Danas varali građane Bara

nasaradostPredstavnici nepostojeće nevladine organizacije Naša radost nastavili su danas da varaju građane Crne Gore prikupljajući novac za pomoć djeci oboljeloj od raka na ulicama Bara.

Grupa mladića i djevojaka danas je u tom gradu prodavala razglednice za euro, o čemu su obaviješteni i predstavnici udruženja roditelja djece oboljele od raka, Feniks koji su ih pronašli i saznali da je njihovo predstavništvo u Nišu.

Iz Feniksa objašnjavaju da su oni jedino zvanično udruženje roditelja djece oboljele od raka u Crnoj Gori i da sa tim nemaju apsolutno nikakve veze.

Novac za pomoć djeci oboljeloj od raka prikuplja i Feniks, ali su njihove donatorske kutije postavljene u pojedinim objektima i na njima je logo i naziv te nevladine organizacije.

Iz Feniksa pozovaju građane da ne nasijedaju na uličnu prodaju čestitki.

Vijesti su početkom februara objavile da su predstavnici fantomske organizacije Naša radost prodavali razglednice na ulicama Podgorice, u ime navodne pomoći djeci oboljeloj od raka ali i štićenicima Doma u Bijeloj.

Udruženja Naša radost nema na spisku NVO, koji se nalazi na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, a pod tim imenom nije moguće pronaći ni firmu u Centralnom registru privrednih subjekata, kao i navedeni PIB broj.

Kontakti na razglednicama su nepostojeći, a navedena adresa “udruženja” netačna – Miljana Vukova 46.

Na razglednici piše da su ciljevi “udruženja”, osim pomoći djeci i njihovim roditeljima, pospješivanje rada primarne zdravstene zaštite, u cilju ranog dijagnostikovanja i upućivanja u specijalističke centre djece oboljele od raka.

Na razglednici se navodi i da je dio prihoda od prodaje razglednica namijenjen za osavremenjavanje dječjih onkoloških odjeljenja pri kliničkim centrima Srbije i Crne Gore.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. dacca

    Znaci stoka! Pred Novu sam kupila dvije razglednice jer padam na te fore… Ali kada sam dosla kuci polkusala sam da ih pronadjem na FB ili na datoj adresi u Podgorici i naravno …nepostojece… Ali kako da shvatim onaj pecat NVO???? I opet su me prije dva dana salijecali, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Kako sam bijesna :(((((((((((((((((((((((((

Leave a Reply