A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Ahhh ti hormoni...
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
26/11/2010
11:59 am
Anastazija
Guest
Guests

E pa ovako…
Vidim da niko nema problema sa tinejdzerima, sem ja Embarassed
Ustvari, Bogu hvala sto to nije veliki problem , mislim od svakog zla ima vece , ali za sada mene muci skola!!!
Kad imamo problema sa ovom osnovnom, sta ce biti u srednjoj???!!!
Moj sin , nikad nema nista za domaci … nikad nista nisu ucili …svi su nastavnici na bolovanju ..itd…Yell
Bila sam u skoli prije par dana i vratila se uplakana, nesrecna…posramljena.
Moj sin je najgori u odjeljenju Cry
Dobro dijete , sa extra kulturnim ponasanjem, sladak , vaspitan , niko nema problema sa njim…bilo koje vrste , nema svadje, tuce sa drugovima, nema pokusaja pusenja…nema bas nista problematicno…
Ali knjigu kad vidi … dobija ospice.

Jesu li to hormoni..ili lijenost..ili nezainteresovanost…Sta je ?!

26/11/2010
12:20 pm
Danchy
Guest
Guests

Eto..znala sam da ćeš se ipak naći na nekoj temi, hehehe.
Znaš kako…mora dijete negdje da “oduši”. Ne bi valjalo da je “za primjer” na svim poljima. Laugh

Šalu na stranu, je li problem sa svim predmetima ili sa određenom grupom? Kakva su mu inače interesovanja (liše kartinga i igrica Wink)?

26/11/2010
12:53 pm
Anastazija
Guest
Guests

Heheheh lise kartinga i igrica … SMS-ovanje sa curicama….hahahahahah
Svaka mu je zabava skupa Wink

Sto se tice skole … Matematika, fizika i hemija pod broj jedan!!!!
Ostalo nije lose…Jezici ok, ostali predmeti ok.

ali za ovo kaze ja ovo nista ne razumijem i ne trudi se da razumije. Samo je ostavio…i ne otavara knjigu!

26/11/2010
1:17 pm
Kristina M
Guest
Guests

Dakle, prirodnjak buduci:) I meni su to bili problematicni predmeti, isti redosljed 🙂 Potpuno ga razmijem. ide li na kavo spremnaje, mozda da mu neko pomnogne, rasclani, obrazlozi do detalja… Gledam po sebi, mada to ne mozes primijeniti na djecu. ja sam u srednoj bila odlican djak, cak i sa ovim predmetima koje nijesam volje sam bila solidna, uz kuburenje, ali solidna. Ali se tako MORALO:) Onda je dosla srednja, koju sam uzasno lose prosla, ali uzasno, toliko da su moji bili sokirani. A onda kada je trebalo da se studira, tek nije bilo sanse, uopste me to nije interesovalo. Dvije godine sam se mucila, i odustala. A onda mi je cvrcnulo pod stare dane da bi me moglo interesovati studiranje, i omunjila sam ga za tri godine… ali ti ne mozes cekati da njemu cvrcne, kao ni ja sad sa mojim prvakom. U istoj sam dilemi, kao sto sam i napisala u temi koju sam otvorila. Od januara cemo krenuti sa serijom tekstova o adolascentima i tinejdzerima, koje ce pisati psiholog, tako da se nadam da ces moci da pronadjes neke korisne odgovore i savjete.Vec sada ima jedan tekstic u teskocama u ucenju kod osnovaca i srednjoskolaca, koji smo objavili prije oko 20 dana.

26/11/2010
1:27 pm
Danchy
Guest
Guests

Anastazija said:

Heheheh lise kartinga i igrica … SMS-ovanje sa curicama….hahahahahah
Svaka mu je zabava skupa https://www.roditelji.me/wp-content/forum-smileys/sf-wink.gif

Sto se tice skole … Matematika, fizika i hemija pod broj jedan!!!!
Ostalo nije lose…Jezici ok, ostali predmeti ok.

Znaš što bi bilo idealno…da mu neka curica kojoj ti predmeti idu dobro, malo uljepša sliku o istim. Smile

Vidiš da nije baš tako loša situacija, čim nije problem sa svim predmetima. Jednostavno mu ne idu, odnosno ne interesuju ga prirodni predmeti. Svako insistiranje vas kao roditelja da se zainteresuje za te predmete proizvešće kod njega bunt, revolt, što je, svi znamo, normalno za taj uzrast. Možda bi najbolje bilo da pokušate da mu ponudite pomoć. Idite sa pričom da ne mora da ima sjajne ocjene iz tih predmeta i da je sasvim normalno da mu određena grupa predmeta ide bolje ili lošije, ali da ste tu da mu pomognete. Možda će i on imati neki predlog.

Sve ovo govorim iz iskustva sa mlađom braćom koji su kuburili u toku školovanja i tek se “opasuljili” na fakutletu.

26/11/2010
2:09 pm
Anastazija
Guest
Guests

E pa zenske moje, hvala vam na predlozima.
Kristina , u pravu si, mozda mu je to na mene , ni meni matematika nije isla ..evo i dan danas na poslu , kad su tabele , racunanja , finansije u pitanju ..vise volim da to finansijski radi ..ja se pogubim… A jezici, dovoljno je da progovoris predamnom neki strani jezik , meni se to lijepi i ja ga pricam..hehe
On ide vec kod nastavnika kojeg placamo i sprema ga matematiku , ali nista ..oni dvojica uzmu sah da igraju , profa mu kaze da mu je to dobro za koncentraciju??!!! Yell
Samo da popravi ovih par ocijena do polugodista.
Kaznjen je, nema voznje kartinga vikendom(mada je kisa, pa ni ne moze), nema sms-ovanja, nema facebooka, nema igrica…SVe sam mu zabranila.
Ali mi ne djeluje pogodjen??!! Plakao je jedino za kartingom, a ja sam mu rekla da mu to zavisi samo od njega. Ako do polugodja ne popravi ocjene , prodacu ga i nema … bye byeee.. e tada j eplakao .
Pa da vidimo , hoce li zasukati rukave.

A danchy, sto se tice drugarica, dobar predlog..ehh kad bi ga neka htjela nauciti necemu ..mislim …na skolu Wink Da urade domaci zajedno i tako to ..mi smo to radili ..Danas se djeca virtuelno druze .. Nazalost!Surprised

27/11/2010
9:55 am
Dusko Mihailovic
Guest
Guests

Ja kad sam išao u školu, učio sam samo predmete koji su mi bili interesantni i nije bilo sile da me iko može naćerat da učim nešto što me ne interesuje.

Mislim da je u tome i suština problema,čiji korijen ne leži u đeci, nego u njihovim profesori(ca)ma / nastavnici(a)ma / učitelji(ca)ma, odnosno njihovoj nesposobnosti da časove učine zanimljivim i interesantnim.

Godinama mi je srpsko-hrvatski(tako se tada zvao predmet:)) bio jedan od najdosadnijih, sve dok (nažalost tek u trečem srednje) nisam dobio normalnog profesora. Od tada, priča je bila potpuno druga…

E sad još kod predmeta koji su prirodno dosadni kao što su matematika, hemija, fizika i sl. imaš još peglu od nastavnika ili profesora… gotova stvar… pitam se gledaju li ti ljudi kad npr. Discovery Channel. N anjemu fizika, hemija, biologija pa čak i matematika izgledaju mnooogooo intersantnije..

29/11/2010
12:17 pm
jasnao
Guest
Guests

Ana, dobro nam došla, odkad se nijesmo ”čule”….
I mi imamo sličan problem ne baš takvih razmjera ali Petar je i mladji koju godinu tako da me to sigurna sam očekuje za 2g.
I ja sam Petru zabranila skoro sve vanškolske aktivnosti..eto ćeraćemo se još…

Pratim temu i nadam se da ću pročitati neki dobar savjet ……

29/11/2010
10:29 pm
Anastazija
Guest
Guests

Bravo Dusko , hvala.
Ovo je veoma utjesno , jer sve trazim gresku u sebi ..mozda ga dovoljno ne guram, mozda ne ucim s njim koliko treba..ali zaista..jedino da se razapnem. Kad dijete hoce da uci , interesuje ga , umije sam da uci ..on ce to raditi da ga niko ne sili…
Mattia je uvijek imao averziju prema domacim zadacima. Ono sto zapamti u skoli , isprica mi sve sto su ucili , ali da ga kuci sam ponavlja i cita ..neeee nema sanse.
Bice valjda bolje..u srednjoj..samo da dodje do nje 😛

Jasnaaaaaaaaaaa dusice draga…i ti si tu 😉
Da da ..ceka te sve ovo ,lagano .
evo nam extra mjesto da arzmjenjujemo misljenja o uzgajanju djece 😀

06/12/2010
9:42 am
Lidija
Guest
Guests
10sp_Permalink sp_Print
0

Dragi moji ima jos takvih tinejdzera,koji bukvalno spavaju od pocetka skolske godine.Podsjeti me Dusko sa tim “normalnim profesorom” tek na kraju srednje,kakvo je razocarenje mom sinu bilo na pocetku ove godine(sedmi razred).Dobili su da biraju izborni predmet izmedju sporta i likovne radionice,on je birao sport i bio je odusevljen da bi posle par dana rekli da ne moze jer nema nastavnika mora likovna radionica,katastrofa.Onda,prosle godine izborni je bio francuski,a ove godine da biraju drugi jezik(francuski ili italijanski),ali niko ih nije pitao i uce francuski,za kojeg cemo morati traziti profesora.
Ima dosta slicnih primjera koji kod djece stvaraju odbojnost,ali im ne mozemo sve dati za pravo,tako da su oni “krivi” jer se ne trude dovoljno i ne uce.
Anastasija i moj sin ima problem sa nekoliko predmeta i posle porazavajuceg tromjesecja,iako nemam mnogo vremena,radim sa njim i citam i ispitujem da mi glava puca,Confused i on nauci ali je toliko miran i tih da je problem da se javi sam a ne da ceka da ga prozovu.Kad bi ja isla da se javim on bi mozda i progovorio Laugh,a znamo da nastavnici nazalost nemaju kad da se bave njihovim karakterima,tako da ce on vrlo tesko da prodje sve ovo,ali sta je tu je….

09/12/2010
1:26 pm
Anastazija
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

Tacno…
evo on je kaznjen, nema izlazaka , nema kartinga, nema facebook-a… i sjedi on u sobi i uci kao nesto , ali se vise igra , ali dobro ..I sto je najbolje izadje iz sobe i izbifla mi lekcije, kao profesor…ali ne znam zasto tako ne radi u skoli. Nije nesto stidljiv on, uopste . ALi vjerovatno ima neku blokadu , ili se boji da nece znati ..e pa ne znam…
Istoriju je popravio juce! Wink
Jedna je sredjena , imamo jos 3 Surprised
Matematika , fizika i hemija!!!!

Ma sto se tice jezika..i njemu je dosao francuski , a ja sam htjela italijanski, tako da sada ide na Oxford za italijanski ..kad vec nema u skoli Confused
Bice ok , valjda.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
17 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner