A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Ekcem
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
02/02/2011
6:28 pm
draganica
Guest
Guests

evo da update-ujem…

nema promjena ekcema, ponekad pocrveni, čini mi da je dva puta bio crveniji poslije banane, pa ćemo malo da odmorimo od nje nekoliko dana.

Jedino što mi je palo na pamet da je novo od kad je dobio ekcem – baš tih dana je dobio treću dozu vakcine protiv hepatitisa B. Pa je možda alergija na živu ili aluminijum iz te vakcine.

A i kad bolje razmislim, što će kojoj bebi uopšte vakcina protiv hepatitisa B, ako ga nemaju roditelji. Vjerujem da se u vrtiću neće baviti nezaštićenim seksom, špricevima i sl

04/02/2011
9:13 pm
draganica
Guest
Guests
22sp_Permalink sp_Print
0

današnje sreće moje 🙂
našla sam ručno pravljeni sapun za kupanje, na bazi kozjeg mlijeka, bez dodataka parfema, parabena i ostalih štetnih supstanci koje svi drugi sadrže.
Piše da je pogodan za suvu kožu i ekceme, pa ćemo da probamo.
Ako vas zanioma, ima ga u prodavnici Gradski spajz, kosta 1.38 eur.

04/02/2011
10:13 pm
Kristina M
Guest
Guests
23sp_Permalink sp_Print
0

manastirski? meni ga je danas pomenula zena koja mi cuva djecu, kaze vidjela je na TV-u prije neki dan 🙂

05/02/2011
12:01 pm
Danchy
Guest
Guests
24sp_Permalink sp_Print
0

I ja cuh za taj sapun…valjda je bila prezentacija kad je bio sajam u Delti. Ajde bas pisite kako se pokazao.

05/02/2011
12:43 pm
draganica
Guest
Guests
25sp_Permalink sp_Print
0

Nije manastirski, nego neki Zeljković iz Kikinde, ručno pravi.

Ne očekujem neka čuda od njega, samo da ne isušuje kožu dodatno i da nema hemikalija, to mi je dovoljno. Inače ne smrducka baš, skoro da i nema miris, možda mrvicu na kozje mlijeko, ali baš mrvicu. Ništa što Pavlovićeva ne pokriva 🙂

Pišem ako budem imala pohvala/primjedbi

10/02/2011
1:56 am
Tajchi
Guest
Guests
26sp_Permalink sp_Print
0

Evo po nesto da pogledate ako zelite. Ovo je moja omiljena prodavnica, dostavljaju robu i na kucnu adresu 🙂

http://www.biospajz.rs/katalog…..mleka.html Ovo je njihov najprodavaniji proizvod vec 10 mjeseci.

http://www.biospajz.rs/katalog…..25-gr.html Ovo imam i tek treba da pocnem da pijem. Inace, imaju i svoju FB prezentaciju pa ih mozete stosta i upitati.

10/02/2011
1:59 am
Tajchi
Guest
Guests
27sp_Permalink sp_Print
0

Koliko vidim, cijene su u CG-u duplo vise nego u Bg-u za iste poizvode. To znam jer i sestrama u Pg saljem razne stvari kad nakupujem ovamo, i tacno upola kostaju. Javite iskustva za sapun, bas me interesuje. Ja malenoj koristim grcki sapun na bazi maslinovog ulja, potpuno prirodan, topi se dosta, ali i smrducka, pa mi je fuj. Guza joj je super od njega, a inace malo pavloviceve stavljam (nekad i ne stavim jer koristimo platnene pelene).

22/02/2011
11:54 am
Snezana
Guest
Guests
28sp_Permalink sp_Print
0

Ja probala taj manastirski,prave ga sestre sa S.Stefana,platila 3 eura ili 4 nisam sigurna.Nista,isusuje mu kozu ipak,a cerki pomaze,ona ima masnu kozu.Najbolja je mustela,ipak,i za kupanje i mazanje,otkad mu mazem ekcema skoro da nema,i ne cese se.Pozdrav!

22/02/2011
2:15 pm
draganica
Guest
Guests
29sp_Permalink sp_Print
0

Nisam sigurna, ali mi se čini da se bebcu ekcem malo povlači. Gdje je do sad bila oblast rozikaste kože  (spoljni dio butina, malo guza, obrazi i tačkica na laktovima i koljenima), sad se prošaralo poljima sa normalnom kožom.

Ne znam u čemu je stvar, možda mu je malo imunitet bolje proradio (jer ekcem nije problem kože, već se samo manifestuje na njoj). Imao je prehladicu koju je sam prevazišao, bez ikakve posebne terapije.

A možda je i do ishrane i njege – izbacih mu krompir (negdje sam pročitala da se ograničava kad dijete ima ekcem), kupamo ga jednom u 3 dana kozjim sapunom, a ne mažem trenutno ničim sem pavlovićevom i ponekad bijelim vazelinom. Mada njemu, hvala bogu, do sad nije zasmetao niti ga svrbio.

15/03/2011
1:34 pm
majal
Guest
Guests
30sp_Permalink sp_Print
0

Probala sam manastirski sapun koji pominjete i meni se za sada pokazao kao dobar.

05/04/2011
2:20 pm
Dusko Mihailovic
Guest
Guests

Znači, definitivno treba probati i ovu slanu sobu za ekcem…. svjedočanstva kažu da je efekat već poslije par dana fantastičan https://www.roditelji.me/2011/0…..terapijom/

05/04/2011
3:55 pm
draganica
Guest
Guests
32sp_Permalink sp_Print
0

Obradovah se cim procitah na forumu za to… Eto nam nove igraonice 🙂

06/04/2011
8:35 am
caye
Guest
Guests
33sp_Permalink sp_Print
0

vredi probati iz raznih razloga, ima li kakav info o cenama, procitah da se preporucuje 10-18 tretmana?

06/04/2011
2:12 pm
Tajchi
Guest
Guests
34sp_Permalink sp_Print
0

Diiivna stvar! Upravo se spremamo za prvi tretman u ponedeljak. Evo malo savjeta od strane vlasnika sobe u Bg-u, obucavani su od strane Rusa koji su im i instalirali opremu i dali preporuke koje glase:

 

1. za zdravu djecu je 10 tretmana nesto sto je minimum

2. ukoliko postoje zdravstveni problemi (ekcem, ceste prehlade…) 15 do 18 termina se preporucuje

3. boravak u slanoj sobi popravlja imunitet te je najbolje ici u proljece i u jesen

4. ako je u pitanju nosic (curenje, sinuzitis, rinitis i sl.) djeca bi trebalo da imaju cuclu ili lizalicu u ustima kako bi disala na nos (mala djeca disu na usta)

5. ako su u pitanju ceste upale grla, djecu koja vole cuclu zabaviti necim drugim kako bi disala na usta

6. preporuceni boravak je 20 min za djecu i 40 min za odrasle (striktno toliko im i traje boravak)

7. soba za odrasle i djecu mora biti odvojena jer se u djecju sobu uduvavaju manje kolicine cestica soli 

8. uz dijete do odredjenog doba, obicno je to 10 god, boravi i jedan od roditelja 🙂  (vidim da je u Pg-u 12, sto je jos bolje)

9. NAJVAZNIJE, tretmani trebaju biti sto cesci, 1 tretman nedeljom je prakticno bacanje para jer ne daje efekta (sjetite se preporuka i ljekara da bi boravak na moru trebao biti najmanje 7 dana u kontinuitetu). Preporuka ljekara je svaki dan (rade i subotom) i nedelja pauza.

 

Eto, ja prenesoh ono sto sam saznala raspitujuci se ovdje i u Novom Sadu gdje slane sobe postoje. Vjerujem da je slicno i dolje, posebno sto se tice cijena. U jednoj od najboljih koje smo nasli, boravak za dijete je 6E, a svaki 6-ti, 11-ti i 16-ti boravak je besplatan. U NS-u su cijene nize a postoje popusti vikendom. Mi smo dobili neki popust (sta cu, ja ZIVIM OD POPUSTA), pa su nam 4 termina 9E. Ostalo cemo placati po punoj cijeni i iskoristiti i ove besplatne termine.

Javite cijene i iskustva iz slane sobe u Pg-u. Zanima me sta vam se dopada a sta bi trebalo mijenjati.

19/05/2011
1:32 pm
Tajchi
Guest
Guests

Evo da podijelim sa vama informacije i iskustva iz slane sobe.

Doktori su nam rekli da su cesto problemi sa crijevima (citaj intolerancije) povezane sa alergijskim rinitisom i da su crijeva zapravo 70% imuniteta, tako su nekako objasnili. Uglavnom, cim joj stomacic ne radi kako treba, njoj i nocis curi. Naravno, tada se pojavi i ekcem na guzi. Utvrdjen joj je alergijski rinitis sad pocetkom proljeca (na pregledu sluzokoze, nisu radjeni testovi jos jer je mala), te nam je slana soba bas preporucena.

Inace, ekcem, polenska, rinitis, teza dijagnoze kao bronhitis i astma, su blisko srodna stanja i ako neko u porodici ima neki od ovih oblika, moze se desiti da ima i dijete u jednom od oblika. Nije obavezno, ali, samo kao predostroznost, treba paziti na hranu, alergene iz prirode, hemijska sredstva i odjecu koju dijete nosi.  

Mi smo nasli specijalan popust za slanu sobu, pa je bila za svega 3E po terminu. Bili smo 15 ili 16 puta, zabrojali smo se na kraju Smile

Uzivala je, igrala se sa solju, punila i praznila kantice, pravila kolacice i sl. Jeste da smo se istreskali na izlasku, ali, bilo je soli i svuda po kuci Laugh

Posle 5-og puta je pocela mnogo da kasljucka, mnogo da joj curi nos i da izbacuje sluz. Sve je to normalno, cak i blago povisenje temp (samo do 37,2) koja prodje za jedno popodne. Posle toga, sto se duze ide, samo je bolje. Nema gornje granice koliko puta moze da ide, ali, kad prestane curkanje i kasljucanje, dobro bi bilo poci jos nekoliko puta. Njena dr ju je pregledala posle nekoliko termina i rekla da je sluzokoza vec promijenjena na bolje i da se smiruje. Bila je bas iznenadjena tako brzim rezultatom bez agresivnih sredstava.

Napravili smo malu pauzu jer je bila kisa i nije bilo polena, ali, sada sa toplijim vremenom poci cemo jos 10-ak puta. Opet smo nasli sobu koja nudi popuste, ovaj put ispod 3E pa smo odmah rezervisali. A u junu, ako BD, idemo na more Wink

08/11/2011
11:06 pm
Danchy
Guest
Guests
36sp_Permalink sp_Print
0

Ranije sam pisala da Daki ima atopijski dermatitis koji ljeti miruje, ali se aktivira sa prvim hladnim danima. Linola nam je i dalje ok, ali sam u međuvremenu otkrila jednu kremu sa nevenom-ima je u Kući hemije i Cosmetics-u…zove se Alter, uvoznik je MPM, pakovana je u bijeloj kutiji, a na naljepnici je ilustracija nevena. Njom ga mažem poslije tuširanja i po potrebi i primjetila sam da mu smiruje ekcem. Sad su to već sitne tačkice, nema onih vlažnih “fleka” kao ranije već krenu sitne bubuljice koje prilično svrbe. Onda on krene sa češanjem i otvori rane. Od kad smo krenuli sa ovom kremom stanje je mirno. Pod dodirom se osjeća da su i dalje tu, ali makar miruju…

09/11/2011
12:14 pm
Tajchi
Guest
Guests
37sp_Permalink sp_Print
0

Samo onaj ko ima ekcem, zna koliko je to bolno – pece, svrbi, boli. Cesto kazem da imam osjecaj kao da me opekla pegla, a da me na to isto mjesto ujela osa! Neven zaista pomaze – ulje zacjeljuje otvorene rane, cak ce vam veterinar dati bolji savjet (ako slucajno imate macku ili psa koji imaju rane), nego sto to zna dermatolog za ljude. Ja kupujem nevenovu kremu koja nema nikakvih “dodataka”, zato sto je mogu naci od pcelara ili travara po Srbiji. Ko moze naci, neka uzme to, inace, pomazu i sve druge farmaceutske kreme, ukoliko imaju “kracu” listu sadrzaja kojim su obogacene.

Opet o slanoj sobi: mnooogo pomaze, ko moze, neka ide. Popravlja imunitet, ekcemi su blazi (mora se ici ipak preko 10 puta u kontinuitetu), nema prehlada. Idemo opet, a malena uziva.

09/11/2011
12:23 pm
Danchy
Guest
Guests
38sp_Permalink sp_Print
0

Ova krema koju sam pomenula ima parabena. Čula sam da u Baru u onoj apoteci što sam ranije pominjala kad sam pisala o Imunoenergetiku ima i krema sa nevenom pa ću probati i sa njom.Kad je bio mali probali smo i sa kremom od noćurka, ali nam nije pomagala. Doduše, tada je imao akutni ekcem koji smo povremeno morali tretirati i kortikosteroidnim kremama. Sada više ne dolazi u tu fazu.

05/01/2012
11:03 pm
vanjamik
Guest
Guests
39sp_Permalink sp_Print
0

mame, procitah vasa iskustva, pa rekoh da se i ja javim. moja cerkica (sada 7m) je sa oko 3 mjeseca dobila ekcem (iskljucivo dojena, iskljucivo pamuk, bez omeksivaca i malo praska od rodjenja i sl – ovo mi je drugo dete pa sam svasta nesto naucila), ali se pojavio. pretpostavljam da je genetika uradila svoje jer ga i suprug ima.

prvo sam mazala pantenolom (starijem sinu je uvijek pomagao kod bilo kakvih crvenila), pa posto nije dalo rezultata, poceli smo sa Linolom. i dalje koristim tu kremu. dakle, ekcem se pojavi (lice, nogice, rukice), ja je mazem nekih nedelju dana linolom, on prodje. za nedelju, dve, opet se pojavi. sledi nova tura mazanja. od kako se pojavio prvi put, odmah smo redukovali kupanje na svaki drugi dan, a sada, posto je hladnije, cak i na treci dan. kupili smo i linolinu uljanu kupku i koristili je u pocetku.

i za kraj, nasa pedijatrica kaze:

“englezi koriste obican vazelin koji se kupuje u apotekama. vazno je vlaziti kozu.”

dodala je da nema razlike izmedju vazelina, pantenola, linole i mustele. napomenuh joj da je razlika ooogromna makar kad je u pitanju cena! Laugh nasmejala se. 

ja jos uvek koristim linolu, mozda i probam vazelin, vidim da jedna mama ima pozitivna iskustva.

pozz!   

06/01/2012
8:30 pm
Kristina M
Guest
Guests
40sp_Permalink sp_Print
0

Nama se stvarno vazelin pokazao kao odlican. Svaku noc mazem one djelove, prevoje, na kojima se pojavljuje crvenilo, i tamo gdje osjetim da je koza pocela da se susi, i odlican je.

Mi smo sa starijim sinom koristili Linolu (kad je on bio beba nije bio Mustele), a u situacijama kada dodje do “haosa” Elocom, ali ga sa mladjim sinom nijesmo uopste upotrebljavali, nije trebao. Starijem evo jos nije ekcem nestao, ima sedam i po godina. NIje kao nekada bas izrazen ali se vrati cim dune sjever.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
29 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner