Grupnim dojenjem protestovale protiv pravila prestižnog hotela

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Grupa majki organizovala je u subotu grupno dojenje ispred jednog od najprestižnijih londonskih hotela nakon što je od 35-godišnje Luiz Berns traženo da pokrije glavu svoje tromjesečne ćerke Isidore dok ju je dojila.

Njen slučaj je izazvao debatu o pozitivnim i negativnim aspektima dojenja u javnosti, a premijer Dejvid Kameron je podržao pravo žena da to čine.

Oko 15 žena sa bebama okupilo se ispred hotela kako bi izrazile svoj stav.

Jedna od njih je nosila transparent na kojem je pisalo: „Tome grudi služe, glupaci“.

Kleridž je hotel sa pet zvjezdica u londonskoj prestižnoj Mejfer četvrti, gdje često odsijeda međunarodno plemstvo i slavne ličnosti.

U hotelu kažu da „prihvataju“ dojenje, ali da traže od žena da „budu diskretne zbog ostalih gostiju“.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Pravo da vam kazem ne znam ni sta bih vam prokomentarisala, ja licno sam dojila cerkicu god i 8 mjeseci i sugurno da mi nikad nije palo na pamet da za stolom u restoranu podojim cerkicu. o_O
    Ustvari necu da me pogresko skapirate ali ja ne znam cemu stalno “trljanje” nosa sa necim. Ja TO nesto radim, zbog sebe, ako neko ima nesto protiv i ako se nalazim u objektu gdje nema obezbijedjeno za dojenje i ako je politika kuce takva ja cu je ispostovat. Trljamo nos sa dojenjem, ako hoce ako nece, svako ima svoj izbor, onda “ponosni” parodiraju i time trljaju nam nos, mislim dajte ljudi pa imamo mi mnogo vece probleme generalno nego sto je ovo.

  2. Imamo vece probleme, slazem se, ali ja ne shvatam kako iko ista moze da shvati kao nepriridno ako majka hoce u restoranu, parku, avionu… da NAHRANI svoja dijete. Znaci, ja bebu ne dojim zbog sebe, nego zbog bebe-jer je gladna. Zar nije najprirodnije kada je dijete gladno, odnosno beba, da dijete i nahranite?! Svaka cast ovim zenama, meni je ovo potpuno ok.

Leave a Reply