U subotu obnova igrališta na Zabjelu

posterUdruženje Roditelji, u saradnji sa JP „Zelenilo“ iz Podgorice nastavlja narednog vikenda akciju sanacije i opremanja dječijih igrališta pod nazivom Vratimo djeci igrališta!.

Članovi udruženja Roditelji,  građani iz okolnih zgrada i djeca će 8. juna sanirati i opremiti dječije igralište na Zabjelu, u ulici „Radosava Burića“ – preko puta vrtića Poletarac”. Potreban materijal za obnovu ovog igrališta obezbijedio je Smart gym centar, kao i građanin Igor Manojlović koji će pomoći i u sanaciji oštećenih djelova.

Prva aktivnost u okviru akcije sprovedena je u subotu, 18. maja i tom prilikom članovi udruženja Roditelji, radnici JU „Zelenilo“ i učenici i nastavnici Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“ uz pomoć sugrađana koji žive u neposrednoj blizini igrališta zajedničkim snagama su sanirali i opremili dječije igralište na lokaciji Preko Morače , u ulici „Svetozara Markovića“.

Samo 15 dana nakon ove akcije igralište je ponovo bilo meta vandala koji su uništili dio mobilijara: polomljena je jedna ljuljaška, počupane su letve sa sprava, gotovo je iščupana korpa za otpatke, ukraden je konopac sa luka za penjanje, a tobogani su ispisani grafitima.

Udruženje Roditelji ne posustaje, već sa još jačim motivom i elanom nastavlja sa akcijom.

Cilj inicijative Vratimo djeci igrališta je da upravo ukažemo široj javnosti da igrališta pripadaju djeci i da svi zajedno moramo stati na put vandalizmu i svojoj djeci ukazati na prave vrijednosti. U akciji učestvuju i naši najmlađi sugrađani koji sa velikim zadovoljstvom i osmjehom na licu drže četkice za farbanje u rukama i ponosni su što daju svoj doprinos uljepšavanju i očuvanju svojih igrališta. Ubijeđeni smo da oni neće izrasti u omladinu koja dječije parkove koristi kao svratište za ispoljavanje vandalskih hirova.

Ovom prilikom želimo da pozovemo i naše sugrađane da, ukoliko se nađu u prilici da budu svjedoci vandalskom uništavanju dječijih igrališta o tome obavijeste policiju i tako doprinesu da dječija igrališta budu ono što im je i osnovna svrha: prostor za bezbjedno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena i praktikovanja zdravih stilova života. Učinimo, svi zajedno, da naša djeca izrastu u zdravu omladinu. Vratimo djeci igrališta!

Udruženje Roditelji poziva građane i predstavnike privrede da nam se pridruže u subotu i doprinesu ne samo obnovi dječijih igrališta, već i prenošenju poruke da su dječija igrališta igrališta naše djece i da ih moramo čuvati.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta!  je započeta u Podgorici, ali je plan udruženja Roditelji da je proširi na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply