Roditelji podnijeli Krivičnu prijavu protiv direktorice bolnice

BIJELO POLJE OSUMNJICENI

Roditelji beba koje su krajem prošle godine inficirane u bjelopoljskog opštoj bolnici podnijeli su juče Osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv vd. direktora Opšte bolnice dr Biserke Bulatović zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.

Prema riječima očeva inficiranih beba Predraga Karišika i Eldina Salemovića, postoji sumnja da je Bulatović zloupotrijebila službeni položaj iz čl. 416 Krivičnog zakonika i 417 nesavjesnog rada u službi tog zakona.

Karišik tvrdi da je Bulatović bila dužna da udalji sa radnog mjesta bivšeg direktora Tomislava Jeremića, načelnike ginekologije i akušerskog odjeljenja dr Zvonka Puletića i dr Haku Tahirović te pedijatricu dr Jelu Cimbaljević, jer je protiv njih podignuta optužnica za krivično djelo koje je izvršeno na radu ili u vezi sa njihovim radom.

“Tražimo da tužilac podigne optužnicu protiv imenovane, kako bi nadležni sud utvrdio njenu krivicu i kaznio je po zakonu”, kazao je Karišik.

Njihovi advokati su, kako je rekao, uputili dopis ministarki rada i socijalnog staranja Zorici Kovačević i čekaju rješenje.

“Bili smo na razgovoru kod direktorke Bulatović koja je decidno kazala, da ne zna kako da riješi tu situaciju”, kazao je Karišik, pozivajući nadležne da, ukoliko nijesu sposobni da primjenjuju zakon, taj član totalno eliminišu iz zakonskog načela.

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo je krajem maja optužnice protiv četiri ljekara bjelopoljske bolnice zbog infekcije pet beba u novembru prošle godine, od kojih je jedna preminula. Oni su optuženi zbog krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi, nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, za koje je propisana kazna zatvora od dvije do 12 godina. Njima je za 6. jul zakazano pripremno ročište pred vijećem sudije Vidomira Boškovića u Višem sudu u Bijelom Polju.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply