Zabavite se s djecom napravite i okitite malo drugačiju jelku

Kićenje i ukrašavanje jelke većini djece je prava uživancija, pa kada je taj postupak dovršen, jednostavno im nije dovoljno. Zato ih ove godine obradujte s malo drugačijim borovima koje možete napraviti i okititi zajedno!

Mali borovi na štapićima cimeta

jelkiceNe trebaju vam isključivo štapići cimeta da ih napravite, jedino što će tako napravljeni predivno mirisati. Mogu poslužiti i obični štapići, nekoliko borovih grančica, pištolj na vruće ljepilo, traka ili žica za pričvršćivanje grančica, ukrasi i konac (može i ne mora, u zavisnosti od toga da li želite da ih objesite).

Kolaž bor na papiru

DSC0118

Za ovaj bor treba vam kolaž papir u raznim bojama, prvenstveno zelenoj i smeđoj za bor, a podlogu možete odabrati po želji ili čak prepustiti djetetu da je oboji kako bi što duže bilo zabavljeno. Uzorak za bor možete i isprintati.

Zatim vam je još potrebno ljepilo i razne šljokice i ukrasi kako bi vaš bor dobio pravi novogoišnji ugođaj.

Taktilni bor

Felt-Christmas-Tree-2012-003-copy-490x513

Ovaj bor može biti napravljen od tkanine, ukrasnog papira, tapete, kolaž papira, a lijepi se na zid. S djecom napravite papirne ukrase – kuglice, pahuljice, zvončiće i zatim okitite svoj orginalni bor. Ovakvo drvce izvrsno je rješenje i za sasvim malu djecu koja još ne mogu učestvovati u kićenju pravog bora, a želite da budu dio prazničnog ugođaja.

Bor od dječjih ruku

1f4f33412129bb9b9b199b299cb4c5b7

Izrežite otiske dječjih ruku napravljene na papiru, ukrasite ivice šljokicama radi efektnijeg utiska i napravite još jedan bor na papiru ili zidu. Možete dodati i dekoracije poput zvijezde na vrhu bora ili bombica.

Jelka od grančica 

IMG_4446-655x1024

Za ovakvo novogodišnje drvo trebaju vam malo deblje grane dužine od 60 pa do 10 centimetara koje možete pronaći šetajući s djecom po šumi ili parku. Potom najlon za pecanje ili žica pomoću koje ćete oblikovati, učvrstiti i spojiti vaše drvce. Kao ukras vam mogu poslužiti šumski plodovi, male životinje, ali i novogodišnje dekoracije koje ćete pričvrstiti pištoljem na vruće ljepilo za grane da ne bi padali. Lampice i papirna zvijezda za vrh bora kraj su dekoracije.

Crno bijelo drvce

70712_trendingimage

Ako nemate volju za ukrašavanje prave jelke ili ste možda kratki s vremenom, imate malo prostora ili se bojite da bi ga djeca “sredila” u sekundi? Ne znači da se morate odreći novogodišnjeg ugođaja u svom domu uz malo mašte i krede. Zid ne morate obojati u crno već samo jedan dio prelijepiti tapetom ili odgovarajućom folijom po kojoj se može šarati pa ćete za čas postati vlasnik jelke, kamina…Djeca vam mogu pomoći u crtanju i ukrašavanju i u svakodnevnom dopunjavanju vašeg nacrtanog bora.

Samostojeći bor u obliku kupe

Felt-Baby-Christmas-Tree-Toy-550

Ova jelkica nije tako komplikovana da se napravi kako izgleda, pogotovo ako sebi malo olakšate postupak. Treba vam tanji savitljivi karton od kojeg ćete oblikovati kupu na koju poslije možete ili zalijepiti zelenu tkaninu ili zeleni papir. Na tkaninu/papir ušijte ili zalijepite dugmiće na koje dijete poslije može vješati papirne ukrase.

Izvor: Dječja posla

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply