Ulcinjani dobili dječije igralište

Foto: Danilo Papić

Foto: Danilo Papić

Ulcinjska opština dobila je 8. decembra prvo javno igralište, u okviru inicijative Vratimo djeci igrališta! Udruženja Roditelji, pored Centra za kulturu u Bulevaru 26. novembra.

Igralište je opremljeno u saradnji sa Crnogorskom komercijalnom bankom, lokalnom upravom, građanima, privrednicima iz Ulcinja i kompanijom Mega Sound.

Osim dvostruke kule sa toboganom, klackalice i ljuljaške, nekoliko klupa i tarabe koja okružuje igralište, postavljena je i ljuljaška za djecu sa invaliditetom. Betonske površine igrališta su takođe iskorištene za igru jer su oslikane društvenim igrama poput Školice, Čovječe ne ljuti se….

Generalni sponzor inicijative Vratimo djeci igrališta! u Ulcinju je Crnogorska komercijalna banka, koja je donirala 4.390 hiljada eura, a dodatnih 2.000 eura za kupovinu mobilijara su obezbijedili i Kliko company, CD Loud, ArdI company, Riblji restoran Miško Ada, Cungu, Kolari dinasty, Građa comerc, Ag Finance, Dollaku, Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom, T.B. Infinity, Amfitrita. Ogradu za igralište, boje, klupe i ostale radove su finansirale fabrika namještaja Kurti, Tula company, Lali commerce, Bratica commerc i teretana Matrix.

Članica udruženja Roditelji iz Ulcinja, Milena Leković kazala je da su građani Ulcinja pokazali kako se zajedno može uraditi sve što se zamisli, ali su i dokazali koliko je važno da zajednica i njeni članovi sarađuju i budu društveno odgovorni.

„Nemoguće je opisati koliko smo ponosni na Ulcinj kako je uspio da animira druge opštine i njihove građane“, kazala je ona na svečanom otvaranju.

Gradonačelnik Fatmir Đeka rekao je da je lokalna uprava otvorena za ovakve, dobre projekte.

„Ako smo djecu učinili srećnom, učinili smo boljim i naše društvo“, kazao je on.

Prigodan kulturno-umjetnički program izvela su djeca vrtića Solidarnost i plesne škole Porta di Danza.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju. Sanirano je još nekoliko igrališta u Podgorici, i napravljeno po jedno novo u Nikšiću, i na Cetinju.

Cilj ove inicijative je i slanje poruke javnosti da se igrališta moraju čuvati i da više ne smijemo dopuštati njihovo uništavanje. Vjerujemo da ćemo zajedničkim uključivanjem građana, djece i nadležnih službi, a uz pomoć kompanija, uticati pozitivno na svijest građana.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply