Savjetnice za dojenje na raspolaganju roditeljima

IMG_20140929_190721_375

Savjetnice za dojenje iz Grupe za podršku dojenju udruženja Roditelji razgovarale su sinoć sa roditeljima o ishrani beba u prvim danima nakon rođenja i najčešćim nedoumicama koje se mogu pojaviti nakon izlaska iz porodilišta.

Osim savjeta o tome kako postupiti i šta očekivati, savjetnice su trudnice upoznale sa mogućnošću da mogu računati na njihovu podršku i pomoć u dojenju putem telefona ali i u direktnom kontaktu. Grupa za podršku dojenju udruženja Roditelji okuplja zainteresovane majke koje imaju iskustvo u dojenju, a trenutno prolaze obuku za savjetnice.

Udruženje Roditelji je izabralo ovu temu Roditeljskog kutka, koji je nastavljen nakon ljetnje pauze, povodom Nacionalne sedmice promocije dojenja, kojase obilježava od 1. do 7. oktobra.

Za prisutne roditelje su obezbijeđeni pokloni kompanije Donator doo koja je ustupila prostor Kidslanda za Roditeljski kutak.
Roditeljski kutak je mjesto na kojem se okupljaju članice Družionice za mame udruženja Roditelji, i u kojem trudnice, porodilje, dojilje, ali i njihovi partneri, imaju priliku da razgovaraju međusobno ali i sa stručnjacima o svim temama koje ih interesuju, u vezi su sa trudnoćom, dojenjem, zdravljem i njegom majke i bebe.

Gosti Roditeljskog kutka do sada su bili neonatolog Danojla Dakić, patronažna sestra Senka Bulatović, ginekološko-akušerske sestre i fizioterapeutkinje Milena Bakić i Aleksandra Vukadinović i medicinska sestra Dajana Zlatičanin, pedijatar Nina Mandić, psiholog i porodični terapeut Marica Stijepović i glavna sestra jedinice za neonatologiju GAK-a Kliničkog centra Milica Dukić, ginekolozi Azis Haliti, Nikola Stanišić, Suzana Uskoković i Nebojša Čejović, anesteziolog Goran Marijanović, farmaceut Slavica Vučurović…

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply