U subotu u Kotoru o dojenju, zdravlju i njezi beba

Dr-Macic-na-predavanju

Kotorski Dom zdravlja i dječiji dispanzer organizovaće u subotu, 6. decembra, radionicu o dojenju, zdravlju i njezi beba za mlade majke, trudnice, roditelje i bebe u tržnom centru Kamelija od 11 do 15 sati.

Rukovodilac Savjetovališta za mlade i mlade majke u Domu zdravlja dr Vesna Mačić pojasnila je za Skala Radio da će to biti još jedna prilika da se čuju pitanja i odgovori u vezi sa zdravim potomstvom.

U neposrednom kontaktu će biti razmjenjena iskustva i dobijene nove informacije, o između ostalog i ginekološkim temama o kojima će govoriti dr Tamara Radoman koja će odgovarati na sva pitanja o zdravoj trudnoću i prirodnom porođaju.

Glavna sestra pedijatrijskog boksa kotorskog porodilišta Vesna Božović govoriće o njezi novorođenčeta, a dr Mačić o ishrani odojčeta sa akcentom na prirodnu ishranu, tj dojenje.

Mačić je pozvala sve trudnice, dojilje i mlade roditelje da dođu i informišu se o svemu važnom za njihove bebe i u neformalnom razgovoru čuju stručne odgovore na brojna pitanja, sve u cilju podizanja zdravstvenog obrazovanja roditelja i njihove djece.

Doktorica Mačić će posebnu pažnju posebnu pažnju posvetiti dojenju za koje kaže da imperativ zdravog potomstva zbog čega konstatno podržava i bodri sve mlade majke da svojim mlijekom bebi daju ulaznicu za cijeli život.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply