Slomljene i ukradene ljuljaške za djecu sa invaliditetom

ljuljaslkeLjuljaške za djecu sa invaliditetom postavljene prije dvije sedmice u Dječijem parku na Kruševcu u P0dgorici, već su uništene i ukradene.

Savo Knežević iz udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Staze ne može da razumije motiv osoba koje su odlučile da unište i odnesu ljuljaške, koje su bile prvi primjer obezbjeđivanja mobilijara za djecu sa invaliditetom u Podgorici.

„Ne mogu da vjerujem da se to dešava u 21. vijeku u glavnom gradu Crne Gore, da takvi ljudi postoje – da odnesu kompletnu ljuljašku, koja sada ne može da im služi ničemu“, kazao je on za Televiziju Vijesti.

Udruženje koje predstavlja je ubrzo nakon što je Glavni grad postavio dvije ljuljaške, primijetilo je propuste prilikom njihove ugradnje čega je izvođač radova firma Mega sound reagovao i ispravio ih. Kada su se predstavnici udruženja Staze vratili da se uvjere da sve funkcioniše kako treba zatekli su jednu polomljenu ljuljašku, dok druge nije bilo.

Iz Udruženja Staze su apelovali na sve one koji primijete nešto slično da to i prijave policiji.

Dvije ljuljaške atestirane su na 350 kilograma, a za njih je Glavni grad izdvojio po hiljadu i po eura.

Dječiji park na Kruševcu se noću zaključava ali to nije omelo vandale da unište ljuljaške.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja osudilo je ovaj  vandalski čin i pozvalo je nadležne istitucije da počinioce identifikuju i izvedu pred lice pravde.

“Uništenjem i otuđenjem ljuljaški koje su postavljenje za djecu sa invaliditetom, tačnije djecu koja su u invalidskim kolicima, pokazalo se da postoje oni koji nijesu spremni da podrže aktivnosti kojima se želi učiniti lakšim život osobama sa invaliditetom”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply