Avantura u svemiru cijelog juna

Najmlađi posjetioci šoping-mola Delta City od danas, 31. maja, do kraja juna biće u prilici da uživaju u svemirskoj avanturi, koja ima za cilj da približi tajne univerzuma, kroz interaktivnu izložbu u kojoj djeca različitog uzrasta mogu da iskuse neke od senzacija sa kojima se susrijeću pravi kosmonauti.

Multimedijalna atrakcija Djeca na mjesecu (Kids on the Moon) – Avantura u svemiru, edukativni je projekat portugalske kompanije IdeiaBiba, za koji će ulaz biti besplatan.

Kroz igru i zabavu djeca će učiti zanimljive činjenice o nastanku svijeta, planetarnih sistema, kako bi saznali misterije kosmosa i planeta koje okružuju Zemlju.

Izložbu će činiti zemaljski modul odnoso konstrukcija duga preko pet metara i preko 2,5 metra visoka u kojoj će djeca obučena u prava mala svemirska odijela moći da gledaju interaktivni film, kao i lunarni modul koji je simulaciju mjesečeve površine. Djeca će imati priliku i da uživaju u mini igraonici, izložbi fotografija i astronautskih odijela, replikama solarnog sistema i svemirskog teleskopa.

Do jula prošle godine godine ovu izložbu je vidjelo preko 420 hiljada djece širom Evrope.

Ovaj projekat jedan je od rijetkih u svijetu koji je direktno podržan od strane NASA-e, a šoping-mol Delta City ga realizuje u saradnji sa Ministarstvom nauke.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply