A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_Related Related Topics sp_TopicIcon
Test za trudnocu-Cekajuci 2 crtice nakon 2 spontana
11/03/2012
2:01 pm
Tara2012
Guest
Guests

Pozdrav za sve citatelje roditeljportala.me. Drago mi je da vidim da se pokjrenuo forum ovog tipa u Crnoj Gori. Iz tog razloga sam rijesila da dam svom doprinos blogu. 

Prvo da se predstavim, imam 36 godina, trenutno ne zivim u Crnoj Gori, ali sam cesto dolje. Imala sam 2 spontana jedan u Julu 2011 i drugi i Novembru 2011 godine. Razlog za prvi nisam ni trazila jer mi se trudnoca desila kad sam je najmanje ocekivala. Taman sam se pocela oparavljati nakon teskog loma koljena na skijanju i prolazila sam kroz razne tretname racunajuci i elektroterpaiju koljena. U isto vrijeme sam bila risjesila da uradim par zubnih implnata. Jer obicno kazem sebi sto ugrabim sada da uradim prije nego djeca dodju to mi je, kasnije necu imati kada. Znaci dok sam prolazila kroz sve te terapije i operacije ja sam ostala trudna. A pre nesrece smo radili na trudnoci pa da kazem jedno 9 meseci. Ali eto desilo se kako se desilo, nisam ni ocekivala da ce mi se trudnoca desiti u tomo momentu. Mejdutim nedugo zatim ostanem trudna. MOram da napomenem, da sam u obadvije trudnoce putovala avionom 4 puta u roku od tih prvih 8 nedelja. 

Znaci ostanem opet trudna u Septembru. Presretni i moj partner i ja. Opet sam morala ici na put, 2 puta. Dok sam bila u CG dobijem tesku dijareju koja je trajala 12 dana :-(. Odem opet an put, i nakon 10 dana ja pocnem po malo prvo braonkasto, pa kasnije pocnem krvariti. Ovdje gjde zivim postupaju po nekim katolickim zakonima, tako da prvi 3 mjeeca tretiraju kako Bog da. Nee da ti vade Betu HCG, nece da rade kontrolu hormona, a jedva su me stavili i na rani ultrazvuk. ( napominjema da imam privanto osigurnaje kojeplacam samo iz tih razloga, tj trudnoce i poradjoja). Na moje zaljenje da krvarim, rekli su mi da je to normalno i da se ne sekiram dok god ne prodjem krzo 9 ulozaka dnevno ????!!!! Katastrofa, nije mi bilo spasa, kad su me konacno primili na rani ultrazvuk * nedelja, ja sam vec dobila odliv i spontani je krenuo. Mejdutim, da jos bude gore, oni ne rade kiretaze tako lako, nego me ladno vrate kuci da cekam da mi se desi priordnim putem. Na moje insitistiranje da to ne zelim da vidism niti da prolazim kroz to, pozovu na nazad za jedno 7 dana u odrade kiretazu. Opet sam tu imala problema jer nisu htlei da mi daju zastitnu inekciju jer sam ja A-, ali su mi ipoak na kraju dali. Kireltaza je prosla odlicno, i za cdo bozje bili su super prema meni i tretirali su me odlicno. Opet ma moje insitiriranje da ispitam razlog spontanog, rekli su mi da ne rade ispitivanja dok god nemam 3 spontana. I da ako to zelim da radim , to je vise posao za klinike koje se bave neplodnoscu ???. 

Raspitam se ja kod drugarica, koja je klinka najbolja i ispitam skorz sebe ( mada sam pre toga na toj istoj klinici pre 1 godinu radila pretrage tipa da li je sve ok samnom kao i sa mojim partnerom. Radili smo sve moguce pretrage i na kraju je sve bilo u redu. Otkrili u da imam dosta folikula u jednom jajniku 12 a u drugom 8, sto je u jednu ruku i dobro, kanali su mi dobri. Jedino sto su mi rekli je da imam sklonost ka PCOS( malo deluje zbunjujuce, ali nije dijagnoza da imam nego da sam sklona tome jer mi je malo testosteron bio povecan. Ali to je bilo jedino tako da to nije bilo probem. Doktor mi je rekao da pijem Metamorfin, 1500 mg dnevno. 

E sad, da se vratim opet na noviji datum i novije pretrage. Odem ja na tu istu kliniku, i uradim nove pretrage vezane za antibodies, i sta mi nasli je da mi  prilikom implanatcije dolazi zgrusavanja krvi i pravlnjenaja “blood clots” tj krvnih ugrusaka, tako da moraju da mi razredjuju krv. To znaci da odmah nakon ovulacije moram da pijem bebi andol-aspirin 75mgClexane 20mg ( to su inekcije koje se daju u stomacni misic nakon bilo koje operacije ili povrede ( to su mi davali kada sam imala povredu kolena da ne bi doslo do koagulacije krvi) Nisam znala da koriste to i u trudnoci …., zatim vitamin b complex, folic acid 5mg( njega sam uzimala i pre toga), i steroid prednisolone 25mg. Taj steroid su mi dali da kad ostanem trudna organizam ne shvati plod kao strano tijelo i odbaci ga. 

E sad, radila sam istrazivanje na itnernetu, toliko je to prosto resenje za ceste spontane pobacaje, a zene ne dobiju savet da provere ta antitela i urade te testove za koagulaciju krvi, tako da se ovaj put osecam sigurno i nemam strah od spontanog, jer znam da treba da pijem tu terapiju i sve ce biti u redu. 

 

E sad da se vratim na glavni topic, cekajuci 2 crtice :-). Nakondrugog spontanog sam cekala da dobije, 3 perioda i krenem opet sa radom na trudnoci. Kupila sam Clearblue testove za  ovulaciju kako bih tacno znala kada mi je ovulaciji kako bih krenula sa terapijom. Znaci bili smo vredni, pila sam redovno terapiju. I sad, nesto mi nije dalo mira, i rekoh hajde da uradim test za trdunocu 9 dana nakon ovulacije ( iako sam znala da ce mi se tesko ista pokazati jer do implnatacije mozda jos nije bilo ni doslo. Kupim ja Clearbllue pregnancy test, tesitram se kad ono dobijem debeli plus. Ja ne mogu da vjerujem, ludim od srece, Sledeci dan, rekoh hajde ponovo da ponovim test, ja uradim test kadono debelo negativan :-(. Ok kazem ja hajde sad cu svaki dana da se testiran dok god ne dobijem period. Kupim razne marke tesotva i svaki put negativan. Nazvala sam tu klinuku i rekla im sto mi se desilo, rekli su mi da dodjem u ponedeljka tjza 2 dana da uradim Betu HCG da vide da li je hormon trudnoce prisutan.Dans sutra bi trebalo da dobijem ali od perooda za sada ni traga. Opet sam jutros radila test i opet je bio negativan. Mad kada sam zadnji put bila trudna, nije mi test pokazo trucnocu tek na 4 dana nakon missed period. Nade su mi nekako skroz splasnule :-(. Ovih zadnjih nedelju dana zivim kao u nekom ludilo, zavisna od testova za trudnocu, na posapo ne mogu ni da se fokusiram, strasno kako se osecam. 

 

Kakva su vasa iskustva sa ranim testovima za trudnocu, kada ste prvi put videli 2 crtice na testu, da li ste imali vi iskustvo sa laznim pozitivnim testom kao ja? 

Pozdrav, 
Tara 

11/03/2012
2:27 pm
NemAna
Guest
Guests

Ćao.

Prvo, žao mi je što si prošla kroz to. Razumijem te. Ja sam kada sam drugi put ostala trudna, doživjela spontani. Uh, o tome ne mogu ni da misli. Trebamo nastaviti i misliti pozitivno. Meni je sve to samo izašlo, pa nisam imala potrebe za kiretažom, srećom. Sad ću sačekati, kao što ti reče sa 3 perioda…

A kada sam prvi put ostala trudna, test sam uradila 3 dana nakon što sam trebala dobiti. Bio je potvrdan. Sačekala sam nekih nedjelju, pa otišla kod dr koji je to potvrdio i pratio mi trudnoću 9 mjeseci.

 

A drugi put. U isto vrijeme sam ga uradila kad i prvi, ali sam imala nekakav negativan osjećaj. Nažalost.

 

Ne bih ti savjetovala da se opterećuješ. Bolje da se opustiš, misliš pozitivno. Super kad piješ terapiju koja će ti pomoći.  Sačekaj kad trebaš dobiti, i još koji dan preko, pa onda uradi. Mislim da je tad sigurniji. A ako baš imaš osjećaj koji ti ne da mira, ja bih otišla kod dr da vidi ultrazvukom.

11/03/2012
2:31 pm
Tara2012
Guest
Guests

Hvalana podrsci. Kao sto rekoh trebam dobiti dans/sutra. Ali cu sjutra ici da radim  Betu iz krvi. Frka mi je da ukoliko sam trudna pocenem i sa progesteronom sto prije, jer su mi to rekli da uzimam kad ostanem trudna. Bila sam ubijedjena da sam trudna, a sad vise nisam :-(…..ALi ako nisam ovaj mjesec, upalice neki zar ne:-)

11/03/2012
2:32 pm
Tara2012
Guest
Guests
11/03/2012
2:49 pm
NemAna
Guest
Guests

Pa bolje da što prije kod dr odeš ako ne dobiješ. Zbog progesterona. Pravo da ti kažem, mi se nekih pola god nismo čuvali, pa sam tek nakon 6 mjeseci trudna ostala. A eto, sve je bilo u redu.  Mada, čini mi se, tek kad sam prestala misliti na trudnoću, ostah trudnaWink. Nemoj da u glavi imaš pritisak oko toga. Bitno je da si utvdila što je bio uzrok spontanog. Ja nisam , jer je sve samo izašlo, i pobjegla sam iz ordinacije kako mi je teško bilo. Pa ću sljedeći mjesec do dr. Samo se opusti i razmišljaj pozitivno(uz adekvatnu terapiju). Možda će na forumu ovdje biti ko je u sličnoj situaciji kao ti, pa te i bolje posavjetovati. Samo glavu gore, i držim pikove da ugledaš dvije crte.Smile

11/03/2012
2:57 pm
Tara2012
Guest
Guests

Ma da, lakse je raditi na trudnoci ako ne moras uzimati terpaiju nakon ovulacije. Ja imapk moram se bozti svo vrijeme i piti tu terpaiju, Mozes misliti razocarenje ako nisam trudna, znaci moram opet sve ponovo Cry

13/03/2012
9:56 am
Tara2012
Guest
Guests

Samo da javim da mi je perioda stigla juce bas kad je i trebala. Znaci nsam trudna a i ne sumnjam u neku biohemijsku trudnocu jer mi nije kasnilo. Znaci ona prva pozitivna crta je definitivno bila lazna. Rekla sam sebi vise nikad necu staviti sebe u ovaj polozaj. Test cu od sada raditi samo ako mi kasni minimum 2 dana! Idemo dalje……Idem ove nedelje na skijanje pa ce  me mozda to i opustiti malo, jer sam bas grozno osjecamCry

13/03/2012
9:59 am
Tara2012
Guest
Guests

NemAna said
Pa bolje da što prije kod dr odeš ako ne dobiješ. Zbog progesterona. Pravo da ti kažem, mi se nekih pola god nismo čuvali, pa sam tek nakon 6 mjeseci trudna ostala. A eto, sve je bilo u redu.  Mada, čini mi se, tek kad sam prestala misliti na trudnoću, ostah trudnaWink. Nemoj da u glavi imaš pritisak oko toga. Bitno je da si utvdila što je bio uzrok spontanog. Ja nisam , jer je sve samo izašlo, i pobjegla sam iz ordinacije kako mi je teško bilo. Pa ću sljedeći mjesec do dr. Samo se opusti i razmišljaj pozitivno(uz adekvatnu terapiju). Možda će na forumu ovdje biti ko je u sličnoj situaciji kao ti, pa te i bolje posavjetovati. Samo glavu gore, i držim pikove da ugledaš dvije crte.Smile

Hvala na podrsci Ana. Bas mi je zao za tvoj spontani Cry. Kad ti se to desilo, koji si bila nedelja u trudnoci? 

13/03/2012
11:25 am
NemAna
Guest
Guests

U februaru mi se to desilo. Bila sam 6 nedjelja. test pozitivan, perioda nije bilo, ali jesu neki čudni osjećaji u stomaku. nakon nekoliko dana sam prokrvarila, i dr mi je rekao da nešto nije u redu. nisam morala nakiretažu, samo je izašlo. razlog ne znam, možda neki virus napao plod… 

Uglavnom, ni ti ni ja ne treba da klonemo duhom, da radimo na tomeEmbarassed i bez opterećenja.

13/03/2012
12:31 pm
Tara2012
Guest
Guests

Da, naravno, samo treba ici napred i probati ponovo Smile. Uglavnom, u slucaju da mi se desi trudnoca, javljam odmah :-).

Pozdrav i sretno!

08/01/2014
8:03 pm
Tamara 2
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 16
Member Since:
21/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Pozdrav svima :) htjela sam pitati vas koje ste prosle kroz to,koliko nakon spontanog ste ostale trudne ponovo i kako je tekla trudnoca?Meni je radjena kiretazaali sve je bilo ok,radili smo nalaze poz na ureaplazmu,ispili terapiju i eto taman prodjose 3 mentruacije i 3 mjeseca pod stakleno zvono.Sad planiramo da se ”opustimo” :) pa sta bude,ali strah postoji.Psihicki sam se stabilizovala ipak imam dijete koje mi bas i ne dozvoljava da mnogo razmisljam :) ali ponekad mi padne na pamet sve sto je bilo…Pozz svima :*

28/06/2015
3:00 pm
gost085
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 6
Member Since:
08/04/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

 I ja sam imala spontani pobačaj.Nakon mišljenja 2 ginekologa,endokrinologa i urologa,da zbog mojih problema sa hormonima i muževljevog spermograma i godina da je najbolje vantjelesna oplodnja a ja pila vitamine u medjuvremenu jer imam obilna menstrualna krvarenja desilo se.Test pozitivan a ja u tom periodu imala jaku prehladu i upalu sinusa i bila toliko tvrdoglava da nisam htjela popit ništa od ljekova i trpjela nesnonse glavobolje  i trčala po bolnicama jer mi je muž bio bolestan i trebao se operisat a ja morala biti sa njim-desilo se-prokrvarila sam par dana nakon uradjenog testa  i morali su mi raditi kiretažu.Tog užasa i tog straha i te neprijatne situacije to nikom poželjela ne bih,danima sam nakon toga plakala i bilo mi je užasno.Al ne gubim nadu-borac sam i imaću ja svoje blizance.Svakog jutra se budim,nabacim osmjeh na lice i vjerujem i nadam se da ću uspjeti.

 

Toliko od mene.Veliki pozdrav svima.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
28 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner