Od sjutra izložba djece iz Dječjeg doma Mladost Bijela i njihovih vršnjaka iz osnovnih škola

2

U Dvorani Park će u petak, u 19 sati biti otvorena izložba stripova i slika čiji su autori djeca uzrasta od sedam do 15 godina iz Dječjeg doma Mladost Bijela i njihovi vršnjaci iz osnovnih škola u opštini Herceg Novi.

Izložba je dio projektanevladine organizacije Sapio, pod nazivom IN.ART- inkluzija kroz umjetnost i vještine čiji je cilj razvoj motivacije u učenju kroz rad sa nadarenom djecom iz lokalne zajednice. Tokom dvija mjeseca učesnici projekta pohađali su radionice stripa i slikanja po uzoru na velike umjetnike.

“Projekat je realizovan u galeriji “Josip Bepo Benković” s ciljem da se djeca direktno uključe u izložbene prostore i da kroz vrijeme provedeno tamo razviju dalje interesovanje za umjetnički život grada. Organizovanjem izložbe želimo da ih nagradimo za višemjesečni trud i direktno uključimo u kulturne aktivnosti zajednice”, kazala je predsjednica NVO Sapio Mirjana Zidar.

5

Sapio izložbu organizuje uz podršku partnera kafane i picerije Atelier, JU Dječji dom Mladost Bijela, JU galerijom Josip Bepo Benković i JUK Herceg Fest.

Radovi djece biće izloženi do 5. juna u Dvorani Park u Herceg Novom.

NVO Sapio osnovana je kao nevladina organizacija radi stvaranja kvalitetnijih uslova za dodatno obrazovanje i kulturne aktivnosti mladih u onim zajednicama gdje su te mogućnosti dostupne uglavnom u školama i vrtićima. Njihov cilj je, kako kažu, stimulisanje kreativnog razmišljanja i jačanja radoznalosti kod djece i omladine kroz njihovo učešće u različitim programima i radionicama koji podstiču svestrani razvoj ličnosti.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply