krsta u tri tržna centra prikupljati donacije građana na vidno obilježenim punktovima, u terminu od 10 do 22 časa.

S obzirom da je partner udruženju Roditelji i Crveni krst, građani svih crnogorskih opština mogu da donose donacije u opštinske kancelarije te organizacije radim danima u terminu od 9 do 14 sati i na taj način daju svoj doprinos humanitarnoj akciji prikupljanja školske opreme.

„Na evidenciji udruženja Roditelji je preko 200 porodica sa oko 500 djece, kojima najčešće pomažemo uz pomoć drugih roditelja i građana tako što za djecu prikupljamo očuvanu garderobu i obuću za djecu školskog uzrasta. U ovom periodu uz to im je neophodna i pomoć u školskom priboru, tako da se trudimo da im ovom akcijom svake godine u tome pomognemo s obzirom da se u septembu izdaci porodica značajno povećavaju“, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku“, Biljana Popović.

Ovo je peti put da udruženje Roditelji organizuje humanitarnu akciju. Tokom prethodnih akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply