Počelo potpisivanje ugovora sa vrtićima u Podgorici i Danilovgradu

vrticidjecaJavne preškolske ustanove u Podgorici, čiji su konkursi za upis djece u narednu školsku godinu nedavno završeni, počele su danas da potpisuju sa roditeljima ugovore, ali za koliko djece još nije poznato.

Potpisivanje ugovora je počelo i u JPU “Irena Radović” u Danilovgradu gdje su prihvaćene prijave 350 djece, a između 15 i 20 mališana je ostalio na listi čekanju, za koje se ipak nadaju da če biti upisani.

Iz JPU “Đina Vrbica” je saopšteno da će zaključivanje ugovora trajati narednih deset dana, od 8 do 13 sati. Za djecu koja su već pohađala vrtić ugovori će biti zaključeni u vaspitnoj jedinici koju je dijete pohađalo, a za one koji se pri put upisiju na šalteru vaspitne jedinice Poletarac na Zabjelu.

„Odbijene su samo prijave roditelja koji nijesu dostavili kompletnu dokumentaciju“, navodi se u saopštenju JPU” Đina Vrbica“.

Stručna komisija ove JPU utvrdila je rang listu, u skladu sa uslovima propisanim Pravilnikom o bližem načinu, postupku i kriterijumima upisa djece u ustanovu koja realizuje predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

JPU „Đina Vrbica“ dozvoliće i naknadni upis djece, ukoliko se ponovi praksa iz prethodnih godina da pojedini roditelji koji su prijavili djecu ne zaključe ugovore. Formiraće i dovoljan broj grupa pripreme za školu u okviru kraćeg programa, tako da će roditeljima biti dostupan i taj vid predškolskog vaspitanja i obazovanja djece.

JPU “Đina Vrbica” je konkursom predvidjela upis ukupno 2370 djece, od čega u cjelodnevni 2190, a u poludnevni 180 djece.

Iz JPU Ljubica Popović nijesu mogli da saopšte detalje potpisivanja ugovora i broja prijavljene djece, a najavili su da će to uraditi sjutra. Njihovom konkusom je bilo predviđeno da upišu 2316 djece u primarni cjelodnevni program.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. moje dijete je vec islo u vrtic poletarac i ove godine sam htjela opet da ga upisem da ide predala sam potvrdu da moj muz radi a ja ne tj.potvrda sa biroa rada i rekli su mi danas da nije upisan jer ja ne radim a jos sam u drugom stanju zato ga saljem u vrtic sta da radim

Leave a Reply