Novogodišnje čestitike

PIŠE: Mama Ana

Da li još uvijek šaljete čestitke za Novu godinu? Pravljenje i slanje čestitki može postati prava mala porodična tradicija u kojoj učestvuju svi članovi porodice.

Predlažemo vam tri jednostavna načina za izradu čestitki.

Čestitke od dječjih crteža – čak i mališani od godinu dana mogu učestvovati u izradi ovih čestitki. Dajte im boje ili bojice u ruke, dopustite im da istraže neku novu tehniku slikanja, prskanje na primjer, a kad se crteži osuše, isjecite iz njih krugove različitih veličina. Starija djeca mogu i ovaj korak sama da odrade, a mlađi vam mogu pomoći od sljedećeg. Dajte mališanima da na parčetu hamera, isječenom na veličinu čestitke, zalijepe isječene krugove. Dodajte neki fini konac savijen u obliku mašnice iznad krugova, ili prosto neka mališani iscrtaju linije, i eto je čestitka prekrivena ukrasnim kuglama za jelku.

Čestitka sa lampionima – neka vaši mališani ostave raznobojne otiske prstiju po cijeloj površini papira isječenog na veličinu čestitke. Otiske povežite jednom krivudavom linijom i eto ih lampioni! I ovdje mogu učestvovati oni najmlađi.

Čestitke prekrivene pahuljicama – Na papiru isječenom na veličinu čestitke grafitnom olovkom iscrtajte motive pahuljica. Isjecite vunicu na komadiće različitih dužina. U jednoj posudi pripremite malo lijepka. Dajte mališanima da četkicom nanesu lijepak na iscrtane pahulje, a zatim da zalijepe komade vunice po datom šablonu. Dodajte malo šljokica, neki natpis sa šljokičastim lijepkom i čestitke su gotove. Ovakve čestitke mogu izrađivati djeca školskog uzrasta.

Ne brinite ako čestitke ne budu izgledale baš onako kako ste zamislili. Još bolje ako im mališani daju svoj lični pečat. Vjerujte, bake i deke će biti posebno oduševljene tim malim nesavršenostima.

www.mamenakafepauzi.blogspot.com

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply