Ukras jelkice od kartona i konca

Bliže se novogodišnji praznici, a ovo je predlog sa sajta MamaTataija za jedan jednostavan ukras, za koji materijal sigurno već imate u kući.

Potrebno vam je:

  • Karton;
  • Konac ili tanja vunica;
  • Lijepak;
  • Makaze;
  • Ukrasi.

Karton isjecite u male trougliće, dimenzije odredite sami, po potrebi. Vrlo jednostavno se pravi, a poenta je samo u obmotavanju konca oko kartona u raznim smjerovima ili ako želite, u jednom. Jedan pravac daje uredniji izgled, a u svim pravcima je više “razdraganiji”. Djeci je naravno jednostavnije da vrte konac oko kartona u svim pravcima i da gledaju kako njihova jelkica dobija izgled ukrasa. Igrajte se i sa bojom konca jer mogu biti jednobojne, šarene, dvije boje kako god želite i naravno zavisi koliko konca imate na raspolaganju. Lijepak koji će vam poslužiti da povremeno pričvrstite konac za karton je običan bijeli školski lijepak.

Kada ste zadovoljni sa izgledom jelkice dodatno je možete ukrasiti sa sitnim detaljima. Mi smo koristili cirkone, zvončiće, perlice i samoljepljivi kolaž papir. Možete nizati, kao što smo mi, perlice i zvončiće, a možete i na kraju samo nalijepiti po neki cirkon ili bilo koji ukras koji se vama čini interesantan.

Ovaj ukras može biti i detalj na vašem stolu ili u sklopu neke dekoracije koja nije za jelku. Samo uradite veći format i izostavite vrpcu za kačenje.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply