roditelji.me - Forum: Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ Simple:Press Version 5.7.5.3 Lara L on Double, triple test, amniociteza http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/double-triple-test-amniociteza/page-5/#p23670 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/double-triple-test-amniociteza/page-5/#p23670
Otisla sam sa 6 nedelja da potvrdim trudnocu,i uzima sestra podatke i kaze dr ona ima 35 godina. Dok me dr gleda na ultrazvuku kaze morate odraditi amnio ili prenetalni test vas izbor. Pitam zasto? Zbog godina spadam u rizicnu grupu. Dr mi kaze kad budete u 14 nedelji dobicete uput za geneticara i oni ce vam sve objasniti. Mislim da ako ides kod ginekologa svaki mjesec treba i on da ti objasni sami postupak amnio. Kod geneticara sam bila u 15 nedelji,ne znam ko je bio ljubazniji i bolji da li sestra ili doktorka. Objasne sve! I da pozeljno je i da je suprug ide sa vama kod geneticara.Kad uzmu papire i sve sta je potrebno ,ne treba da idete na konzilijum samo zovete utorkom da kazu kada ste.

Amnio se radi samo srijedom! Dodjete prvo kod geneticara  oko 8:30 da uzmete papire od konzilijuma i onda idete na polikliniku ginekolosku,nas je bilo 6.Dr Kalamperovic je radila bila  tacna ,nije bilo cekanja dosla u 9h.

Procedura je jednostavna ,legnes  dr odradi ultrazvuk gleda gdje je najbolje da ubode iglom,cijelo vrijeme je ultrazvuk na stomaku. Ubod kao kad vadite krv,za cas je gotovo.Posle toga primite progesteron i idete kuci.

Vazna su prva 24 h da se bas lezi,posle sedam dana nema nista od nosenja vesa,usisavanja,istezanja. Sve sto napreze trbusni zid. Nalaz se ceka dugo,tri nedelje. Tacno na tri nedelje uzimate uput idete kod geneticara i on vam saopstava rezultate.

 
 
]]>
Thu, 20 May 2021 00:15:41 +0200
_248 on Double, triple test, amniociteza http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/double-triple-test-amniociteza/page-5/#p23660 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/double-triple-test-amniociteza/page-5/#p23660 Cao svimaaaa.
Ako može pitanje, da li možda znate - da li dr Lazarević radi amniocentezu u kbc?

]]>
Fri, 13 Nov 2020 14:17:01 +0100
vasilisa777 on Fraxiparinne u trudnoći ...iskustva http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23646 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23646 Pozdrav cure 🙂

Upravo tako, ništa ne brini , fraxiparin i clexan se primaju u trudnoći, neophodni su kod cura sa takvim problemima. Ja sam iznijela čitavu trudnoću na fraxiparinu, dobila zdravu curicu, prethodne dvije trudnoće izgubila , nisam bila pod terapijom, nisam ni znala da imam taj problem. Samo naprijed i ne brini se, bas ih ima dosta na toj terapiji i sve bude u redu, to je zapravo preduslov, adekvatna terapija. Mene je vodila hematolog dr Anka Popović. Da napomenem, trudnoće iz vantjelesne, sve tri, tako da je još komplikovanije bilo.

]]>
Thu, 05 Sep 2019 12:32:49 +0200
sonia007 on Fraxiparinne u trudnoći ...iskustva http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23645 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23645 Pozdrav Tamara. Ja licno nisam imala iskustvo sa fraksiparinom, ali moja sestra jeste. Kroz cijelu trudnocu se primaju injekcije i 6 nedelja nakon porodjaja. Doza zavisi od nalaza. Ako ces se osjecati bolje ona je dvije trudnoce iznijela bez problema uz kleksan. I Carapu je dugo nosila. Bitno je da su na vrijeme uocili problem i da ste pod nadzorom ljekara. Zelim vam svu srecu  i sigurna sam da ce sve biti ok.

]]>
Tue, 27 Aug 2019 20:26:10 +0200
Tamara B1 on Fraxiparinne u trudnoći ...iskustva http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23644 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23644 Ima li neko iskustvo sa trombozom u ranijoj trudnoći? Kakav je oporavak, mora li se do kraja trudnoće primati clexane ili se samo kontroliše D-dimer i Aptt ? Evo da ja ispričam svoje iskustvo, vidim da se odavno nije pisalo na ovu temu. Ja nisam nikada imala problema sa venama niti koagulacijom, a mislim da nemam nikoga u porodici ko je to imao i mršava sam. Naime, počelo mi je sve sa jakim bolovima u leđima,desno bedro (kao da mi neko konstantno daje injekcije) i onda je počela da boli i noga. Dakle simptomi išijasa, i meni doktor kaže, tad sam bila 12nd+4 trudna, da pijem paracetamol, i da će proći. Kljukala sam se par dana paracetamolima, koji jedva da su išta pomagali. Međutim, počne noga da mi otiče i užasno da boli, jedva da sam mogla da se krećem. I sve mislim proći će, ali već drugi treći dan otok sve gori, noga kao balvan. U urgentnom mi na dopleru odmah konstatuju trombozu dubokih vena u predjelu prepone desne noge i uključuju me na heparin infuzije, pet dana gotovo nepomično ležala u krevetu, i još su mi davali nešto (ne znam šta) a onda sam prešla na injekcije Clexane 0,6ml ujutru i uveče. Sad sam 13+ trudna, beba je ok, ali se brinem od svih tih ljekova da nešto ne naudi bebi, pročitala sam da se clexane ne preporučuje u trudnoći. BTW evo ležim nedelju dana u bolnici i nemam pojma kada ću izaći, ustajem uz pomoć elastičnih zavoja, moraću da nosim čarapu, i da ko zna koliko primam ove injekcije. Držite mi palčeve da izađem brzo! 🤗

]]>
Sun, 18 Aug 2019 11:55:36 +0200
sonia007 on Proširen bubrežni kanal u prenatalnom periodu http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p23637 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p23637 Nazalost opet sam na ovoj temi. Je li imao ko slucaj prosirenja bubreznog kanalica oko 14 mm. U pitanju je jedan bubreg drugi je ok. Mada sam se ja dosta informisala, ali znacilo bi mi puno ako je neko imao slicno iskustvo i kako je sve na kraju proslo?

]]>
Tue, 23 Apr 2019 09:49:07 +0200
podgoricanka p on Majke i bebe zajedno nakon porođaja, skraćuju dužinu boravka u bolnici http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/majke-i-bebe-zajedno-nakon-porodaja-skracuju-duzinu-boravka-u-bolnici/#p23518 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/majke-i-bebe-zajedno-nakon-porodaja-skracuju-duzinu-boravka-u-bolnici/#p23518 Drage mame i buduce mame,

Procitala sam tekst i dosta komentara na isti. Moram da vam kaze kao mama troje djece. Porodila sam se prije 40 dana. Uslovi u porodilistu su se mnogo popravili u odnosu na prije 5 godina. Kupatila sredjena,hrana tu i tamo,al je ima. Ako nisi razmazen,gladan neces ostati. Sestre fenomenalne!!! To sestro sestro ima nekad smisla da se cuje,nekad i ne kad je porodilja razmazena do te mjere da se ni na svoje dijete ne obrce i traze samo da joj maknu ali bukvalno maknu dijete. Porodila sam se bez ikakve veze i zvanja,hvala Bogu sve je dobro proslo,a imam strasnu istoriju u istom pirodilistu al sam imala i sve vrijeme pozitivne misli i zaista je sve ispalo kako sam i mislila.

Babica Senada i Danijela su me gledale kao da sam im rod najrodjeniji. Dr Lipvina me je ovog puta porodio,i zaista je bilo super iskustvo. Samo treba slusati kako kazu i bude ok. U porodilistu sam imala jednu nemilu situaciju sa jednom iz boksa,al necu o tome. To sam ostavila nadleznima time da se bave,a ja da uzivam u svom djetetu. I ostali smo 5 dana,i moguUsamo reci da su i dr iz biksa super

]]>
Thu, 30 Nov 2017 13:07:06 +0100
_91 on Ko vam prati trudnocu? http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23515 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23515 Strana ne postoji.

Već sam napravila test za trudnoću, pozitivan je. Nemogu nikako da nadjem ginekologa. Privatno u Niksiću. Ne znam ni kako da trazim - pitala sam na grupi fb ali niko mi nije odgovorio.

Kristina M said
MOžda ovdje da pitate https://www.facebook.com/groups/681608758696176/

]]>
Sat, 18 Nov 2017 21:01:48 +0100
Kristina M on Ko vam prati trudnocu? http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23411 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23411 MOžda ovdje da pitate https://www.facebook.com/groups/681608758696176/ 

]]>
Sun, 23 Jul 2017 21:14:40 +0200
_91 on Ko vam prati trudnocu? http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23409 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23409 Kako mogu da nađem neki spisak doktora koji prate trudnoću u Nikšiću? Ima li privatno?

]]>
Fri, 21 Jul 2017 15:13:59 +0200
montenegrina m on Ko vam prati trudnocu? http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23216 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23216 Prvu trudnocu mi je vodio doktor Raicevic.S hodno tome sam se opredijelila da mi vodi i drugu trudnocu.Kao sto izreka kaze "Sto ljudi,sto cudi" tako i mi sigurno imamo razlicita misljenja povodom istih ljekara.Vidim da mame hvale doktora Stanisica...Ne znam sta bih Vam rekla.Prije pola godine sam otisla kod dr Stanisica kao predstavnik farmaceutske kuce da prezentujem sta imamo novo u paleti proizvoda i upoznam ga sa istim.Bio je jako ljubazan i gostoljubiv,ali.....ali....Zgrozena sam njegovim pacenickim pogledom i ulicnim recnikom.Za zenski polni organ postoji jasni latinski naziv vagina.Termine koje je on upotrebljavao,a igrom slucaja nije imao potrbe ni pominjati jer se tako razgovor odvijao on je insistirao na pominjanju i to kao "ribica","pica","mindza".....ne znam sta bih Vam rekla sem da ne znam kako sam izasla iz ordinacije i iz same ustanove.Prva misao tada i sada,ne daj Boze da me ikada vise bilo sta navede da pokucam na ta vrata...fujjjj.Izvinjavam se zbog ovoga ,ali stvarno sam vam morala pomenuti da se neka ne bi iznenadila na "termine" koje doktor koristi.

]]>
Fri, 24 Feb 2017 18:03:24 +0100
ninica77 on Ko vam prati trudnocu? http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23207 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/ko-vam-prati-trudnocu/page-23/#p23207 Moje dvije trudnoce je vodio dr Nikola Stanisic, i mogu vam reci da sam prezadovoljna sa njim. Tacan je, radi svoj posao profesionalno, jos nesto nije rekao a da nije ispalo tako. Vrlo je strucan, ljubazan, lijepo objasnjava, imao je strpljenja samnom koliko god je trebalo. Takodje mi se svidja i kao covjek, divan covjek, stvarno... Takodje, sam imala iskustva sa njim i na porodjaju, posto sam se porodila u Codru, on me i porodio. 

Mnogo sam prijatno iznenadjena sa njegovim nacinom rada. Ni rezanje, ni sivenje, ni pucanje vodenjaka, ni pregled nista nisam osjetila(za razliku od prethodnog iskustva) Vidjela sam da  zna sta radi i dok me poradjao bukvalno smo saradjivali, u svakom trenutku mi je govorio sta treba da radim. Osjecala sam se prijatno kao da sam kod kuce i kao da me poradja neko kome je stalo do mene i moje bebe, za razliku od prethodnog iskustva kad sam se porodila u drzavnoj (necu o tome da ne kvarim post 🙂 )

U svakom slucaju, znam da ne mogu da docaram i nemam rijeci da opisem sta sve mislim o Stanisicu, tako da se necu ni trudit... ne znam ga privatno niti sam ga vidjala mimo pregleda. Ovo sto pisem je iz iskustva sa pregleda i porodjaja. Hvala mu beskrajno!!! 

Nina Vučinić

]]>
Mon, 06 Feb 2017 21:30:23 +0100
_114 on Fraxiparinne u trudnoći ...iskustva http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23204 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23204 Hvala na utjesnim rijecima. U pravu si moram prvo naci doktora koji ce biti posvecen, pa onda sve ostalo... jos jednom hvala. Nadam se da cu pisati sa nekim lijepim informacijama. 

]]>
Sat, 04 Feb 2017 21:04:31 +0100
podgoricanka p on Fraxiparinne u trudnoći ...iskustva http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23203 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23203 Draga,prvo zao mi je kroz sta prolazis. Znam iz iskustva da  je tesko i bolno,al prvo hocu da ti kazem da je jako bitno zadrzati glavu zdravu i pozitivno razmisljati. Drugo,trudnoca je jedno jako neizvjesno stanje,pogotovo kod nas sa trombofilijom. Ja sam mrvu bebu rodila u terminu, drugu sam izgubila u petom mjesecu. Prvu sam trudnocu sasvim normalno iznijela,druga mrrvo rodjena,ustanovljena.trombofilija,treca sa kleksanom i fraksiparinom rodjena zdrava beba, cetvrta sa kleksanom i u perom mjesecu je plod uginuo. Svi su mi nalazi dobri tada bili,i nalaz posteljice i bebe,bez ikakvih anomalija,al eto desilo se. Ti moras imati dr koji ce te i saslusati i posavjetovati,al prvo ti moras imati snage,a svakako ces je imati ako nesto zelis. Moj moto u zivotu je da i od goreg ima gore, i tu je nesto u cemu snagu nalazim. Prica svakakvih ima,a ni jedna trudnoca nije ista,tako nemoj previse slusati kojekakve price koje ce te dodatno stresirati. Ti si normalna zena koja nesto zeli i svoje.misli u tom pravcu treba da usmjeri. Moj izbor za sljedecu trudnocu ukoliko bi se desila,a ja jako zelim,je dr Colakovic Vesna. Imala sam  jako fina iskustva sa njom u najtezim trenucima svog zivota,a nemam nikakvu preporuku,jednostavno sam naletjela na nju u tim trenicima. I jos nesto,to je moj izbor iz razloga sto kad je trudnoca ok i svaki je dr dobar,a nama treba dr koji radi u rizicnim trudnocama i koji ce ti dati vjetar i ledjima,a meni je ona takva bila.

Sebi mozes biti i najbolji drug i najgori neprijatelj,zato svoje misli usmjeri u pozitivom smjeru i bice II crtice i jedna lijepa i zdravo iznesena trudnoca.

Svako dobro ti zelim i ubrzo da se nadjemo na temi prvi trimestar 🙂

]]>
Sat, 04 Feb 2017 15:09:02 +0100
_114 on Fraxiparinne u trudnoći ...iskustva http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23202 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/fraxiparinne-u-trudnoci-iskustva/page-3/#p23202 Zdravo svima, nova sam na forumu. Ako neko moze da mi pomogne ili da savjet ili uputi bila boh jako zahvalna... Naime radi se o tome da sam izgubila prvu trudnocu, u pocetku nisu znali sta je razlog. Ali se ustanovila trombofilija.Poslije 7mjeseci ostala sam ponovo u drugom stanju i od momenta saznanja primala faksiparin, da bi i ovaj put imala spontani, opet ne znamo zbog cega, navodno nski virus. Da napomenem da sam bila pod stakleno zvono i pazila se od svega,kako bih izgurala 🙁 :(. Obje trudnoce mi je vodio Dr. Stanisic, koji nikad ni o cemu nema pojma, a pri tom sam ostala sokirana, da vec godinu dana idem kod njega a on nema ni jedan jedini ppdatak o meni. Kao da nisam nikad bila kod njega. 

]]>
Sat, 04 Feb 2017 08:44:23 +0100