Akcija pomoći za pet porodica

podijelimo

Grupa za socijalnu pomoć udruženja Roditelji poziva roditelje i ostale građane koji su u mogućnosti da pomognu dijelu socijalno ugroženih porodica koje su na njihovoj evidenciji, i za koje narednih dana prikupljaju korištenu i očuvanu garderobu, obuću i pokućstvo.

Članice grupe su nedavno posjetile nekoliko ovih pet porodica i uvjerile se da žive u jako teškim uslovima.

Ovo je kratak opis porodica i onoga što im nedostaje:

– Ljubinka V, samohrana majka dva maloljetna dječaka koja idu u školu. Živi u baraci koju joj je dodjelila opština i prima porodičnu penziju ( naslijeđenu od muža). Stariji dječak ima 16 godina, ide u srednju mašinsku skolu i potrebna mu je odjeca veličine L i obuća broj 40. Mlađi dječak ima 11 godina, ide u osnovnu školu, potrebna mu je odjeća veličine 12, i obuča broj 36. Od pokućstva joj je potrebna mašina za veš, šporet i frižider.

Adela B. je majka dvoje djece: Korisnici su MOP a. Suprug je bolestan (nesposoban za rad), a i ona spada u grupu teže zapošljivih osoba (štićenica škole ,,1 Jun,,). Dječak ima 7 godina, ide u osnovnu školu i potrebna je odjeća veličine 8 i obuća broj 30. Djevojčica ima 5 godina, potrebna je odjeća veličine 5 i obuća broj 26. Od pokućstva su potrebni kuhinjski elementi i ormar.

Bojana E., ima dvoje djece i živi sa mužem kao podstanar. Ona je trenutno trudna i ne radi, a suprug nema državljanstvo tako da teže nalazi posao. Korisnici su MOP a. Dječak ima 6 godina, potrebna mu je odjeća veličine 8 i obuća broj 30. Djevojčica ima 4 godine, potrebna je odjeća veličine 4 i obuća broj 26.

Ivana K. je majka četvoro djece koju sama podiže. Ima tri dječaka za koje je potrebna odjeća veličina 8 i 6 i broj obuće 30, 27 i 26. Djevojčica ima 3 godine i potrebna joj je odjeća veličine 4 i obuća broj 24. od pokućstva je potreban električni špotret ili rešo.

Svi koji mogu da se uključe u akciju prikupljanja pomoći mogu da se jave udruženju Roditelji putem email adrese [email protected] ili broja telefona +382 67 60 00 87, a donacije mogu da donesu i u prostorije udruženja u ulici “Veliše Mugoše bb”, u Zagoriču od 9 do 15 sati.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply