A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Ekcem
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
09/03/2012
2:38 pm
alba
Guest
Guests
81sp_Permalink sp_Print
0

Alexandra, Tajchi, vjerujem da je Danchy, kao i ja, mislila na to da buduci da u ovoj fazi ne mogu znati da li je ekcem ili nije, pustim da se to sad zalijeci ovom kremom, a onda da, ako se ponovo pojavi i time potvrdi da je u pitanju ekcem, preduzmem druge korake. I naravno da drugi put necu dati kortikosteroid. Tacnije, da mi je ona juce potvrdila da je ekcem u pitanju, ne bih joj mazala nista osim kremica tipa pantenola i stelatopije, jer se ona ranica ionako vec u toku noci bila povukla. To sam sa pecaticem na sljepoocnici i uradila, jer sam za njega sigurna da je ekcem, samo sto je u vrlo blagom obliku.

Ja sam zaista oprezna s lijekovima i ne dajem djeci svasta, ali nekog povjerenja u ljekare moram imati, a s druge strane takodje ne zelim da radim nista na svoju ruku. Mozda je mogla da mi ne da bas tu kremu, ali procijenila je da mi je ona potrebna. Za sad vjerujem.

09/03/2012
4:01 pm
Alexandra
Guest
Guests
82sp_Permalink sp_Print
0

Ne raumijemo se izgleda. Ja samo kazem, ekcem bi trebalo da je nesto tezi nazovi poremecaj, a ja ni za njega ne bih upotrijebila kortikosteroid, a tim prije ni za nesto lakse.

No, opet, to je samo moj stav.

28/09/2012
3:56 pm
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
83sp_Permalink sp_Print
0

Ne znam kako ranije nisam vidjela ovu temu Laugh

Moj sin je imao ekcem od rođena tačnije nekih 20-tak dana.Da skratim priču …nema šta nije koristio od tih njihovih krema naravno kortikosteroida jer je on bukvalno imao žive rane ,po 10 noći je znao da ne spava,užasan svrab Frown da sam pored ekcema zaboravila problem sa rukom koji je imao.Bio je dobro isključivo dok je koristio terapiju i onda bi mu se odmah sjutra ponovo povratilo.

Nisam više znala šta da radim ,znala sam samo da ne mogu i ne smijem više da mu dajem ovu vrstu terapije dr Zejnilović nam je davala od elokoma razblaženog sa pantenolom do protopika…..

Kada je napunio tri godine odlučila sam da probam nešto alternativno,čula sam za čudotvorno ulje crnoga kima ČUREKOT znači nećete vjerovati sa tom terapijom koju ću vrlo rado podijeliti sa vama njemu je ekcem prošao za tačno 12 dana nevjerovatno.Ima ga u Podgorica ali je nešto drugačije pakovanje od ovoga koje sam ja koristila a kupovala sam ga u Sarajevu u apoteci kod autobuske stanice ,imam i broj ako nekome bude trebalo.

Piše da se smije koristiti tek od treće godine inače potražite na netu nema za šta nije i stvarno je super.

Za ekcem: ujutro i uveče po 3 kapi popiti (ujutro najbolje sa medom dati ,a uveće uz večeru nakapati na hleb ili nešto jer je ukus maloConfused  uhhh ali ga je moj sin pio bez problema),mazanje je isto 2x dnevno,a pravi s smjesa od:

50ml ulje čurekota(5e)

20ml ulje noćurka(4e)

30ml ulje pšeničnih klica(oko 7e bočica od 50 ml) obratiti pažnju na rok pogotovo ako se kupuje u Pg meni uvalili tj ja nemam naviku da pogledam.

Nikad nam se više nije vratio ekcem a sada ima 5 god  ali ČUREKOT uvijek imam u frižideru za ranice,suprugu za glavobolju……

28/09/2012
6:57 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
84sp_Permalink sp_Print
0

znam za to ulje, mi smo ga jedno vrijeme pili , dok smo se borili sa neplodnoscu (danas se vise ne borimo, hm…ko zna … :) )     ulje trenutno nemam ali uvijek imam curekota u zrnu i stavaljm ga na peciva, tako mu volim aromu na vrucem hljebu i kiflama , mozda i na taj nacin ima ljekovite svojstva?

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

29/09/2012
12:08 am
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
85sp_Permalink sp_Print
0

Marioleta, post ti je odlican! Mislim da bi meni dobro dosao. Ako nekog interesuje, crni kim i ulje od njega lijeci sve (tako se barem navodi na raznim linkovima koje sam citala), ali, nikako da ga kupim. Hvala ti mnogo, imam kome reci, pa cu trayiti da mi se kupuje i salje.

One koje zanima, evo i stranica na FB – u o medu sa crnim kimom, Profil je Super Natural Med http://www.facebook.com/SuperN…..ref=stream

Mamika, za curekot u zrnu mi je svekrva pricala da ga je uvijek bilo u Prizrenu. Tamo su ga uvijek stavljali na hleb, bas kako ti kazes.

Inace, ja sam u PG – u od danas, mada ne dugo, pa ako je neka za druzenje, nek se javi.

29/09/2012
9:37 am
Kristina M
Guest
Guests
86sp_Permalink sp_Print
0

ajde, pricaj, kad ti odgovara- mogu kad god hoces, i dje oces. javljate se zene da se taman malo iscakulamo. mozemo u udruzenju, mozemo nedje na kafi, mozemo kod nas kuci…Mada je ovo tema za neku drugu rubriku:) Izvinjavamo se

29/09/2012
11:10 am
Jelena M
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 49
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
87sp_Permalink sp_Print
0

Ja bih mogla sutra kad god ako cemo s decom?

29/09/2012
3:21 pm
Kristina M
Guest
Guests
88sp_Permalink sp_Print
0

Vodim jedno:) Eventualno dvoje

30/09/2012
2:07 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
89sp_Permalink sp_Print
0

Evo na pp Kristini ostavljam broj mobilnoga, jer mi je sestrin komp, pa kad stignem do njega “ode voz”. Tako se nikad ne bi dogovorili. Mi smo jutros bili do crkve a posle na sajam meda, priganice sa sirom i malo voznje onog autica kraj fontane. Sad cemo da lijegamo pa posle tek rucamo. Za veceras nismo nista planirali, niti za sutra.

U posjete kuci ne idem masirucke (pisem s izgovaram sc :) ) A u grad na kafi moze kad god hocete.

25/11/2013
10:59 am
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 2
Member Since:
20/10/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
90sp_Permalink sp_Print
0

Drage mame djece sa ekcemom,

 

Zanima me vase iskustvo sa ponasanjem djece koja imaju AD. Da li primecujete pojacanu osjetljivost, nervozu i sl? Imaju li deca poteskoca u razvoju (u smislu da kasnije i teze prohodaju, progovore i sl) u odnosu na djecu bez ekcema, jesu li nervozna…

Mom djecaku se kecem pojavio kad je imao sest mjeseci, kada smo poceli da uvodimo cvrstu hranu (do sest mjeseci je samo dojio), sad ima dvije godine i i dalje imamo problem sa ekcemom. Nama pomaze krema koju su nam smuckali u Fontisu, tako da to drzimo pod kontrolom…

Ali, njegovu nervozu cesto ne mozemo da iskontrolisemo, a psiholog nam je rekla da to ima veze sa ekcemom. Kakva su vasa iskustva?

 

25/11/2013
11:18 am
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
91sp_Permalink sp_Print
0

Mi nemamo iskustva sa nervozom, a sa ekcemom se borimo evo 8 godina…

Da li je stalno prisutna ili samo dok je ekcem u akutnoj fazi?

 

Nisam do sada čitala da se AD povezuje sa bilo kakvim oblikom disfazije, a ovako kao laik mogu samo da pretpostavim da se nervoza može javiti zbog toga što dijete sa 2 godine ne može još uvijek da shvati uzrok nelagodnosti (svrabeža), niti da u potpunosti objasni šta ga muči…

 

29/05/2014
12:13 pm
Dajana G
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
03/03/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
92sp_Permalink sp_Print
0

Imam bebu od mjesec dana, koju iskljucivo dojim. Kad su pocele ove vrucine na licu je dobio osip koji se na celu I usima pretvorio u zute kraste.  Doktorica kaze to je ekcem da mazem neku prirodnu kremu. Posto nemam nikakvog iskustva sa ekcemom, interesuje me koja je to faza, kolilo cesto da ga mazem, koristim Linola fett kremu, da li da mazem samo ta mjesta ili cijelo lice gdje je osuto, imaju male crvene tackice.

30/05/2014
10:57 am
milenars
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 102
Member Since:
29/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
93sp_Permalink sp_Print
0

nemam ni ja iskustvo koje trazis, samo da ti predlozim dve stvari: prvo – posto je beba tako mala, moras dr apsolutno sve da pitas…razumem da si verovatno bila zatecena, ako je tako, podji jos jednom tamo, makar i bez deteta i pitaj ovo sto te zanima. Drugo, ja bih na tvom mestu prestala da pijem kravlje mleko i sve proizvode od mleka, i gledala da li ce doci do poboljsanja kod bebe – cini mi se bar 48 sati moras da budes na toj ”dijeti” da bi iz tela izasli proteini kravljeg mleka. Ako se pokaze da je bebi bolje, budi na toj dijeti dok god dojis. Ako ne, pokusaj jos nesto da izbacis iz ishrane, nesto sto jedes/pijes, a cesto je alergeno – mozda si ovih dana jela puno jagoda, npr?

Pored toga, mislim da bi bilo dobro da bebin ves, posebno pelene na kojima je bebina glava najcesce, ispiras duplo u masini, i ne koristis omeksivac. Nadam se da ce biti bolje!

30/05/2014
2:11 pm
Kristina M
Guest
Guests
94sp_Permalink sp_Print
0

OOO ekcem su imala svoja djeca, najstariji i dalje ima iako je napunio 10 godina, ostalima se brzo povukao. Ono sto znam da djeca (tvoja beba je jos mala) koja imaju ekcem ne smiju da jedu ili jedu ali u bas bas malim kolicinama cokoladu, jagode, jaja, banane. Probaj te takve stvarcice alergene da izbacis ili svedes na minmum. Sad kad krenu vrucine obicno se ekcem pojaca, posebno na prevojima. Tako da nemoj to da te brine.Nama je najbolje ali najbolje pomagao obicni bebi vazelin kojim sam djecu mazala cijelu uvece nakon tusiranja, a u toku dana nekoliko puta na mjesta zahvacena ekcemom, kada bi se osusila. Ako bi se bas upalio (mada nam se to nije desavalo nakon sto smo poceli vazelin da koristimo) isto smo linolu stavljali, a ljeti kad je bas vruce Muselinu Stelatipiju sam koristila za uvece i mackanje cijelog tijela poslije kupanja.

A kupajte se nekom blagom kupkom ili samo bebi sapunom guzu i genitalije, ostalo samo vodom, barem dok se malo ne povuce

30/05/2014
7:22 pm
Dajana G
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
03/03/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
95sp_Permalink sp_Print
0

Hvala,probacu sa ishranom,moguce da mu nesto smeta. Inace mu je lice i vrat osuto nekim sitnim crvenim tackicama,ostatak tijela je skroz cist i nije mu suva koza.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner