A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Problemi sa zacecem
01/11/2010
2:01 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Znam da nas ima dosta koje muci ovaj problem ,pa evo da otvorimo i ovu temu. Prosla sam dosta toga da bih dosla do svoje djece, pa ako nekom mogu pomoci ,bar na ovaj nacin, bice mi drago.
Za pocetak bih svima koji zele doci do svojih bebica, predlozila da se registruju na http://www.fertilityfriend.com i mogu svaki dan dobiti na mail uputstva kako da se prati i poveca plodnost, naucicete sve o plodnim danima, bazalnoj temperaturi, raznim testovima za ovulaciju :monitori(maybe baby-licno mislim da je nekoristan) ili opk/lh trakice za pracenje ovulacije (super stvar-u apotekama ima ali za cijenu jedne cete na netu naci npr pakovanje od 10 na http://www.saveontests.com)
Ovo je samo da pocnemo pricati na ovu temu, i sretno svima da sto prije uspiju!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

01/11/2010
3:13 pm
Tijana V
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 27
Member Since:
13/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Sigurno nas ima dosta, nama je trebalo punih 7 godina i na kraju smo uradili vantjelesnu oplodnju i na veliku srecu uspjeli iz prvog puta Smile. Naravno da sam za tih sedam godina, naucila sve i svasta vezano za zacece (mamika je to sumirala u njenom postu), a moja glavna preporuka je i da se ne ceka previse, maksimalno 2 godine rada na trudnoci (mozda i manje Confused) i da se trazi savjet ljekara. Nekad su problemi toliko mali, a ometaju zacece, a nekad nazalost i veliki, pa je bolje na vrijeme krenuti sa lijecenjem, a nekad (kao u nasem slucaju) nema nikakvih problema, a do trudnoce ne dolazi Frown.
Tu sam za svaki savjet i podrsku Smile

Lilypie Fifth Birthday tickers

01/11/2010
3:37 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

lada, tvoj post kao da sam ja pisala…samo je nama za prvo trebalo 3 godine (prirodna trudnoca, poslije hsg), a za drugo 8,9 godina (vantjelesna, isto iz 1. puta Smile) , izmedju je bio i jedan spontani, isto prirodna trudnoca…
I ja sam za to da se ne ceka dugo, sve preko godinu dana je znak da nesto ne stima…Ali ima i svakavih primjera, npr prijateljica mi je sad prirodno trudna ,poslije 10 godina borbe, i blizanaca rodjenih iz vantjelesne oplodnje.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

30/11/2010
10:57 pm
mamawannabe09
Guest
Guests

Ja sam nova na forumu, ali sam pronasla “svoju” temu. Smile
Iznenadjuje me da u posljednje vrijeme srijecem sve vise (mladjih) parova koji imaju problema sa zacecem, i ako su to cesto fizicki zdravi parovi… Da li je psiha “kriva”?
Moj partner i ja pokusavamo da zatrudnimo od septembra prosle godine. Imamo po 30 godina i ljekaru je taj podatak bio sasvim dovoljan kad sam ja nakon godinu trazila da uradimo prve analize, da nas od nauma da ih dobijemo odgovori… Rece covjek da smo mladi Smile te da nema potrebe da panicimo, da se “potrudimo” jos do proljeca sljedece godine, pa da se tek onda bacimo na pretrage. Rece da ne razmisljamo o trudnoci, vec da uzivamo u odnosima, pa da ce sve samo od sebe doci. Razumijem da savjeti imaju osnova, ali mislim da je paru koji pokusava da zacne vec duze vrijeme, a ne uspijeva, zaista nesuvislo reci da o tome ne razmislja! Tu su i cuveni savjeti sa podmetanjem jastuka pod pozadinu nakon odnosa (a insistiraju da sve treba da bude spontano Laugh), itd. itd.
Svaki je covjek prica za sebe i svaki par takodje Laughali, ne znam vise gdje da trazim informacije i savjete, ponekad se sve cini uludo, narocito kada provedem citav mjesec dubeci na glavi s podignutim nogama nakon svakog odnosa, a onda ciklus ipak dodje na vrijeme… tacan kao svajcarski sat Confused ili kada me cak i ljekar posavjetuje da “ne panicim”, ili kad mi prijatelji ispricaju utjesne price o ljudima koji su bili dovoljno uporni i ostvarili trudnocu onda kada su se tome najmanje nadali…
Ne znam Smile Znam samo da mi je drago da mogu bar ovako da “izdusim”. Smile

01/12/2010
8:30 am
Kristina M
Guest
Guests

I ja znam sve vise ljudi koji ne uspijevaju, mladih, i nije mi jasno zasto. Znam da doktori, koliko sam o tome citala, ne preporucuju pretrage dok ne prodje godina od pokusavanja. Isto tako znam i da sam se i ja bila ufrcila kada nakon pola godine nijesam uspjevala da ostanem trudna. Ali zaista nijesam uspjela da ne mislim o tome, i tesko da je to moguce. Mada doktori kazi da je to najbolji “lijek”. Nije mi jasno zasto nece da vam uradi nalaze, mozda da promijenis doktora?

01/12/2010
10:05 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

mwb09 (ne ljutis se da malo skratim) , promijeni dr-a, definitivno. Ako mozes priustiti, uradi privatno barem hormone 3.dan ciklusa (lh, fsh, e2, prl) i tvoj muz neka odradi spermogram. To sve ce te kostati privatno oko 50 eur, ili ako mozes dobiti od izabranog uputnice, pa da ne placas. I to je pocetak, znaces da li mozes priustiti cekanje , i jastuk pod guzom, ili je vrijeme da se konkretno pozabavite problemom.
Ako ti nalazi budu ok, pricacemo dalje. Sretno, i zelim ti da ti nista ne bude potrebno, i da nas uskoro obradujes!

I jos ovo, spermogram je mozda bolje ipak da uradi privatno, i to u laboratoriji koja daje podatke o : broju, pokretljivosti, morfologiji spermatozoida , znaci detaljan opis ( a ne npr 50 miliona, a ne znas jesu li zivi, pokretni, defektni itd…)

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

01/12/2010
10:55 am
caye
Guest
Guests

da kao svi savetuju nemoj da mislis na to, a kako kad zelis a to nikako da se desi! ili odes kod dr i on ti kaze e bas sutra popodne imajte odnose pravo je vreme, a ono sutra popodne si na poslujConfused i sl… ovo sto je mamika rekla su neki prvi koraci, meni se posle dve godine pokusavanja desilo da zatrudnim bas tog meseca kad sam krenula da radim nalaze, verovatno je to bio taj momenat da “nisam mislila” bas na to nego mozda da li ce ti rezultati biti okWink znam da su tada u pg preporucivali da se spermogram uradi kod dr kulisa, ne znam koje jos laboratorije to rade. ako imas mogucnosti da sve uradis privatno i sa gotovim nalazima idi kod drugog dr

01/12/2010
11:19 am
Tijana V
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 27
Member Since:
13/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja samo da potpisem Mamiku :), kao sto sam rekla moze biti nekad minoran problem koji ometa zacece, a treba ga otkriti, a zato moraju bar pocetne pretrage da se urade, nalazi hormona i spermogram.
Sto se tice ne razmisljana i ne opterecivanja, to moras sama sa sobom da rjesis, tu nema pametnih savjeta, nama se nista nije desavalo ni kad nisam razmisljala o tome, ni kad sam bila opterecena svaki dan tim, a pravi uzrok ne ostajanja u drugom stanju prirodnim putem ni dan danas ne znam Confused
Tu smo za svu podrsku i savjete, i nadam se da necete cekati puno za promjenu imena u ‘mama09’ (bez ovog ‘wannabe’ Wink)

Lilypie Fifth Birthday tickers

01/12/2010
2:26 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

caye, znam da su nekad preporucivali dr Kulisa (uz duzno postovanje) ali vise NE!!! Ja sam zbog njegovih -dobrih nalaza moga muza, izgubila godine …i podvrgavala se svakakvim ispitivanjima, da bi na kraju uradili ponovo spermogram na drugom mjestu, i nije bio dobar, pa ga ponovili na trecem mjestu i opet nije bio dobar, i tako smo zavrsili na Life-u na IVF i ,Bogu hvala, uspjeli odmah! Bila sam i na Ars Medici, i na razgovoru (dok sam se odlucivala gdje da radim IVF) mi je dr rekla da nalaze od pomenutog dr-a nece da pogleda, a isto mi se desilo i na Life-u. Rekli su da mogu uraditi gdje bilo, ali da Kuliseve ne priznaju. I sama sam primjetila na dva njegova nalaza ,uradjena u razmaku od par godina, brojke su identicne sto je nemoguce! spermogram varira iz dana u dan, a ne u razmaku par godina ISTI BROJEVI!Yell
A moze se uraditi na vise mjesta, ivf klinike, bona lab, in vitro itd…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

01/12/2010
6:49 pm
caye
Guest
Guests

uzas! ne mogu da verujem, ne dolazi se na takva mesta tek tako, kako mogu da obmnjuju ljude! mada vise covek nije pametan za bilo sta kod kog da ode, od svagoga ces cuti razlicito iskustvo, za istog dr da je super strava i da ne valja nista jer pojma nema i slConfused

01/12/2010
9:41 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

u nasem slucaju je vjerovatno bilo to da su nas imali u bazi podataka u komp. i samo nam odstampali stari nalaz ,i uzeli nam pare za to, valjda misleci da nemamo taj kod sebe od prije nekoliko godina , a ja sve cuvam …strasno….ali to sam skontala kad sam kuci uporedila nalaze …i jos kad su mi ostali dr -i rekli da to nista ne priznaju sve mi se poklopilo (dok su mi iz drugih labova uredno sve priznali ). zbog toga sam izgubila nekoliko godina u trazenju problema…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

03/01/2011
6:53 pm
Mashina mama
Guest
Guests

Pozdrav svima!!!
Evo da se i ja prikljucim ovoj temi jer sam i sama bila zrtva nasih nestrucnih doktora , lijecila se od “psihe ” iliti “sve vam ide iz glave “Laugh( koja je inace najcesca dijagnoza kad doktori nemaju pravu dijegnozu , tj kad nemaju pojma sta vam je !) Prvo je bilo to , a onda kada su vidjeli da sam zbilja psihicki stabilna,neopterecena i ” normalna” Confused, e onda su krenuli da se igraju sa mojim hormonima , prolaktinom , hipofizom , i ostalim ni malo bezopasnim stvarima!
I tako izgubila 2,5 godine …
Medjutim , na moju veliku srecu ,naisla sam na pravog doktora i posle dvije ipo godine sam konacno dobila odgovor i pravu dijagnozu .
Radila sam IVF na LIFE klinici , kod dr Cejovica i prije 10 mjeseci dosla je na svijet moja principesa!
Moja poruka : ne cekajte predugo , ne gubite vrijeme, nije sve “iz glave ” (mada ima i toga ).Pravi doktor , prava dijagnoza i eto vama puna kuca djecice!

10/01/2011
9:50 am
ana
Guest
Guests

I mi smo imali problem, prvo su nam govorili da je sve u glavi, kao svi nalazi uredni, ali ja sam tacno osjecala da nesto ne stima, jer su mi ciklusi bili skroz poremeceni. Posle godinu dana sam nasla moju divnu dr, i za par mjeseci mi je utvrdjena dijagnoza, koju je kasnije potvrdio i dr. LJubic. U 30god mi je prijetila menopauza, visok fsh, niska rezerva jajnih celija. LJubic je bio izuzetno skeptican, rekao da nemam neke sanse, ali ipak da probamo IVF, kada sam sa izuzetno jakom stimulacijom uspjela da dobijem samo 2 jajne celije, radjena je ICSI metoda, vracena 2 embriona, ali do trudnoce nije doslo. Bila sam ocajna, ali sam opet otisla na konsultacije kod LJubica, dogovorili se za sledeci pokusaj na proljece, i dalje ne daje mnogo nade, stalno ponavljajuci “tako malda, a takav problem”!!!! Ipak, moja dr mi daje puno nade, veliku podrsku i govori mi da imamo jos opcija i da ne posustajem! Krajem oktobra mi znaci radjena ta neuspjela IVF, a 31.decembra sam otkrila da sam trudna! Prirodno, ne razmisljajuci, mada se pretpostavlja da su ti silni hormoni koje sam primila u toku stimulacije pokrenuli nesto i bukvalno gurnuli moje jajnike. Elem, dobila sam ja mog sina, ljubav moju i posle njegovog prvog rodjendana sam skoro i ne pokusavajuci opet ostala trudna i rodila moju djevojcicu! Kad se samo sjetim dijagnoza, price o donaciji jajnih celija itd, i onda vidim ovo dvoje malenih…
Moj savjet svima koji imaju problem sa zacecem, nemojte da cekate dugo! Ja ne bih cekala vise od godinu dana, i ako mislite da vas odredjeni ljekar ne uzima za ozbiljno ili niste zadovoljni, trazite dalje!

19/03/2011
1:29 pm
Alexandra
Guest
Guests

Medicinari smatraju da do tri godine aktivnog rada na trudnoci nema problema. kako su odredili tu granicu, stvarno ne znam.

Ja ne bih cekala tri. Poslije godinu, godinu i po, sigurno bih se zapitala kud plovi ovaj brod.

05/04/2011
9:44 pm
Cekalica
Guest
Guests

Molila bih sve clanica koje informacije da pomognu. Smile Gdje se mogu odraditi sljedeci nalazi (mislim na privatne laboratorije):

– Eho dojki

– TSH, FSH, LH, estradiol, prolaktin, testosteron

– progesteron

– Toxoplasma, CMV, HSV tip 1 i tip 2, Rubella, Varicella

– Vaginalni + cervikalni bris + ab

– Cerviklani bris na Chlamydiu, Mycoplasmua, Ureaplasma + ab

– Spermogram

 

Takodje me zanima da li za neke od ovih nalaza vazi da se moraju raditi ujutro ili doba dana nije vazno (a pretpostavljam da nije)? Confused

05/04/2011
9:47 pm
Cekalica
Guest
Guests

I da – sva pitanja vaze za Podgoricu. Laugh

05/04/2011
11:28 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Cekalica said:

Molila bih sve clanica koje informacije da pomognu. Smile Gdje se mogu odraditi sljedeci nalazi (mislim na privatne laboratorije):

– Eho dojki

– TSH, FSH, LH, estradiol, prolaktin, testosteron

– progesteron

– Toxoplasma, CMV, HSV tip 1 i tip 2, Rubella, Varicella

– Vaginalni + cervikalni bris + ab

– Cerviklani bris na Chlamydiu, Mycoplasmua, Ureaplasma + ab

– Spermogram

 

Takodje me zanima da li za neke od ovih nalaza vazi da se moraju raditi ujutro ili doba dana nije vazno (a pretpostavljam da nije)? Confused


eho nisam radila, prvu grupu hormona (rade se 3. dan ciklusa)  kao i progesteron, sam radila uglavnom privatno i uglavnom Bona lab (progesteron se radi 7 dana nakon ovulacije, oko 21. dana ciklusa) , a takodje i spermogram je mm radio privatno.
 

TORCH , i sve briseve na institutu za javno zdravlje na uputnice od izabranog dr.

hormone sam uglavnom radila ujutru, mada za lh ja bolje raditi ga oko podneva jer tada se luci i nalaz je tacniji…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

06/04/2011
7:31 am
Kristina M
Guest
Guests

Eho radim u Natalu, a sve ostalo u Invitro laboratoriji ili Dijagnostici. Prva je u Balsicevoj, a druga Buldevar Save Kovacevica

06/04/2011
2:48 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Da dodam, posto je Cekalica pitala za privatne ustanove, briseve mozes uraditi u bilo kojoj privatnoj ginekoloskoj ordinaciji, oni ih salju na laboratorijsko ispitivanje.

U privatnim laboratorijama mozes uraditi i sve hormonske analize, a za TORCH nisam sigurna, mozda da pitas rade li privatne laboratorijeConfused

06/04/2011
2:59 pm
draganica
Guest
Guests

TORCH test sam radila u In Vitro u Balšića ulici. Čini mi se da je koštao oko 100 EUR, ako me pamćenje služi dobro

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner