Ukinuti naknade za osnovce

Udruženje Roditelji i Građanska alijansa predložili su danas upavi Narodnog muzeja Crne Gore ukidanje naknade za organizovane posjete svim muzejskim jedinicama te ustanove za djecu u osnovnim školama, a na osnovu zahtjeva brojnih roditelja da bude pokrenuta takva inicijativa.

Iz Udruženja i Alijanse podsjećaju da se za đake osnovnih škola organizuju posjete muzejskim jedinicama Narodnog muzeja na Cetinju, i ukazauju da one nijesu svima dostupne iz finansijskih razloga zbog čega jedan dio njih nema priliku da se upozna i na taj način sa dijelom crnogorske istorije.

„Svaka kulturna posjeta treba da bude primamljiva i dostupna za djecu, kako bi od malena sticali navike za posjetu kulturnim institucijama. Ovim apelom želimo da utičemo na umanjenje barijera i organizovanje učestalijih posjeta“, pojašnjeno je u inicijativi uduženja Roditelji i Građanske alijanse.

Dvije nevladine oganizacije su uvjerene da ukidanjem naknade, uprava Narodnog muzeja neće ugroziti funkcionisanje ustanove, a s druge strane, dobiće lojalne posjetioce, svjesne kulturno istorijskog nasljeđa svoje države.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply