Praznične dekoracije doma

Najljepši praznični dani u godini su pred nama, pa je tema dekorisanja doma ponovo aktuelna. Neki će postojeće ukrasa dopuniti novim, a neki će kupiti ili izraditi potpuno nove dekoracije u skladu s najnovijim trendovima  dekorisanja ili sopstvenim željama.

bijeladekoracijaUkrašavanje doma, u predprazničnom periodu, poseban je izazov i za djecu i za odrasle. Mnogobrojne vrste dekoracija i raznobojne lampice otvaraju mogućnosti raznolikog ukrašavanja pa se ponekad teško odlučiti za stil ili boju dekoracija. Kako biste što jednostavnije odabrali stil dekorisanja, upoznajte se s osnovnim trendovima, koji će olakšati vaš odabir.

jelkabijela

 

 

 

Bijele dekoracije su i dalje hit. Čistoća, jednostavnost i izražaj bijelog u enterijeru naglašava posebnost novogodišnjih i božićnih dana. Bijele dekoracije su odličan izbor, jer se nenametljivo uklapaju s ostalim bojama enterijera. Bijele bombice i ostali ukrasi na tamnozelenoj jelki, u skladnom su i izražajnom međusobnom kontrastu. Ukoliko se odlučite za bijelu jelku, ukrasite je raznobojnim bombicama i ukrasima, a njena  bjelina će i dalje ostati dominantna i zapažena u prostoru.

 

 

srebrnabombicaKlasični načini ukrašavanja doma kao i same jelke i dalje su hit. Iako se svake godine pojavljuju noviteti u načinima dekorisanja, postoje mnogi koji ostaju vjerni klasici. Raskošno dekorisanje, uz zlatne, srebrne, bronzane, crvene, plave i druge raznobojne kombinacije, dopunjeno mnoštvom jednobojnih ili šarenih lampica, nepogrješiv su odabir za isticanje praznične atmosfere.

 

zlatnadekoracija

Prirodne dekoracije, napravljene od suvih biljaka i plodova, prošarane dekorativnim lakovima, dopunjene ukrasnim trakama i svijećama, apsolutna su preporuka i trend dekoriranja doma. Suve šišarke i grančice, osušeno voće, plodovi poput lješnika i oraha, suvo cvijeće i lišće, dekorativna traka, školjke i mnoštvo drugih plodova prirode, savršeno će poslužiti za dekoraciju. Uklopljeni s borovim grančicama, okačeni na jelku ili složeni u samostalan aranžman, biće primijećeni po svojoj ljepoti i originalnosti.

 

 

pahuljica Za sve one koji žele da imaju potpuno drugačije dekoracije, ostaje mogućnost, predstavljena i ovogodišnjim trendom, izrade sopstvenih  dekoracija. Ukoliko se upustite u ovakav način dekoriranja doma, odvojite potrebno vrijeme, u kome ćete sigurno potpuno uživati. U zavisnosti od kompleksnosti i količine dekoracija, pripremite željene materijale i uključite ostale ukućane, a posebno djecu, kojoj će to biti poseban izazov. Jedan od originalnih načina izrade božićnih ukrasa je tzv. heklanje koncem, koje je već pomalo zaboravljeno među mlađim generacijama, pa za izradu ovakvih prekrasnih ukrasa, treba angažovati bake, koje tu tehniku još uvijek poznaju.

 

zeko

 

Bitan element božićnih dekoracija je rasvjeta. Dekorativne lampice mogu biti postavljene na jelku, ali i samostalno u različitim dijelovima doma. Boju lampica uskladite s bojama dekoracija. Ukoliko su dekoracije raznobojne, koristite lampice s jednobojnim svjetlom: bijelim, plavim, žutim, crvenim, a ukoliko su jednobojne, možete koristiti i raznobojne. Svjetlosni efekti značajno učestvuju u stvaranju naglašenog prazničnog duha  i uljepšavaju dom.

 

 

 

 

Izvor: http://www.interijernet.hr/

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply