Praznična čestitka

PIŠE: Mama Marija

Svi imamo želje tokom čitave godine, i za sebe i za drage osobe. Ali, prelazak iz jedne u drugu godinu je vrijeme kada to najviše iskazujemo trudeći se da smislimo najljepši, najoriginalniji način da izrazimo obilje divnih misli koje upućujemo drugima. Negativno ostavljamo za sobom, pronalazimo elan u lijepim stvarima sa željom da ih u toku predstojećih dvanaest mjeseci bude što više. Sa istim željama javljamo se milim bićima.

Nikada ne šaljem cirkularne poruke. Pored lijepih riječi, nerijetko uređenih u rime, nemam utisak da nose emociju koju bi trebalo da imaju. Nekada su tri ili četiri riječi upućene i namijenjene baš toj osobi kojoj stižu bogatije i sa većom porukom od stotinu sadržajno istih konstrukcija upućenih na više adresa.

Otvaramo poglavlje od 365 novih stranica. Njihova bjelina i čistina treba da nas inspirišu da najljepšim rukopisom po njima upisujemo trenutke naših života.

Budimo kreativni, jer mastilo kojim ispisujemo stranice u toj knjizi se ne da izbrisati. Ostaje kao sjećanje, opomena, podsticaj.

Budimo humani, to je izvor nemjerljive ispunjenosti i zadovoljstva!

Nije potrebno da naglašavam – volimo! Bez ljubavi sve ostaje lišeno smisla.

Vjerujmo u sebe! I u onim sivim danima kada ne uspijevamo da u bilo čemu prepoznamo svoju posebnost, trgnimo se, svjesni prolaznosti tog stanja, odagnajmo ga i spoznajmo izuzetnost svakog detalja koji nas okružuje, a kojem smo mi doprinijeli da postane takav.

Budimo podrška! Potrebna je dobra volja i malo vremena, sitnica naspram ogromnog značaja koji to za nekog može imati.

Sjetimo se prioriteta i organizujmo život u skladu sa tim! Nekada svakodnevica nametne pomiješan raspored. Iako znamo šta su nam prioriteti, pravimo ustupke i kompromise pod pritiskom očekivanja okoline. Trudimo se da nam to ne pređe u naviku i životni stil, jer ćemo postati dezorjentisani i nezadovoljni.

Dakle, nijesam poželjela ništa novo. Na ovaj ili onaj način moje želje sadrže sve što ste do sada i što ćete i ubuduće vi poželjeti nekome ili neko vama.

Ja samo želim da sve navedene dobre misli uspiju prenijeti pozitivnu energiju zahvaljući kojoj će biti sprovedene u djelo, a ne ostati tek slovo na papiru koje će biti pročitano u nekom narednom prigodnom trenutku bez unošenja u smisao i značenje.

Moja praznična čestitka nosi poruku – Želimo, ali i živimo želje!

 

 

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply