Kako da napravite kugla jelku od zimzelenih grančica i šišarki

kuglajelka

Umjesto da za Novu godinu kitite veliku jelku koja će zauzeti previše prostora u vašem domu, možete jednostavno napraviti kugla jelku koja će uštedeti prostor i dekorisati vaš dom na jedinstven način.

Ova dekoracija je oduševila cijelu Internet zajednicu jer je laka za izradu, a prelijepo izgleda. Pored toga, kugla jelku možete okačiti na ulazna vrata umjesto vjenčića i tako oduševiti članove porodice i goste. Predlažemo vam da napravite više ovih zanimljivih dekoracija i da ih okačite u prostorijama svog doma.

Za ovaj mali projekat biće vam potreban sunđer za ikebane koji možete kupiti u skoro svakoj cvjećari, ako vam nije dostupan sunđer u obliku kugle, onda ga možete sami oblikovati. Potreban vam je i lijepak, kao i šišarke i zimzelene grančice kojima ćete ukrasiti kuglu. Možete i samo na svoju kuglu dodavati ukrase koje želite, poput figura Djeda Mraza, šljokica, crvenih mašni ili svjetlucavih kugli za jelku. Takođe, biće vam potrebna i jedna olovka i tanki konopac na koji ćete okačiti dekoraciju.

Pogledajte postupak izrade čarobne kugla jelke u video prilogu i potrudite se da i vi oplemenite svoj dom ovom magičnom dekoracijom!

Izvor: Sensa

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply