Od petka Roditeljski kutak u jutarnjem programu TV Vijesti

bojejutraEkipa jutarnjeg programa televizije Vijesti nastavlja sa novinama,  a jedna od sljedećih je serijal Roditeljski kutak koji će realizovati sa udruženjem Roditelji.

Serijal će biti emitovan jednom sedmično, a gledaoci ce moći da predlažu teme i da postavljaju pitanja direktnim uključenjem u program.

“Naša uloga kao društveno odgovornog medija je da djeci i roditeljima pošaljemo pravu poruku i da im pružimo važne informacije. To su prvenstveno pitanja o dječijem zdravlju, učenju i vaspitavanju. U saradnji sa udruženjem Roditelji posvetićemo se brojnim nedoumicama, problemima, situacijama i okolnostima u kojima se roditelji nalaze i zbog kojih nam se svakodnevno obraćaju”, kažu iz TV Vijesti.

U udruženju Roditelji su, kako navode, srećni su zbog novog oblika saradnje sa televizijom Vijesti i napominju da je riječ o njenom unaprjeđenju, jer televizija Vijesti, a posebno redakcija koja priprema jutarnji program Boje Jutra, od samog početka pruža konstantnu podršku, prepoznajući aktivnosti udruženja kao važne za dobrobit roditeljske zajednice.

“Poziv na saradnju u realizaciji Roditeljskog kutka još jedna je potvrda ovoga. Zajedničkim snagama potrudićemo se da pronađemo što više odgovora i rješenja, a sigurni smo da će redakcija emisije Boje Jutra biti od velike pomoći u tome. Ulaskom u ovaj projekat udruženje aktivno radi na ostvarenju jednog od svojih glavnih ciljeva: da nas roditeljska zajednica prepozna kao partnera i borca za njihova prava. Da ovaj projekat ima velike ambicije potvrđuje i činjenica da je prva tema kojom će se Roditeljski kutak baviti vršnjačko nasilje. S obzirom da se radi o prilično kompleksnoj temi, ovo će biti početak, ali ujedno i najava brojnih aktivnosti koje će udruženje Roditelji pokrenuti, a koje će biti usmjerene na pronalaženju dugoročnog rješenja za ovaj veliki problem našeg društva”, ističe Kristina Mihailović iz udruženja Roditelji.

U Roditeljskom kutku takođe će biti riječi o uvijek aktuelnim roditeljskim temama kao što su: dojenje, trudnoća, porođaj, a posebno će biti obrađeni i neki konkretni problemi sa kojima se roditelji suočavaju u tom periodu, poput postporođajne depresije, o kojoj se ne priča dovoljno, laboratorijskim analizama koje su potrebne da se odrade u toku trudnoće, ali i svim onim pogodnostima koje bi trudnice trebalo da imaju, a koje u našoj zemlji nemaju. Kada je ova oblast u pitanju, posebna pažnja biti posvećena problemu veoma čestog nedostatka ljekova i terapija za trudnice, ali i reagensa za nalaze kao i refundaciji koja ih sljeduje.

“Čuvanje djece je roditeljima takođe važna tema, pa će biti i nama, sa posebnim osvrtom na organizaciju i usklađivanje poslovnih obaveza i brige o djeci dok su na raspustu. Ovo su samo neke od velikog broja tema koje su pred nama, a očekujemo da će se, nakon javljanja roditelja i njihovih sugestija, lista konstantno širiti”, kaže Mihailović.

Iz TV Vijesti su ovim putem pozvali roditelje, ali i sve ostale građane, da svakodnevno pišu i predlažu teme.

“Mi ćemo se potruditi da ih obradimo na najbolji način i dođemo do što više infomacija koje su roditeljima bitne”, kažu u TV Vijesti.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply