Dvije predstave u KIC-u za vikend

pinokioAh, šta sve mora jadno dijete (4+) i Pinokio (6+) predstave su koje će Gradsko pozorište iz Podgorice izvesti u subotu i nedjelju u Kulturno-infomativnom centru „Budo Tomović“.

Portal Roditelji poklanja po dvije ulaznice najbržem registrovanim korisniku koji od ovog momenta proslijedi na našu email adresu [email protected] poruku sa nazvom predstave. Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Registrovati se možete jednostavno i klikom na dugme Fbook Log/Reg, ako ste korisnik ove društvene mreže.

U sali Dodesta će od 12 sati u subotu početi predstava Ah, šta sve mora jadno dijete – duhovita priča o začeću i dolasku na svijet djeteta, njegovim prvim koracima i mukama sazrijevanja i odrastanju, koja je jednako zanimljiva i poučna, kako djeci tako i roditeljima. U predstavi igraju Dijana Dragojević, Dejan Đonović, Sejfo Seferović, Ivona Čović/Katarina Krek, a režirao je Miroslav Mima Janković.

Pinokio će biti igran u nedjelju, takođe od 12 sati, ali u Velikoj sali KIC-a. Pinokio, u režiji Snažane Trišić, je priča o uspostavljanju sistema vrijednosti tokom odrastanja i sazrijevanja, predstavljena kao avantura kroz mnoge izazove, koje nam društvo i svijet koji nas okružuju, nude. Predstava preispituje mnoge značajne teme odrastanja: Koliko smo kao pojedinci i kao društvo spremni da se suočavamo sa istinom  o sebi i drugima? Da li smo zreli da je priznamo i suočimo se sa njenim posljedicama? Gdje su granice između radoznalosti i naivnosti, laži i snalažljivosti? Zašto lijenjost utiče na  glupost, a istina na sazrijevanje? Da li nestašluci mogu biti i lekcije života? Da li je bjekstvo u idealne svjetove stvar mašte ili kukavičluka? Šta je to izazov, a  šta izbor? Kako se stiče odgovornost prema sebi i drugima i  zašto moramo da brinemo o tuđim emocijama? Šta su to emocije i zašto su važne? Šta je nasilje i kako lako od djeteta ono može da napravi nasilnika ali i izmanipulisanu žrtvu?  Gdje su granice u nama i izvan nas i zašto je dobro da ih stalno, iznova prevazilazimo?  Pinokio je priča koja nudi beskrajno mnogo pitanja i mogućih odgovora ali prije svega provocira da te odgovore nađemo sami.

U predstavi igraju Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Ivana Mrvaljević, Pavle Ilić; Goran Slavić; Davor Dragojević; Branko Ilić; Sejfo Seferović; Ivona Čović i Dijana Dragojević.

Scenografiju je radio Darko Nedeljković, kostime Milena Đurđić, za kompozicije je bio zadužen Aleksandar Radunović Popaj, a za scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply