Nevjerovatni momenti dojenja među poznatim mamama

Da ove poznate mame nijesu samo obične žene sa naslovne strane pokazuju i slike u tekstu na kojima se vidi kako one doje svoju djecu. Na ovaj način one daju podršku dojenju i utiču na javnost time što će prikazati dojenje (ali i dojenje u javnosti) kao nešto sasvim prirodno i zdravo.

One kažu da su kao ostale žene. Kada vidimo da Beyoncé trudna izvodi performans pred hiljadama ljudi, ili bilo koju fotografiju Gwyneth, izgledaće nam kao kliše u koji je teško povjerovati. Ali, kada trebaju  da nahrane svoje dijete poznate manekenke, glumice i pjevačice mogu biti mnogo prirodnije nego što smo mislili. U čast Svjetske nedjelje dojenja (1-7. avgusta) prenosimo iz kompilaciju nezaboravnih trenutaka dojilja iz Holivuda.

Olivia Wilde

Glumica Olivia Wilde fotografisana je sa svojom bebom u američkom izdanju časopisa Glamour, ali ona nije samo žena sa naslovne strane. Ona je svog sina Otisa rodila u aprilu, a fotografisana je kako nosi haljine Lanvin, Prada i Louis Vuitton i doji svoje dijete.

“Fotografisanje sa Otisom je tako savršeno, jer moj portret nije potpun ako se na njemu ne vidi  identitet mene kao majke”, objasnila je ona u intervjuu za Glamour.
“Dojenje je najprirodnija stvar na svijetu i sada se osjećam kao da Otis treba da bude na mojim grudima uvijek”, kazala je ona.

olivia-wilde

Alanis Morissette

Alanis Moriset je bila jedna od najpopularnijih zvijezda devedesetih godina, ali u posljednje vrijeme se slabo pojavljuje u javnosti. Zato je odlučila da ljude podsjeti na sebe u toku Svjetske nedjelje dojenja 2014.   Na svoj profil na Instagramu ona je postavila fotografiju sebe dok doji svog sina Evera u automobilu.

alanisGwen Stefani

Popularna pjevačica je dojila svog sina i kada je pošla na turneju u Kingston 2007. godine, za The Guardian je tada rekla: „ Ne znam kada ću prestati sa dojenjem. Ja ću samo da nastavim dok mogu“, kazala je ona. Na svom Instagram profilu je nedavno postavila fotografiju kako hrani svog mlađeg sina u Apolu u Švajcarskoj.

slide_360004_4026364_free Gwen Stefani

Natalia Vodianova

Ruski model Natalia Vodianova,  koja radi za Calvin Klein, pokazala je nedavno svijetu nevjerovatne slike na kojima doji svog sina Maksima. Ova fotografija je bila rođendanski poklon njenom suprugu, a objavila je na društvenim mrežama.

slide_360004_4026434_free natalia vodianova

Penelope Cruz

U intervjuu za Allure, Penelope Cruz je otvoreno govorila o tome kako ona doji svoju djecu. “ Dojila sam svog sina 13 mjeseci, a isto planiram da uradim i sa mojom ćerkom. To je zarazno. Teško je kada dođe dan kada morate da se zaustavite.” Ona je takođe istakla jednu od privilegija dojenja: “ Ne dobijam kalorije jer se dojenjem one tope.”

penelope cruz

Gisele Bundchen

Bundchen je 2010. rekla da bi trebao da bude proglašen “svjetski zakon” kojim će da bude predviđeno da majke doje najmanje 6 mjeseci. Mnogi kritičari su bili nezadovoljni povodom te njene izjave, a ona je na kraju pojasnila na svom blogu: “Kada sam dala taj komentar moja namjera nije bila da značaj dojenja zaista povežem sa zakonom. Ta izjava je došla iz moje strasti i uvjerenja o djeci.” Ona je na Instagramupo stavila svoju sliku kako je sređuju za reviju dok  doji svoje dijete.

Gisele Bundchen

Pink

Tokom snimanja svog albuma 2012. godine Pink je na svom Instagram i Twitter profilu stavila sliku na kojoj se vidi kako doji svog sina Vilova. Sledeće godine, njen suprug Carey Hart je na svom Instagram profilu objavio fotografiju svoje žene kako doji njihovog sina u jednom od restorana u Parizu. Baby Center napominje tvit koji je poznati pjevač napisao o čuvenom članku o roditeljstvu koji je izašao u TIME-u: „Vrijeme je da podržimo ono što je zdravo (dojenje) umjesto da sudimo tome.“

pink

Hilary Duff
U intercjuu za Us Weekly 2012. godine Hilary je izjavila kako ona hrani svog sina Luca. „Ja dojim, to je divno iskustvo – izazov je, ali je istovremeno predivno“.

hilary duff

Beyonce
Beyonce je primjećena kako doji na Blue Ivy u Nju Jorku dok ruča sa svojim mužem Jay-Z –jem.

beyonce

Alyssa Milano

Milano je rekla za Best for Babes da ona nije imala nikakvih problema sa dojenjem svog sina Milo-a. „Imala sam sreće da sam rodila dijete koje je od kako je došlo na svijet bilo profesionalac u sisanju”, kazala je ona.

alyssa milano

Naomi Watts

Za People magazin Naomi je 2009. rekla da je zbog dojenja tako vitka. „Čini mi se da je isisao sve iz mene“, kazala je ona.

naomi watts

Selma Hayek

Selma Hayek je dojila svoju kćerku ali i  2009. novorođenče u Africi, čija majka nije imala mlijeka da ga podoji. Ona je dojila u to vrijeme svoju kćerku Valentinu ali je ipak imala mlijeka koje je na ovaj način donirala.

selma hayek

Angelina Jolie
Naslovna strana magazina W u novembru 2008. godine je bila posvećena Angelina Jolie i fotografiji na kojoj je dojila jedno od svoje šestoro djece.

angelina jolie

Gwyneth Paltrow

Kada je Gwyneth Paltrow 2009. godine dojila svoje dijete rekla je za Harper’s Bazaar: “ Ja sam zdrava iako naporno radim ali ne zahvaljujući dijetama, već zato što sam mašina za mlijeko.”

gwineth

Izvor: huffingtonpost.com
Prevela: Katarina Janković

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply