9. KIDS FEST 14. – 20. oktobar 2013.

Kids festAmazonija 3D
igrani, 3D
Originalni/međunarodni naziv: Amazonia 3D
Režija: Thierry Ragobert
Zemlja porijekla: Brazil, Francuska
Trajanje: 83 min

Amazonija je 3D odiseja u najvećoj prašumi na svijetu, Amazonskoj prašumi. Nakon pada aviona, majmun Kong, rođen i odrastao u zarobljeništvu, nađe se sam i izgubljen u džungli Amazonije. Nepripremljen, mali majmun osjeća se bespomoćno na iznenadnoj slobodi. Suočen sa novim svijetom, prekrivenim gustom i bujnom vegetacijom, on mora da pronađe svoj put i zaobiđe zamke koje mu priroda postavlja.
Sporedne uloge u ovom filmu igra oko 5000 različitih životinjskih i 40000 biljnih vrsta, kao i 2,5 miliona raznih insekata, svi stanovnici ogromne i raznovrsne amazonske prašume. „Amazonija 3D“ je najveći film snimljen u Amazonu, sa budžetom od 10 miliona dolara i ekipom od oko 180 profesionalaca iz cijelog svijeta.

Vitez Rasti 3D
Sinhronizovano
3D animacija, komedija
Originalni/međunarodni naziv: Ritter Rost 3D/Knight Rusty 3D
Režija: Thomas Bodenstein
Zemlja porijekla: Njemačka
Trajanje: 85 min

Vitez je u avanturi svog života: samo što se ispunio njegov san da osvoji veliki turnir, lažno je optužen za krađu. Lišen viteške časti i dvora, on pokušava da se iskupi i povrati  srce svoje djevojke. Može li pobijediti zlog princa i sačuvati svoje carstvo?
Vitez Rasti 3D je zanimljiva kombinacija srednjeg vijeka, priče o recikliranju i neobičnih likova. Uz mnogo humora bavi se temama kao što su prijateljstvo i hrabrost.

Nosorog Oto 3D
Sinhronizovano
3D animacija, komedija
Originalni/međunarodni naziv: Oto is a Rhino 3D / Otto er et Næsehorn 3D
Režija: Kenneth Kainz
Zemlja porijekla: Danska
Trajanje: 76 min

Toper je optimističan dječak koji ima veoma bujnu maštu. Takođe, Toper je zaljubljen u Čilu, ali ona misli da je Toper luckast. Jednog dana, Toper pronađe olovku i njome nacrta nosoroga, koji oživi! Ovaj događaj mijenja sve. Ubrzo shvataju da čuvanje prijateljskog, ali proždrljivog nosoroga nije nimalo lako… i to je samo početak jedne nevjerovatne avanture! Nosorog Oto ne može biti savršen rođendanski poklon, ali svakako može da prodrma Toperovu dnevnu rutinu u mirnom selu pored mora.

Legenda o Sarili 3D
Sinhronizovano
avantura, 3D animacija
Originalni/međunarodni naziv: Legend of Sarila 3D
Režija: Nancy Savard
Zemlja porijekla: Kanada
Trajanje: 80 min

Troje mladih Inuita krenulo je u potragu za obećanom zemljom, Sarilom, nadajući se da će spasiti svoje pleme od gladi. Prati ih prokletstvo starog šamana, koji želi da upropasti njihov poduhvat.
Legenda o Sarili 3D je prvi 3D kanadski animirani film, i takođe prvi film čija je kompletna produkcija izvedena u kanadskoj pokrajini Kvebek. Film je inspirisan kulturom Inuita (kod nas poznatih i kao Eskimi), starosjedjelaca sjevernoameričkog kontinenta. Autori filma ističu da nisu željeli da liče na holivudske produkcije, već su napravili uzbudjiv, interesantan i drugačiji, umjetnički animirani film za djecu.

Zip, Zap i klikeraška banda
Titlovano
avantura, igrani
Originalni/međunarodni naziv: Zip&Zap
Režija: Oskar Santos
Zemlja porijekla: Španija
Trajanje: 92 min

Bezobrazni blizanci, Zip i Zap, kažnjeni su i poslati u ljetnju školu, u strogi centar za prevaspitavanje, u kome su zabranjeni svi oblici rekreacije i zabave. Kako bi se suprostavili zlom direktoru, formiraju pokret dječjeg otpora. Vođeni hrabrošću i vjerom u neraskidivo prijateljstvo, otkrivaju misterioznu tajnu sakrivenu duboko u školi, koja će ih odvesti u najuzbudljiviju avanturu života.
Zip i Zap su junaci iz poznatog španskog stripa na kojima su odrasle generacije djece, a za skoro 7 decenija postojanja prodati su milioni primjeraka. Na osnovu avantura snimljen je i visokobudžetni film pun akcije i specijalnih efekata, koji pruža odličnu zabavu.

Konj na balkonu
Titlovano
porodični, komedija, igrani
Originalni/međunarodni naziv: Das Pferd auf dem Balkon /A Horse at the Balcony
Režija: Hüseyin Tabak
Zemlja porijekla: Austrija
Trajanje: 90 min

Mika i Dana su veoma različiti, ali postaju prijatelji. Njihovi životi potpuno će biti promijenjeni kada jedne zimske noći na komšijskom balkonu otkriju konja. Oni kreću u niz ludih avantura kako bi spasli konja prije nego što bude kasno.
Konj na balkonu je zabava spakovana u film koji ohrabruje djecu da šire svoje vidike, istražuju, prihvataju neobične stvari, i postavljaju pitanja, a odrasle uči da razmisle prije nego što na ova pitanja odgovore.

Mirko nemirko
Sinhronizovano
avantura,  igrani
Originalni/međunarodni naziv: Brammetje Baas/Fidgety Bram
Režija: Anna Van der Heide
Zemlja porijekla: Holandija
Trajanje: 83 min

Upoznajte Mirka, sedmogodišnjeg dječaka koji ne može da bude miran. On polazi u školu pun radoznalosti i uzbuđen zbog novih znanja. Tamo, međutim, upoznaje učitelja, gospodina Fiša. Gospodin Fiš je učitelj starog kova, strog i ozbiljan. Nimalo ga ne zanima svijet unutar Mirkove glave – njemu je važno da se djeca vrate na pravi put.
Mirko nemirko je priča o sukobu dječjeg i odraslog svijeta, sukobu koji nije jednostavan i umije da zbuni kako djecu, tako i roditelje.

Dječak detektiv
Titlovano
avantura, igrani
Originalni/međunarodni naziv: Nono, het Zigzag Kind/ The Zigzag Kid
Režija: Vincent Bal
Zemlja porijekla: Belgija, Holandija
Trajanje: 95 min

Njegov otac je najveći detektiv na svijetu, ali njegova mama je misterija koju Nono treba da riješi na brzinu. Nakon što napravi rusvaj na jednoj proslavi, Nona otac šalje u posjetu rođaku koji je psihijatar. Tek u vozu Nono otkriva da je, zapravo, poslat na tajni detektivski zadatak, koji će ga odvesti na francusku rivijeru.
Duhovit, energičan i pun akcije i avanture, uz malo romantike, ovo je film o Nonovom svijetu punom konfuzije, strahova i fantazija. U filmu, zasnovanom na nagrađivanom romanu Davida Grosmana, ima mnogo scena potjere kolima, skuterima, vozovima, a jednu od uloga igra filmska diva Izabela Roselini.

Hrabri autić Plodi
Sinhronizovano
Animirani, porodični, komedija
Originalni/međunarodni naziv: Pelle politibil på sporet / Ploddy the Police Car on the Case
Režija: Jørgen Lerdam
Zemlja porijekla: Norveška
Trajanje: 74 min

Plodi je policijski auto, zadužen da čuva red u svom gradu. Sada će dobiti zadatak važniji od svih – da zaštiti novu atrakciju parka prirode, mamu orla rijetke vrste i njeno jaje. Stvari se komplikuju kada dvije šarmantne žene lopovi ukradu mamu orla, a u jednu od kradljivica se zaljubi policajac Ričard.
Ovo je već drugi film o avanturama hrabrog policijskog auta Plodija, Folksvagenove „bube“ koja rješava zamršene policijske slučajeve. Plodi je policajac kakvog svako želi da poznaje – zaštitnik slabijih, prijateljski raspoložen prema svima.

Safari u Africi 3D
Sinhronizovano
dokumentarni
Originalni/međunarodni naziv: African Safari 3D
Režija: Ben Stassen
Zemlja porijekla: Belgija
Trajanje: 86 min

Ekspedicija počinje u pustinjskim dinama Namibije i putuje preko cijelog afričkog kontinenta – pustinje Kalahari, rijeke Okavango, Viktorijinih vodopada, Serengetija, sve do planine Kilimandžaro. Uskočite u džip kojim ćete proći neprijanto blizu slonova i geparda.
Avanturistički dokumentarac Safari u Africi 3D upoznaje publiku sa uzbudljivim afričkim kontinentom i njegovim stanovnicima. Reditelj Ben Stasen je majstor sa velikim iskustvom u specijalnim efektima i 3D tehnici.

Gospodin Mjesec
Sinhronizovano
animirani, fantazija
Originalni/međunarodni naziv: Moon Man
Režija: Stephan Schesch
Zemlja porijekla: Nemačka
Trajanje: 85 min

Dosađujući se, gospodin Mjesec na repu zvijezde padalice stiže na planetu Zemlju. Uživao je u istraživanju nove planete, stvorenjima, čudima i mjestima na njoj. Ali, nije sve baš sjajno – njegovo odsustvo sa neba je uzrokovalo da nijedno dijete na svijetu ne može da zaspi. Pošto ga je predsjednik pronašao, udružuju se i smišljaju plan da gospodina Mjeseca vrate na nebo.
Gospodin Mjesec obišao je veliki broj svjetskih filmskih festivala posvećenih kinematografiji za djecu i osvojio brojne nagrade. Ovaj film je visokobudžetna fantazija za djecu u stilu kultnih filmova za odrasle – „Edvarda Makazorukog“, „Panovog lavirinta“ i ostvarenja Terija Gilijama.

Mala velika panda
Sinhronizovano
Animirani, porodični
Originalni/međunarodni naziv: Little Big Panda
Režija: Greg Manwaring
Zemlja porijekla: Kina, Nemačka
Trajanje: 84 min

Negdje u kineskim visoravnima, opstanak pandi je ugrožen jer su se ljudi previše približili njihovom prirodnom staništu. Pošto su pande veoma lijene, potreban je neko da ih „razdrma“. Iako je mali, Pandi je jedini koji može da spasi svoju vrstu.
Mala velika panda je evropsko-kineska produkcija i najskuplji kineski animirani film do sada. Na ovom filmu radio je veliki broj kreativnih ekipa iz raznih zemalja, a cijeli film nacrtan je rukom. Reditelj Greg Manvaring bio je jedan od glavnih animatora u filmovima „Pokahontas“ i „Kralj lavova“.

Dan vrana
Sinhronizovano
Animirani, fantazija
Originalni/međunarodni naziv: Day of the crows
Režija: Jean-Christophe Dessaint
Zemlja porijekla: Francuska, Kanada, Južna Koreja
Trajanje: 90 min

U potpunoj izolaciji, u kući usred šume žive otac i sin. Dok odrasta uz strogog oca, dječaku je jedina zanimacija lov na duhove u šumi. Jednog dana otkriva obližnje selo u kome upoznaje djevojku, Manon, i u tom trenutku otkriva ljubav.
Dan vrana je raskošno animirani film sa nesvakidašnjom pričom i misterioznim junacima, koji polako otkrivaju svoje tajne publici, i iznenađuju je neočekivanim obrtima.

Turbo 3D
Sinhronizovano
animirani, 3D
Originalni/međunarodni naziv: Turbo 3D
Uloge:  Marko Janketić, Dragan Mićanović, Jelena Stefanović, Marko Živić, Milan Antonić
Zemlja porijekla: SAD
Trajanje: 96 min

Od autora filmova Madagaskar i Kung-fu panda stiže Turbo 3D – super brza komedija o običnom pužu koji se usudio da sanja velike i brze snove! Nakon neobične nesreće, Turbo dobija moć da bude super brz. Njegovi snovi dobijaju novu dimenziju dok se Turbo upušta u nevjerovatnu avanturu kako bi postigao naizgled nemoguće – da se trka protiv slavnog trkača Gi Ganjea.

Leave a Reply