Tročlani međunarodni žiri i osnovci odlučuju o nagradama Festivala lutkarstva

Festival lutkarstva-BB-30x40cm-priprema za stampuNa drugom Međunarodnom festivalu lutkarstva četiri zemlje učesnice boriće se za sedam vrsta nagrada o kojima će odlučivati međunarodni žiri u kojem su glumica i direktorica Dečjeg pozorišta Subotica Marta Aroksalaši, scenografkinja iz Sofije, Hristina Nedeva i crnogorska glumica Jelena Nenezić Rakočević.

Osim stručnog, postojaće i Dječji žiri koji dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu i sastavljen je od desetak podgoričkih osnovaca.

U današnjem saopštenju organizatora su najavljene nagrade Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju, za najbolje estetsko-tehnološko rješenje lutaka, za najbolju scenografiju, za najbolju originalnu muziku, kao i tri ravnopravne nagrade za glumačko majstorstvo i nagrada DJEČIJEG ŽIRIJA za najbolju predstavu.

Festival lutkarstva će biti održan od 5 do 8. septembra a na njemu će se predstavit predstave Crvenkapa – Lutkarskog pozorišta Šćućkin iz Nikšića, Labudovo jezero – Dečjeg pozorišta iz Kragujevca, Snjeguljica – Mini teatra iz Ljubljane i Makedonska prikazna – Teatra za deca i mladinci iz Skoplja.

Kao i prošle godine, kada je Festival posjetilo oko 7 hiljada gledalaca, sve predstave biće odigrane u KIC-u Budo Tomović u Podgorici u 18 i u 20 sati, izuzev Crvenkape koja će ga otvoriti u 20 sati.

Po jedna predstava igraće u Tivtu i Nikšiću, a ulaz na sve predstave, i ove godine je besplatan.

Zbog nedostatka sredstava, prateći program Festivala ove godine je izostao.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply